Çok teşekkürler.

Silicon Motion SM2263XT kontrolcülü, DRAM'siz giriş seviye bir NVMe. Depolama amaçlı işini görür. Alınabilir.
Aynı fiyat bandında (<4000 lira) Patriot P320 modeli de var mış. Baktığımda Lexar'a göre 2 katı TBW değeri veriyor. (480 vs 960). Sanırım ikisi de TLC kullanıyor, emin olamadım. Belirttiğim gibi sadece depolama olacağı için bunlardan hangisini tercih edeyim? Veya bunlar dışında önerebileceğiniz benzer fiyatlarda ürün var mı?

Son düzenleme:
@Nebula, Lexar'ın hem TLC hem de QLC versiyonları var. Bildiğim kadarıyla TLC versiyonlarında 64 katmanlı Micron B16A/B17A çıkarken QLC versiyonunda ise 176 katmanlı Micron N48R modeli geliyormuş. Öte yandan kontrolcüsü SM2263XT'nin yanı sıra Maxio MAP1202A da gelebiliyormuş. Bu modelde HMB boyutu düşük.

QLC'li versiyon için kaynak:

Her ne kadar TLC olsa da Micron'un B16A modeli eski bir model, çok da mükemmel sayılabilecek bir NAND değil. Kafa karıştırmamak adına detaya girmeyeceğim ancak ''Floating Gate'' dediğimiz bir topoloji mevcut, bu tür NAND'lar günümüzdeki ''Charge Trap'' ya da ''Replacement Gate'' modellerine göre daha dayanıksız oluyormuş.

Patriot da bellek üretimi konusunda tanınmış, iyi bir firma. P320 modeli için yeterli bilgim yok, internette incelemesini bulamadım. P300 modeli için incelemeler mevcut. Kontrolcüsü muhtemelen Lexar ile aynı veya benzer seviyededir. DRAM'siz gibi duruyor. Alınabilir diye düşünüyorum, fiyatı uygun.