Bu Samsung glossy kaplama değil yani, mat kaplama olmasın ya siz önermiyorsunuz bekleyeceğiz mecbur. 500Hz olsa daha iyi olur.

Eki Görüntüle 208971

Techburada diye bir satıcı Amazon'da satıyor gerçi MSI'da stok var. Ne yapalım sizce?

Mat kaplamayı seven de var sevmeyen de, ezici bir çoğunluk glossy ekranı daha çok seviyor. Ki üreticiler de çoğu model de glossy kaplama kullanıyor. Bende hangisi daha çok tercih seviliyorsa ona göre öneriyorum. Herkesin gözü bir değil, bu yüzden kesin bir şey demek güç. Ama görüntü kalitesi bakımından glossy, yansıma ve çizilme bakımından mat daha iyi bu net. İkisini de alsanız memnun kalacağınızı düşünüyorum. Belki glossy kullanırsanız fikriniz değişir ama kullanmadan alıyorsanız mat sizi yüksek ihtimalle rahatsız etmez.

Mat kaplamayı seven de var sevmeyen de, ezici bir çoğunluk glossy ekranı daha çok seviyor. Ki üreticiler de çoğu model de glossy kaplama kullanıyor. Bende hangisi daha çok tercih seviliyorsa ona göre öneriyorum. Herkesin gözü bir değil, bu yüzden kesin bir şey demek güç. Ama görüntü kalitesi bakımından glossy, yansıma ve çizilme bakımından mat daha iyi bu net. İkisini de alsanız memnun kalacağınızı düşünüyorum. Belki glossy kullanırsanız fikriniz değişir ama kullanmadan alıyorsanız mat sizi yüksek ihtimalle rahatsız etmez.
Anladım hocam sağolasın. İkisinden de haberim yok ama glossy önerdi çoğu kişi sorduğum sende dahil demek ki bu mesela çoğu kişinin zevkine daha yatkın o yüzden Mat olanları eleyerek gittim ben. MSI seçimini yaparım glossy ise

Anladım hocam sağ olasın. İkisinden de haberim yok ama glossy önerdi çoğu kişi sorduğum sende dahil demek ki bu mesela çoğu kişinin zevkine daha yatkın o yüzden mat olanları eleyerek gittim ben. MSI seçimini yaparım glossy ise.

MSI alabilirsin, glossy kullanıyor.
Desktop Screenshot 2025.12.08 - 18.06.18.57.webp

Ayrıca önerilen ayarları da yapabilirsiniz.

Anladım hocam sağolasın. İkisinden de haberim yok ama glossy önerdi çoğu kişi sorduğum sende dahil demek ki bu mesela çoğu kişinin zevkine daha yatkın o yüzden Mat olanları eleyerek gittim ben. MSI seçimini yaparım glossy ise
Dostum sen bu gidişle monitör filan alamazsın 10 tane soru sordun güzel güzel cvp verdi ben dahil herkes. Tamam alcam dedin dedin uzun süre indirimdeydi indirimde kaçtı. Senin için hayırlısı olsun.

Dostum sen bu gidişle monitör filan alamazsın 10 tane soru sordun güzel güzel cvp verdi ben dahil herkes. Tamam alcam dedin dedin uzun süre indirimdeydi indirimde kaçtı. Senin için hayırlısı olsun.

Öncelikle cevaplar için sağ olun hayırlısı olsun evet ama 10 tane soru sormam da bir sakınca yok ki, kafadakilerin giderilmesi adına soru cevap yapmayı seven biriyim ben. Her insanın özellikleri farklıdır öğrenmek ister beklemek ister karşı kişi naziktir cevaplar yardımcı olur güzel şeyler bunlar. İndirim kaçar, stok biter olabilir bunlar sağlık olsun. Sonuçta forum burası konuşulur tartışılır. 1 ay geç alırız belki farklı bir seçenek çıkar ortaya veya başka indirimler olur vb. Acele edip almakta bir fayda sağlamaz, geç almakta öldürmez bir şey olmaz yani

Bende AOC'den sipariş verdim, 144Hz IPS'ten geçeceğim, beklentiler yüksek 🤤
nasıl memnun musunuz şuan?

