Lexar ARES 2nd Gen RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL28 DDR5 RAM nasıldır?

Genel bilgi aktarmak için etiketledim, bir zararı olmaz sonuçta. Bunları aktarabilirim sizler için, yani Hynix olduktan sonra ben olsam en ucuz 2x16 alırdım anlamında. RGB takıntınız varsa orası ayrı.

Genel bilgi aktarmak için etiketledim, bir zararı olmaz sonuçta. Bunları aktarabilirim sizler için, yani Hynix olduktan sonra ben olsam en ucuz 2x16 alırdım anlamında. RGB takıntınız varsa orası ayrı.
Fazla bilgi göz çıkarmaz onda sorun yok.
Ama muhtemelen tercih etmeme sebebi soğutma(stabilite de sayılır) bloklarındandır(tahmini).

Fazla bilgi göz çıkarmaz onda sorun yok.
Ama muhtemelen tercih etmeme sebebi soğutma(stabilite de sayılır) bloklarındandır(tahmini).
İstediği kadar ısınsın aslında, en kötü heatsink ile bile oyunda 60 geçeceğini sanmam, sadece Dual Rank'lar çok ısınıyor, kasa içi hava akımı da fena olmayacaktır zaten, ekran kartı sıcak havası arka ızgaradan RAM'e üflediğinde sıcaklık artıyor genel anlamda, boşta zaten çoğu serin çalışır. 1.5-1.55 VDD aralığı için fan koymasına gerek olmayacak, tREFI 65535 yerine 50K bırakırsa çok az bir performans kaybıyla stabilliği sağlayacak 12 CM 1500 RPM civarı fan dikmek istemezse GPU üzerine, en basit yöntem bu. Kimi heatsinkten ayırır, custom b-heatsink kullanılır, yöntem fazla.

Normal kullanıcı düz fan koyar üfletir yani, çok uğraşmaya değecek bir şey değil, ayrı bir ilgi alanı bu. %15-20 performans getirisi ne ise onunla yetinir. 9800X3D için zaten temel olarak FPS tabanlı oyunlarda %1 Low artışı ve FPS artışı bariz belirgin olacak, yoksa hikaye tabanlı bir oyunda belki %5-10 total fark olur, oyundan oyuna değişir.

Konu ne ara işlemciye döndü?

Ozaman geri kalanı konu sahibinin kararı biz sadece öneride bulunabiliriz okadar.

Konu ne ara işlemciye döndü?

Ozaman geri kalanı konu sahibinin kararı biz sadece öneride bulunabiliriz okadar.
İşlemci değil bahsettiğim, bellek kontrolcü-IMC birimi + RAM kombinasyonu, ikisi beraber düşünülür.

3D Cache olup olmamasına göre ayarlamaları ekstra önem arz edecek, birbirinden ayrı kavramlar değil.

@LH44 Bu arada ben bir müddet olmayacağım gibi, eğer sistem toplayıp manuel ayarlara ihtiyaç duyarsan, Deadfellow ve Kitten etiketleyebilirsin, ben vaktiyle kendilerinden yardım almıştım, gayet bilgililer, aklında olsun. Stokta kullanmanı istemem sistemini, %10-15 artık ne kadar olursa PBO+RAM ile beraber artış sağlarsın. İkisi beraber %20'yi de geçer tabi, ama her daim GPU abanmak en iyisidir, diğerleri bir şekilde hallolur.

RAM'deki mevzu zaten ana sistem gecikmesini düşürmek, direk FPS olarak bakmamak lazım, AIDA ile artık bunu net ölçemiyorsun, Benchmate adlı yazılımın içinde bir sürü araç var, onları kullanabilirsin, PyPrime ve y-cruncher sık kullanılıyor. Clam Cache Benchmark da indirebilirsin, github üzerinde mevcut hepsi. Ram Test için Karhu kullanabilirsin, ücretli yazılımdır ama rica edersen konuya gelen kişilerde eğer mevcutsa belki iletirler, arkadaşınla paylaşmanda problem yok. Testmem5 Ryzen 3D profil kullanabilirsin, 1usmus da iyidir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…