LG 27" UltraGear 27GX790A-B vs AOC agon AG276QKD2 26.5"

2aliens

Uzman
AOC agon AG276QKD2 26.5" 500Hz(OC) 0.03ms HDMI DP Adaptive Sync pivot HDR500 QD-OLED Gaming Monitör

LG 27" UltraGear 27GX790A-B 0, 03ms(GtG) 480Hz QHD OLED

Arkadaşlar iyi Sosyaller.

Bu iki monitör arasında kaldım. Kafamı kurcalayan OC ile 500Hz almak mı yoksa LG markasının sunduğu direkt base Hz 480Hz daha mı iyi olacaktır?

İki monitörden hangisini önerirsiniz?

AOC overclock ile 500Hz değil. AOC gen 3.5 QD-OLED panel kullanıyor. Bu panel zaten native 500Hz.

Merhabalar AOC markalı link doğru model değil sanırım. 240hz modeli olduğu yazıyor.

AOC overclock ile 500Hz değil. AOC gen 3.5 QD-OLED panel kullanıyor. Bu panel zaten native 500Hz.
Neden 500 hz yanına OC yazılmış sitede o kafamı karıştırmıştı sadece. Bilgi için teşekkürler. Bir hız aşırtma söz konusu değilse AOC'yi tercih etmeyi düşünüyordum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Satıcı yanlıs yazmıştır. Aoc paneli overclocklamıyor oled zaten yandıgı icin böyle bir riske girmez.

Muadilleri de bunlar;

Samsung un monitörü de 500hz. Aynı panel.

Paylastıgınız lg de Gen 3 W-Oled panel. Panel ve kaplama var. Bu tercih meselesi. Aoc glossy, LG mat kaplama kullanıyor.

Valla çok sağolasın öncelikle ilgi ve alakan için hocam. Hepsi bir birini parmakla gösteren ürünlermiş gibi hissediyorum bakınca Samsung çok hoşuma gitti yalnız en azından görünüm olarak. Fiyat olarak en ucuzu AOC şuan ve hepsiburada sitesinde 9 taksit olayı güzel sadece. Siz olsanız ve alacak olsanız hangi markayı tercih ederdiniz merak ediyorum sadece. Sık boğaz etmek istemem. Var olun.

Ben olsam ucuz olanı alırdım. Baska bir konuda yazdıgı mesajı kopyalıyorum.

OLED de arka aydınlatma yoktur. Her piksel kendi ışığını yayan organik diyotlardan oluşur. Yani aynı paneli kullanan oled monitörlerde renk gamutu aynıdır, metin netliği aynıdır (kaplama glossy ise bir tık daha net olur), kontrast oranı çok benzerdir. Siyah tekdüzelik aynıdır. Işık sızması, IPS glow, bulutlanma vs yoktur. Parlaklık değişebilir çünkü bazı markalar parlaklığı limitlerken bazıları limitlemez. Kullanılan teknolojiler aynıdır.

Peki ne gibi farklar var? Asusta yakınlık sensörü var. Kalibrasyon farkları var. Kvm gibi ek özellikler birinde varken diğerinde olmayabilir. Oledler de 0.3ms sabit tepki süresi olduğunu da söyleyeyim. Yani örneğin 120 FPS aldıgınız oyunda aynı hareket performansına sahip olacaklar. Soğutma çözümleri farklı. Tasarım, kaplama ve malzeme kalitesi farklı. Satış sonrası destek farklı. Daha da farklı bir şey yok.

Kaplama konusunda bir tercih yapın derim. Böylece daha kolay seçim yaparsınız.

Mat yansıma problemi yok ama netlik glossy kaplamaya göre daha düşük. Ayrıca renkler kendini glossy kadar öne çıkarmaz.

Glossy ise tam tersi.

Eğer IPS veya VA olsaydı kullanılan arka aydınlatmaya göre parlaklık, kontrast oranı ve renk kapsamı değişirdi. Oled de parlaklık haricinde minimal farklar olur.

Biraz anlatılanları okurken kafam karıştı sormak istedim. Atladıysam da kusura bakmayın. Şimdi Samsung,AOC,LG,MSI hepsinde bahsettiği glossy kaplama mı mevcut?

Biraz anlatılanları okurken kafam karıştı sormak istedim. Atladıysam da kusura bakmayın. Şimdi Samsung, AOC, LG, MSI hepsinde bahsettiği glossy kaplama mı mevcut?

Samsung ve LG modellerin tamamı mat. Diğer markaların çoğu monitörü glossy.

IPS de aynı monitörden 2 tane bile alsanız size gelen iki ünitenin de homojenliği farklı olur. Ama OLED de aynı olacak. Bu yüzden aynı paneli ve kaplamayı kullanan OLED monitörler parlaklık harici görüntü bakımından çok benzer bir deneyim sunar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…