Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Selam arkadaşlar, neredeyse 5 yıldır monitör olarak LG'nin 24MN49HM-PZ modelini kullanıyorum. Monitörden beklentim çok olmadığından (Zamanında 900 TL'ye almıştım) sorun yaşamadım birkaç aya kadar. Ancak son birkaç ay boyunca monitörün üst veya sağ alt kısımları kararıp kararıp geri düzelmeye başladı. Hatta bir ara parlaklık ledlerinden dolayı paneldeki pikseller bozuldu, saç kurutmayla düzelttim :D Şimdi ise monitörün üst kısmı yarım kararmış durumda ve düzelmiyor. Monitörün ortasına kadar gradyan efekti gibi kararmalar azalıyor. Bunu düzeltmenin yolu var mı? Gerekirse monitörün kasasını çıkarabilirim ancak vidasız olduğundan nasıl açıldığını bilmiyorum.
IMG_2025-06-19-11-13-51-925.webp

Son düzenleme:
Çözüm
@Jack İşte, eğer bu haldeyken bilgisayara karanlık da olsa görüntü veriyorsa görünen tek çözüm LED değiştirmektir. Lakin LED'ler paneli normalde etkilemez.

1750321400295.webp

Burada gördüğüm noktalardan ötürü cihazının arkadan değil de yanlardan LED'li olduğunu düşünüyorum. Parça bulabilirsen değiştir, lakin lehim becerin varsa bu işe bulaş. Yoksa LED'ler soketli olacak diye bir kaide yok, havya kullanman gerekebilir.
@Jack İşte, eğer bu haldeyken bilgisayara karanlık da olsa görüntü veriyorsa görünen tek çözüm LED değiştirmektir. Lakin LED'ler paneli normalde etkilemez.

1750321400295.webp

Burada gördüğüm noktalardan ötürü cihazının arkadan değil de yanlardan LED'li olduğunu düşünüyorum. Parça bulabilirsen değiştir, lakin lehim becerin varsa bu işe bulaş. Yoksa LED'ler soketli olacak diye bir kaide yok, havya kullanman gerekebilir.

Çözüm
@Jack İşte, tamircinin insafına bağlı. LED Bar'ındaki bir adet LED'i değiştirmek için çok az para da isteyebilir, direk Bar'ı çöpe de atabilir ki çoğu zaman öyle olur. İşcilik yüksek olur gibime geliyor. Bence de boşa para harcama (kendin yapamayacaksan), yazın çok güzel monitörler düşüyor indirimle. Onlardan birini düşün, 3-4 bin arasına oldukca iyi cihazlar var.