Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunu dikey riser ile çözersin. Yüksek TDP kartlar için bu şart, RTX 5070 bile NVIDIA ayarlarından Max performans açık iken, kiti aşırı terletiyor. Norm mod ile geçen profil Max ile geçmiyor. RAM bölgesine hava gitmesin diye kapattığın ısı GPU bölgesini rehin alacak ve ciddi hasar verebilir. Tek kalıcı çözüm, sağlam riser almak. Diğer çözüm, 2 tane ek fan oraya doğru üfletmek.

59 dereceyi geçmiyor kart genel olarak. Hotspot da 91 gördüm maksimum. Dikey montajlarsam nasıl RAM'i soğutacağım o da var. GPU'nun hava çıkışlarını kapatmıyor bu arada. Onun haricinde 3 tane fan vuruyor alttan. RAM'ler de maksimum yükte 46 dereceyi geçmedi şu ana kadar.

59 dereceyi geçmiyor kart genel olarak. Hotspot da 91 gördüm maksimum. Dikey montajlarsam nasıl RAM'i soğutacağım o da var. GPU'nun hava çıkışlarını kapatmıyor bu arada. Onun haricinde 3 tane fan vuruyor alttan. RAM'ler de maksimum yükte 46 dereceyi geçmedi şu ana kadar.
Hocam jumbom soğutucu var, direk anakart montajı yapılıyor. Hiç işin yok bu dış fanlar ile, adamlar işi çözmüş. Hava soğutma ile montajı bile olur. Ben kullanıyorum, 4000RPM çeviriyor küçük ama günlük kulanım için 1.65VD rahatlıkla soğutur. Max 45 derece görürsün oyunlarda. 1.55 VDD ile %70 kullanım ile 35 civarı geziyorum.

Hocam jumbom soğutucu var, direk anakart montajı yapılıyor. Hiç işin yok bu dış fanlar ile, adamlar işi çözmüş. Hava soğutma ile montajı bile olur. Ben kullanıyorum, 4000RPM çeviriyor küçük ama günlük kullanayım için 1.65VD rahatlıkla soğutur. Max 45 derece görürsün oyunlarda. 1.55 VDD ile %70 kullanım ile 35 civarı geziyorum.

Dikey taktim.

image.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Jumbom sitesinde var, RAM soğutucu al tak. Yalnız senin soğutma bloğun vida ile birleşik. Uyar bence. Riser kaliteli olması gerek. Yüksek gecikme sağlıyor. Kaliteli bir ürün gerek. Li ürğnlerinden uzak durun. Sadece soğutucu oolarak alın, kablo tarzı ürünler başka marka tercih edin.

Şu anki riseri alali bayağı oluyor Lian Li 5.0 kalitesiz mi?

Jumbom sitesinde var, RAM soğutucu al tak. Yalnız senin soğutma bloğun vida ile birleşik. Uyar bence. Riser kaliteli olması gerek. Yüksek gecikme sağlıyor. Kaliteli bir ürün gerek. Li ürğnlerinden uzak durun. Sadece soğutucu oolarak alın, kablo tarzı ürünler başka marka tercih edin.

@Ayhan Dönmez RAM slotları farklı. DIIM2 işlevi ne? Aktif oluyor mu? 2X RAM için 2 slot çok iyi. Zengin bir anakart ama bu eklenen slot sinyal elbet yayıyordur. Sence neden böyle?

Şu anki riseri alali bayağı oluyor Lian Li 5.0 kalitesiz mi?

5.0 iyi ve pahalı, kullanan kişilerde şikayet görmüştüm. Tercübe etmedim, yüksek TDP kullanmıyorum. Sorunlu olduğunu duymuştum. Test etmek lazım, oyunlarda ve yük testlerinde. Normal takım ve riser olarak notlar alıp, diğer ürünler ile kıyaslamak gerek.

@lowkey99 son zen atar mısın?

@Ayhan Dönmez RAM slotları farklı. Dıım2 işlevi ne? Aktif oluyor mu? 2X RAM için 2 slot çok iyi. Zengin bir anakart ama bu eklenen slot sinyal elbet yayıyordur. Sence neden böyle?

5.0 iyi ve pahalı, kullanan kişilerde şikayet görmüştüm. Tercübe etmedim, yüksek TDP kullanmıyorum. Sorunlu olduğunu duymuştum. Test etmek lazım, oyunlarda ve yük testlerinde. Normal takım ve riser olarak notlar alıp, diğer ürünler ile kıyaslamak gerek.

@lowkey99 son zen atar mısın?

Dıım2 SSD takiliyor hocam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.