Şehsuvar Kementoğlu

Başarılı
55 inç 120-144 Hz aralığında en kötü QLED, daha iyi ihtimal miniLED TV bakıyorum. OLED düşünmüyorum. Samsung'da bu ayarda bir televizyon yok şu an piyasada. OLED var 80 bin bandında, QLED var 100 Hz, o da. TCL çok fiyat performans ürünü ama LG'nin aynı ayardaki bir iki televizyonu 3-5 bin daha pahalı sadece. TCL konusunda biraz endişe ediyorum. Teknik servis, garanti, bakım ve ilgilenme konularında aşırı şikayet görüyorum. Ne diyorsunuz?

55 inç 120-144 Hz aralığında en kötü QLED, daha iyi ihtimal miniled TV bakıyorum. OLED düşünmüyorum. Samsung'da bu ayarda bir televizyon yok şu an piyasada. OLED var 80 bin bandında, QLED var 100 Hz, o da. TCL çok fiyat performans ürünü ama LG'nin aynı ayardaki bir iki televizyonu 3-5 bin daha pahalı sadece. TCL konusunda biraz endişe ediyorum. Teknik servis, garanti, bakım ve ilgilenme konularında aşırı şikayet görüyorum. Ne diyorsunuz?

Bütçe ne kadar? TCL konusunda ben almayın derim. Teknik servisi berbat, asla yardımcı olmuyorlar. TV 2. ayda bozulsa veya bir problem yaşasanız muhatabınız yok; hatta dayım bizzat deneyimledi. Televizyonu aldı, 3 ay boyunca ara sıra aradı, asla kurmaya gelmediler. Şikayetvar'a da yazdı, ilgilenmediler. En son kendi kurmak zorunda kaldı. LG de çok iyi sayılmaz. TV alınacaksa arkasındaki o LED ışıklar çok cezbedici olduğundan Philips alınır bence. Özellikle bende 55PUS9000 serisi var, yaklaşık 4-5 aydır aşırı keyif alıyorum. Pokémon izlerken bile ekran kare de olsa kenarlar siyah kalmıyor, AI modu sayesinde. Özellikle efektli Blade Runner veya Borderlands tarzı şeyler izlerken, kenardan yıldız geçerken sanki gerçekte de geçiyormuş gibi. 55 inç TV, 70 inçe dönüyor resmen. Tüm duvarı kaplıyor ışığı. Bütçeyi söylerseniz tabii arkadaşlar da yardımcı olur ama PUS9000 serisi inanılmaz. Bütçe çoksa daha yüksek inçli bir model alabilirsiniz; teknik servisi 2 günde kuruluma geldi, bölgemde bulunmamasına rağmen. Numarasını da bıraktı, bir sorun olursa ara geliriz diye. İlgili.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe ne kadar? TCL konusunda ben almayın derim. Teknik servisi berbat, asla yardımcı olmuyorlar. TV 2. ayda bozulsa veya bir problem yaşasanız muhatabınız yok; hatta dayım bizzat deneyimledi. Televizyonu aldı, 3 ay boyunca ara sıra aradı, asla kurmaya gelmediler. Şikayetvar'a da yazdı, ilgilenmediler. En son kendi kurmak zorunda kaldı. LG de çok iyi sayılmaz. TV alınacaksa arkasındaki o LED ışıklar çok cezbedici olduğundan Philips alınır bence. Özellikle bende 55PUS9000 serisi var, yaklaşık 4-5 aydır aşırı keyif alıyorum. Pokémon izlerken bile ekran kare de olsa kenarlar siyah kalmıyor, AI modu sayesinde. Özellikle efektli Blade Runner veya Borderlands tarzı şeyler izlerken, kenardan yıldız geçerken sanki gerçekte de geçiyormuş gibi. 55 inç TV, 70 inçe dönüyor resmen. Tüm duvarı kaplıyor ışığı. Bütçeyi söylerseniz tabii arkadaşlar da yardımcı olur ama PUS9000 serisi inanılmaz. Bütçe çoksa daha yüksek inçli bir model alabilirsiniz; teknik servisi 2 günde kuruluma geldi, bölgemde bulunmamasına rağmen. Numarasını da bıraktı, bir sorun olursa ara geliriz diye. İlgili.

İşte yazdığım özellik ve markalar zaten 45-60 bin aralığında maksimum 65 diyebiliriz.

55 inç 120-144 Hz aralığında en kötü QLED, daha iyi ihtimal miniLED TV bakıyorum. OLED düşünmüyorum. Samsung'da bu ayarda bir televizyon yok şu an piyasada. OLED var 80 bin bandında, QLED var 100 Hz, o da. TCL çok fiyat performans ürünü ama LG'nin aynı ayardaki bir iki televizyonu 3-5 bin daha pahalı sadece. TCL konusunda biraz endişe ediyorum. Teknik servis, garanti, bakım ve ilgilenme konularında aşırı şikayet görüyorum. Ne diyorsunuz?

