Teknoloji konusunda bilgili bir baba olması çok avantajlı benim fikrimce. Bazı babalar "10 yıllık bilgisayarın var şükret" kafasında takılıyorlar. Benim babam şahsen elektronikle ve bilgisayarlarla yakından ilgili olduğu için beni çok iyi anlıyor. Monitörümü aldıktan sonra daha iyi görüntü versin diye benim aklıma gelmeden ekstra altın uçlu kablo bile aldı. Tamamen şans :D.
Ekranin her yerinde surekli beyaz beyaz pixel patlamasi var :D. Garantiye gondereyim desem onu da kabul etmez bence.

DSR ve DLDSR her oyunda kalite arttiracak diye bir durum yok. Bazen aksine goruntuyu daha bulanik yaparak goruntu kalitesinin icine edebilir.

1739212475070.webp

Her oyunda DSR veya DLDSR actiginizda GPU kullaniminiz bir anda %100 olacak ve tamamen GPU limitli olacaksiniz diye bir kural da yok. Bu oyundan oyuna, kullanilan motordan motora, surucu surumunden baska bir surumune gibi bir suru degiskene bagli.

Kisacasi elinizdeki tek cozum -yeni monitor almak disinda-, ayarlar koklense bile ise yaramiyorsa, oyundan oyuna bakarak DLDSR gibi yontemlere basvurmak. Her oyunda acmayin ve DSR/DLDSR gibi ozellikler mucizevi sekilde CPU limitlerini her zaman cozen cozumler de degil kisacasi.

DLDSR açarsan, görüntü aşırı güzel oluyor. Bayağı fark ediyor yani. Hatta insanlar, Nvidia denetim masasından güncel oyunlara TAA ayarı yapamadığı için DLDSR kullanıp, otomatik olarak AA sorunlarını da düzeltiyorlar.

AMD tarafından çözüm var mı bilmiyorum.

Bence konuşmayı bir deneyin ve ona sorunu gösterin, biraz gaza getirmeyi deneyin "baba o kadar para verdik hakkımızı almalıyız" tarzı söylemlerle.
Ne yaparsan yap dedi kizdi :D. Tamamen bozulmadan gondermem dedi. Dedim ki zaten bozuk falan konu uzadi tartistik baya kavga etcektik kactim odaya.

DSR ve DLDSR her oyunda kalite arttiracak diye bir durum yok. Bazen aksine goruntuyu daha bulanik yaparak goruntu kalitesinin icine edebilir.

Eki Görüntüle 123321

Her oyunda DSR veya DLDSR actiginizda GPU kullaniminiz bir anda %100 olacak ve tamamen GPU limitli olacaksiniz diye bir kural da yok. Bu oyundan oyuna, kullanilan motordan motora, surucu surumunden baska bir surumune gibi bir suru degiskene bagli.

Kisacasi elinizdeki tek cozum -yeni monitor almak disinda-, ayarlar koklense bile ise yaramiyorsa, oyundan oyuna bakarak DLDSR gibi yontemlere basvurmak. Her oyunda acmayin ve DSR/DLDSR gibi ozellikler mucizevi sekilde CPU limitlerini her zaman cozen cozumler de degil kisacasi.
Tesekkur ederim hocam.

Ne yaparsan yap dedi kizdi :D. Tamamen bozulmadan gondermem dedi. Dedim ki zaten bozuk falan konu uzadi tartistik baya kavga etcektik kactim odaya.
Bir cihazın tamamen kendi kendine bozulması için cihazın kronik aşırı sorunlu olması lazım, ayrıca monitörlerde bu tarz ufacık piksel sorunları bile cihazın değişimine kadar gidebilir doğal olarak. Babanız cidden biraz eski düşünce yapısına sahip gibi.

Bir cihazın tamamen kendi kendine bozulması için cihazın kronik aşırı sorunlu olması lazım, ayrıca monitörlerde bu tarz ufacık piksel sorunları bile cihazın değişimine kadar gidebilir doğal olarak. Babanız cidden biraz eski düşünce yapısına sahip gibi.
Evet o yuzden LG ile iletisime gececegim. Vatan PC vasitasi ile garantiye gondermeyi denedigimde orda test ettiler ancak o an bir sorun olmadigi icin almadilar garantiye.

AMD VSR için ben de zamanında aynı şeyi düşünüyordum. Maalesef böyle değil. Umarım aklındaki soru işaretini çözmüşümdür :).

VSR ile DLDSR'yi karıştırmayalım. VSR görüntüyü çöp ediyor. DLDSR aksine görüntüyü güzelleştiriyor. İkisini de kullandım arada uçurum kadar fark var. AMD bu konuda kendini hiç geliştirmemiş.

Desktop Screenshot 2025.02.10 - 21.37.17.13.webp

Desktop Screenshot 2025.02.10 - 21.37.53.05.webp

Desktop Screenshot 2025.02.10 - 21.38.25.37.webp

VSR ile DLDSR'yi karıştırmayalım. VSR görüntüyü çöp ediyor. DLDSR aksine görüntüyü güzelleştiriyor. İkisini de kullandım arada uçurum kadar fark var. AMD bu konuda kendini hiç geliştirmemiş.

Eki Görüntüle 123322

Eki Görüntüle 123323

Eki Görüntüle 123324

DLDSR ile kıyaslamıyorum, DSR ile yakın şeyler olduklarını belirttim sadece. DLDSR teknolojisi kullanmadım ben, DSR kullandım. Ve neredeyse aynılar. Tek farkı DSR genelde oyunlarda aktif olurken VSR uyumlu ekranda direkt olarak ayarlardan aktif oluyor ve görüntüyü çöp ediyor. DSR biraz daha idare eder oluyor ama o da görüntüyü bulanıklaştırıyor.

DLDSR ile kıyaslamıyorum, DSR ile yakın şeyler olduklarını belirttim sadece. DLDSR teknolojisi kullanmadım ben, DSR kullandım. Ve neredeyse aynılar. Tek farkı DSR genelde oyunlarda aktif olurken VSR uyumlu ekranda direkt olarak ayarlardan aktif oluyor ve görüntüyü çöp ediyor. DSR biraz daha idare eder oluyor ama o da görüntüyü bulanıklaştırıyor.
Hocam övmek gibi olmasın ama çok süper bir şey DLDSR. 1080P'yi başka bir boyuta çıkatıyor. Benim monitör 27 inç, 1080P olduğundan, detaylar daha bir belirgin oluyor.