İstersen AOC Gmenü uygulamasını indir orada ya da pc de boşa yazılım olmasın dersen. monitörün direk kendi menüsünden arkadaki tşuyla ilk önce dil ayarından türkçe yap. sonra koruma bölümü var menü de oradan her şey türkçe yazıyor aktif et ve 1-2-3 diye kademeleri var hepsini 2 seç. Bu kadar. Birde ben ekstra gölgeleri daha görünür yapmak için gölge desteği gibi bişey yazıyo onu 2 yaptım karanlık yerlerde daha belirgin göreyim diye. Bu tamamen zevk meselesi. Monitör daha her ülkeye ulaşmadığı için incelemeleri pek yok. 1-2 aya bir çok yerde videosu incelemesi ayarları yayınlanır. Sadece monitör geldiğinde nvidia ise ekran kartın ayarlarına girip 500hz seçimi yap 10 bit ayarla youtube da 10 bit nasıl yapılır yaz çıkıyoz zaten. İçinden çıkan DP kablosu ile bağla Ekran kartına bağlı olarak iyi ekran kartın yoksa 500hz seçeneği çıkmazsa korkma 360hz vardır onu seç.
hocam selamlar pixel refresh vb kaç saatte bir yapıyor monitör veya manuel olarak siz neler yapıyorsunuz ekranı kapatıp mı gidiyorsunuz pc başından veya ekran koruyucu mu kullanıyorsunuz? wallpaper siyah mı kullanıyorsunuz nelere dikkat etmeliyiz?

Son düzenleme:
Öncelikle cevaplar için sağ olun hayırlısı olsun evet ama 10 tane soru sormam da bir sakınca yok ki, kafadakilerin giderilmesi adına soru cevap yapmayı seven biriyim ben. Her insanın özellikleri farklıdır öğrenmek ister beklemek ister karşı kişi naziktir cevaplar yardımcı olur güzel şeyler bunlar. İndirim kaçar, stok biter olabilir bunlar sağlık olsun. Sonuçta forum burası konuşulur tartışılır. 1 ay geç alırız belki farklı bir seçenek çıkar ortaya veya başka indirimler olur vb. acele edip almakta bir fayda sağlamaz, geç almakta öldürmez bir şey olmaz yani.

Nasıl memnun musunuz şu an?

Hocam selam pixel Refresh vb kaç saatte bir yapıyor monitör veya manuel olarak siz neler yapıyorsunuz ekranı kapatıp mı gidiyorsunuz PC başından veya ekran koruyucu mu kullanıyorsunuz? Wallpaper siyah mı kullanıyorsunuz nelere dikkat etmeliyiz?

Memnunum siyah arka plan kullanıyorum ve Windows'tan 2 dk içinde ekranı kapa ayarını açtım, fişten hiç kapamıyorum gece uyurken afkyken pixel Refresh otomatik yapıyor monitör.

Memnunum siyah arka plan kullanıyorum ve Windows'tan 2 dk içinde ekranı kapa ayarını açtım, fişten hiç kapamıyorum gece uyurken afkyken pixel Refresh otomatik yapıyor monitör.
sipariş geçtim hocam da fişten hiç kapatmıyorum derken monitörün düğmesini kapatmaktan mı bahsediyorsunuz birde başka dikkat edeceğim bir şey var mı? ayrıca monitör ayarlarınızı atma şansınız var mı oled care kısmında ki veya genel telefonla çekip buraya atabilirseniz çok memnun olurum ^^

ve parlaklığı kaçta kullanıyorsunuz?

MSI alabilirsin, glossy kullanıyor.
Eki Görüntüle 208974

Ayrıca önerilen ayarları da yapabilirsiniz.

hocam selam AOC agon AG276QKD2 26.5 monitör almıştım 17 gündür sorun yoktu cuma günü garip şekilde ekranda bir beyaz parlak sonra da siyah arkaplan oldu bir daha görüntü alamadım monitörden ne hdmi ile ne dp kablosu ile 17 günde arızalandı maalesef 14 günü geçtiği için itopyaya iade edemedim servise gönderticem. Bu hata yaygın bir hata mı benim şansızlığım sanırım sebepleri ne olabilir bilginiz var mı

Son düzenleme: