RetroTape

Çalışkan
Az önce hazır sistem aldım ve seçtiğim SSD, Lexar NM620 1TB NVMe PCIe Gen3 x4, okuma hızı 3.500 MB/s, yazma hızı 3.000 MB/s olan M.2 SSD (lNM620x001t-rnnng). Ancak sonradan fark ettim ki, sadece 400 TL farkla Lexar NM790 1TB NVMe PCIe Gen4 x4, okuma hızı 7.400 MB/s, yazma hızı 6.500 MB/s, PS5 uyumlu M.2 SSD (lNM790x001t-rnnng) alabiliyormuşum.

Benim sorunum fiyat farkı değil; siparişi iptal edip diğerini seçmeye değecek bir fark var mı sizce? Çünkü sipariş iptalleri özellikle yüksek fiyatlarda biraz uğraştırıcı oluyor. Okuma ve yazma hızları çok fark yaratır mı? Ayrıca aralarındaki genel farklar nelerdir, yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günlük kullanım ve oyun senaryolarını düşünürsek çok büyük fark yaratmaz.

Aralarında donanımsal açıdan fark var. NM790 modelinde daha üst seviye kontrolcü yer aldığı için daha yüksek hızlara ulaşabiliyor örneğin.

Performans açısından aradaki 400 TL farka değer ancak tamamen sizin yapacağınız işe bağlı. Dediğim gibi sadece oyun oynuyorum ve internette geziniyorum derseniz o hızlara ihtiyaç duymazsınız.

Günlük kullanım ve oyun senaryolarını düşünürsek çok büyük fark yaratmaz.

Aralarında donanımsal açıdan fark var. NM790 modelinde daha üst seviye kontrolcü yer aldığı için daha yüksek hızlara ulaşabiliyor örneğin.

Performans açısından aradaki 400 TL farka değer ancak tamamen sizin yapacağınız işe bağlı. Dediğim gibi sadece oyun oynuyorum ve internette geziniyorum derseniz o hızlara ihtiyaç duymazsınız.

Peki gen3 ve gen4 fark yaratır mı? Dediğiniz gibi sadece oyun ve internette takılıyorum başka bir şey yapmıyorum.

@RetroTape, Kioxia Exceria PRO modeli şu anlık F/P diyebilirim. ~5.500 TL'ye bulunabiliyor. Onun dışında aynı segment üst seviye Gen4 modeller piyasada şu an aşağı yukarı 7.000 TL bandında.

WD Black SN850X, Corsair MP600 PRO, Kingston KC3000 ve Renegade modelleri mevcut.