İkisini de alamadım maalesef.
Ödeme yapacağım kartın ekstradan borcu var mış. Haberim yok.
RAM'leri biraz daha bekleteceğim. SSD'yi de yanımda ki Vatan'dan alacağım.
Neyse ben de alamadım hocam.
9700X zaten fiyatı sabit bir işlemci.
Ufak bir indirime girmiş ama (kart)limitten dolayı Eylül'ü bekliyorum ben de.
Kioxia'da zaten MSI ile aynı özelliklere sahip hemen hemen.
MSI sadece ömür belirten niceliklerde(adlarını unuttum) daha iyiydi ama o da zaten nokta atışı bir değer değil.
Sağlık olsun.
Bu arada RAM'leri 2x16 4.000 TL Patriot almama sebebiniz nedir, aslında 6200 C28 için 1.5 vdd civarına yapar, üstü sizin için zaten gereksiz olacak. 1.5-55 vdd için fana falan çok gerek yok, oyunda o kadar ısınmaz, trefı 65535 maxlayamazsın sadece 50k kullanırsın.
M ya da a-die fark etmez aslında 6200 ve üzeri ile çok uğraşmayacaksan. Patriot'a da olabilir, kendim kullanmadım.
RAM'e yatırım yapmanız, çok da artı olarak dönmez sizin için, hepsinde mantık aynı çünkü. Sadece voltaj daha fazla istiyor M, bir de tRFC 160 ns altı göremiyorsun doğru düzgün, a-die 120 ns yapıyor kabaca diyelim iyi soğutursan hata vermiyor, tRP çok iyi yapamıyor m-die bir de. Temel olarak farklar bunlar.
@LH44 @II. inSTUnBULL
7200 üstü göremez bir de 16 M, zaten tek ccd için 6200 yapacaksınız yaparsanız eğer. Fark yok gibi bir şey, sadece overclock ile ciddi uğraşan bir adam m bulaşmamalı.
Ben bak tekrar atacağım, 1.73 altı patlıyor, 1.74 verdim o yüzden. Normal 6000 C30-28 a-die ile 1.65 civarına olacaktı bu.
tRP 37 değil 30 olacaktı a-die olsaydı, bazıları yapamasa da, tRFC 384 = 120 ns olacaktı 6400 için.
Twrwrscl 1 olabilirdi bir de a-die olsaydı, 16 m-die yapamıyor 2'yi vesaire, a kitler 1 bile yapıyor. Oyun için önemsiz bu söylediklerim.
Tras sorunlu bu 16'lık M'lerde bir de, performansa etkisi yok bunun, çoğu kişi şu anda tras = tRC yapıyor, AM4'ten gelen tras+tRP = tRC kuralı terk edildi.
@LH44 @II. inSTUnBULL tras 48 falan yapamıyorum ben, bazı oyunları oynayamıyorsun, tras spesifik dropluyor bazı oyunları m-die özel, a-die Dual rank'larda da 40 altı stabilite bozuyor. 16 a-die 30-40 aralığı stabil kalabiliyor yüksek ihtimal.