Makaleler
12
Yer
Çorum
Arkadaşlar selam,

LG G6 27610A-B modelli monitörü kullanıyorum. Daha alalı 2 ay oldu ve ''pixel inversion'' sorunu yaşıyorum. Oyunlarda ya da izlenen videolarda hareket halindeyken sürekli dikey saydam çizgiler beliriyor ekranda. Normal kullanımda hiçbir problem yok. Bu problem de beni fazlasıyla rahatsız etmeye başladı. Özellikle PES, CS oynarken çok göze batıyor.

Bahsettiğim sorun bu:

Görseli internetten buldum, kendim net çekemiyorum telefonda. Neyse, tamamen aynı sorun. LG servisini aradım ancak telefonu açmadılar, ben de belki bileniniz vardır diye buraya bir danışayım dedim. Garanti kapsamında değerlendirilir mi, yoksa panel karakteristiği bu deyip görmezden mi gelinir?

Şu sorunu yaşayan da 500.000 kişide 1 falandır herhalde, o da bana denk geliyor.

Son düzenleme:
Zamanında aldığım LG monitörden illallah ettim. Panelde renk bulanıklığı sorunu olmasına rağmen servis özellikle panelin normal hali bu dedi. İşin komik yanı, bu monitör teknoloji mağazalarında o dönem satılan bir monitördü ve aynı kareyi açtığımda 2'si arasında bariz bir fark olmasına rağmen monitörün sorunlu olduğunu 3. gönderişimde kabul edip paneli anca değiştirdiler. Normalde TV konusunda sevdiğim bir markaydı ama monitörde sırf teknik servis yüzünden uzak durduğum bir firma oldu.

Eğer senin de başına gelirse sağlam aynı modelle aynı videonun görüntüsünü al ve kanıt olarak sun. Aksi takdirde ben 2 kez gönderdim, 2'sinde de inat ettiler.

@erdym, panel kusurlu zaten net belli ya. Elimdeki eski monitörü bağladım sorun yok, evdeki TV'ye bağladım sistemi yine sorun yok.

Bu sorunun ne olduğunu bulmak için de girmediğim yer kalmadı, "pixel inversion" deniyormuş. Oyunda sabit durunca görüntü mükemmel ama hareket ettiğimde direkt konudaki görseldeki gibi çizgi çizgi oluyor. Görmezden gelmeye çalışıyorum ama olmuyor, cidden rahatsız ediyor yani. Özellikle 60 Hz'e falan alıp denedim, o zaman daha beter belli oluyor sorun.

Sadece oyunda da değil, YouTube'da video izlesem orada bile oluyor. Müsait bir zamanda servise götüreyim, daha 2 aylık cihaz zaten. Orada gösteririm sorunu. Eğer uydurma iş yaparlarsa İtopya'ya gönderirim, onlar kendisi gönderir servise.