Giriş
24GS60F-B ve 24GS65F-B modellerini araştırırken tesadüfen 24GN60R-B ve 24GN65R-B ile alakalı panel bilgisine denk geldim ve bu bilgiyi paylaşmak istedim.
24GS60F-B ve 24GS65F-B modellerini araştırırken tesadüfen 24GN60R-B ve 24GN65R-B ile alakalı panel bilgisine denk geldim ve bu bilgiyi paylaşmak istedim.
Panel Bilgisi
Ben bu monitörde BOE'ye ait olan MV238FHM-NG1 panel var sanıyordum lakin YouTube'da gezdiğim rastgele bir videoda LG'ye ait olan LM238WF6-SSA2 isimli panelin kullanıldığını gördüm. Karma panel kullanılıyormuş, yanlışlıkla öğrenmiş olduk.
Hangi Panel Daha İyi?
İki panel ile alakalı da detaylı bilgi mevcut değil Panelook'ta lakin biraz araştırma yaptım ve iki farklı zamanda yapılan incelemeye denk geldim, eski olan videoda DCI-P3 renk gamutu %78 ölçülürken yeni olan videoda %91 DCI-P3 ölçülmüş. Tahminimce LG panelin renk gamutu daha iyi sonuç veriyor.
Ek olarak Panelook'ta yer alan tek kıyaslanabilir bilgi, renk derinliği bilgisi olarak karşımıza çıkıyor. BOE panelde 6-bit + Hi-FRC kullanılmışken LG panelde native 8-bit kullanılmış. LG burada önde.
Eski Video
Yeni Video
Not: Eski video için 24GN600 inceleme resmini koydum fakat fark etmez, zira 24GN60R ve 24GN600 aynı paneli kullanıyor ve bu panel de LCM yapıda, yani arka aydınlatma tümleşik, üretici de aynı olduğu için sapma payları haricinde bütün veriler yaklaşık olarak aynıdır.
Sonuç
Şu an zaten sıfır olarak bu model satılmıyor diye biliyorum, satılıyorsa da zaten hiçbir zaman öncelikli bir model olmamıştı en yoğun stoğunun olduğu dönemde bile lakin bu konuyu açma sebebim, olur da yarın bir gün 2. elde denk gelir almak istersiniz, bilginiz olsun diye paylaşmak istedim. Alacaksanız üretim tarihine bakın, muhtemelen 2023 sonrası üretilenlerde LG panel var.
Kaynaklar
Son düzenleyen: Moderatör: