CLC

Başarılı
Merhaba, 1 senedir LG 27GR95QE-B model OLED monitör kullanıyorum. Mat panelden parlak panele geçmeyi düşünüyorum, görüntüler çok daha temiz duruyor çünkü parlak panelde. Yakında ASUS ROG STRIX XG27AQWMG modeli çıkacakmış. Türkiye'ye ne zaman gelir bilmiyorum ama sizce yükseltmek mantıklı mı? Yoksa daha yeni teknolojileri mi beklemeliyim?

Ayrıca OLED koruması olarak LG mi daha önde ASUS mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 1 senedir LG 27GR95QE-B model OLED monitör kullanıyorum. Mat panelden parlak panele geçmeyi düşünüyorum, görüntüler çok daha temiz duruyor çünkü parlak panelde. Yakında ASUS ROG STRIX XG27AQWMG modeli çıkacakmış. Türkiye'ye ne zaman gelir bilmiyorum ama sizce yükseltmek mantıklı mı? Yoksa daha yeni teknolojileri mi beklemeliyim?

Ayrıca OLED koruması olarak LG mi daha önde ASUS mu?
LG, monitör sektörünün kralıdır. Tam bütçeniz nedir? ona göre önerelim.

Elinizdeki model de esasında çok iyi bir model, değiştirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. ASUS da alsanız onun panelini üreten LG olacak, panel üreten iki firma var zaten; biri LG, biri Samsung. Genelde LG paneller kullanılır.

27GR95QE-B'nin hem piksel düzeni kötü, hem renk gamutu düşük, hem parlaklığı düşük, hem de jenerasyonu düşük bir panele sahip olduğu için burn-in riski fazla. XG27AQWMG hem daha güncel panele sahip olduğu için panel korumaları yüksek ve verimli bir panel kullanıyor, hem renk gamutu QD-OLED'lerden bile yüksek, hem TrueBlack Glossy ekran yapısı kullanıldığı için renk canlılığı bakımından mükemmel deneyim sunuyor, hem parlaklığı daha yüksek, hem de piksel düzeni daha iyi olduğu için metin okuma performansı daha iyi.

XG27AQWMG her konuda daha üstün bir monitör. Gen 4 WOLED'lerin hepsi sorgusuz sualsiz alınır. 27GR95QE-B vasat bir OLED monitör.

O zaman bu yeni modeli bekleyelim. Bakalım fiyat nasıl olacak? Duruma göre hareket ederim. Teşekkürler.
Aynı paneli kullanan Gigabyte MO27Q28G, Sinerji'ye 26.000 TL'den ön siparişe düşmüştü 1 ay önce. ASUS ROG hep biraz daha pahalı satılıyor, tahminimce 32.000 TL civarı bir fiyatı olacaktır.