Kalite olarak mükemmel ancak servis olarak beğenmiyorlar. Biz TCL kullanıyoruz memnunuz.

İşte yazdığım özellik ve markalar zaten 45-60 bin aralığında maksimum 65 diyebiliriz.

Ayrıca Hz konusuna taktığınızı gözlemledim, bu televizyon 144 Hz bir oyuncu televizyonu. Ha, ben birebir oyun oynamadım ama oynayanlar çok memnun.

Kalite olarak mükemmel ancak servis olarak beğenmiyorlar. Biz TCL kullanıyoruz memnunuz.

Evet, lakin TV'de en önemli şey servis. İsterse 50K'lık TV'de 1 milyon dolarlık hizmet sunsun. O televizyon 3. ayda veya 1,5 yılda bozulup ben servis desteği alamadıktan sonra pek bir önemi yok, bence.

O bütçede normalde OLED almak farzdır ama madem istemiyorsunuz, mecburen Mini LED'e yöneleceksiniz.

Benim önerim Next'in 65" boyutunda olan ve 144 Hz yenileme hızını destekleyen şu modeli olur:

O bütçede normalde OLED almak farzdır ama madem istemiyorsunuz, mecburen Mini LED'e yöneleceksiniz.

Benim önerim Next'in 65" boyutunda olan ve 144 Hz yenileme hızını destekleyen şu modeli olur:

bu paraya alınmaz. Fiyatına göre kalitesiz.

bu paraya alınmaz. Fiyatına göre kalitesiz.

Kesinlikle değil. Her şeyden önce kendisi KTC temelli bir ürün ve 576 adet Dimming Zone'a sahip. TCL gibi markaların 98" boyutunda TV'ye koyduğu Dimming Zone sayısını bu adamlar 65" boyutundaki TV'ye koymuşlar. Bunun dışında 50 W ses çıkışı gücü var ki yine kendi fiyat bandındaki en güçlü ses çıkışı bu Next'te. Yonga seti de MediaTek Pentonic 700 ve yine fiyatına göre gayet başarılı bir SoC.

Son olarak sizin önerdiğiniz Philips'in paneli QLED. Yani direkt "Al parayı çöpe at." deseniz daha iyiydi; 60K₺ bütçeye QLED öneriyorsunuz...

Kesinlikle değil. Her şeyden önce kendisi KTC temelli bir ürün ve 576 adet Dimming Zone'a sahip. TCL gibi markaların 98" boyutunda TV'ye koyduğu Dimming Zone sayısını bu adamlar 65" boyutundaki TV'ye koymuşlar. Bunun dışında 50 W ses çıkışı gücü var ki yine kendi fiyat bandındaki en güçlü ses çıkışı bu Next'te. Yonga seti de MediaTek Pentonic 700 ve yine fiyatına göre gayet başarılı bir SoC.

Son olarak sizin önerdiğiniz Philips'in paneli QLED. Yani direkt "Al parayı çöpe at." deseniz daha iyiydi; 60K₺ bütçeye QLED öneriyorsunuz...

Hayır, sırf size beğenme attım diye beğenme attığınızı kanıtlayabilirim. Televizyonda deli bir ışık hüzmesi var. Bunu göremiyor musunuz? Ayrıca birçok kullanıcı yanında çoğu zaman titreşim süngerlerinin gönderilmediğini, hatta arka aydınlatmaların kendi kendine artıp azaldığını söylemiş. Bkz:

1775347714305.webp

1775347738093.webp

Ayrıca 2.0 USB kullanmışlar, 2026 mini LED ve 2.0 USB? Anlıyorum.
Adam test yaparken ışık hüzmesinden bol bol şikayet ediyor. Şu hüzmeye bir bak.

1775347839376.webp

Film izlerken kaliteyi ne denli etkiler, sen bunun farkında mısın acaba?
Ayrıca adam bu TV'yi babasına aldığını, babasının da sadece uydu kanalları falan izlediğini söylemiş. Ben arkadaşa iyi bir Netflix ve YouTube deneyimi de sunmak istiyorum. QLED'i küçümseme nedenini de anlayamadım. Hatta bu TV 3 ay önce 19 bin iken bir anda 31.500 olmuş. Yorumlarda gördüm, kendim de doğruladım, evet gerçekten de böyle. Peki senin argümanların ne? QLED neden kötü mesela? Karşında birebir kullanıcı var.
Adam özellikle her kötü özelliğini "ama fiyat performans" diyerek ucuzluğuna vuruyor. Böyle bir TV'ye 47 bin vermek çöpe atmakla aynı şey.

İsterseniz şu konuyu da okuyabilirsiniz, daha fazla fikir açısından. Özellikle bazı yorumları atayım.

1775348107406.webp

1775348137715.webp

1775348153044.webp

Şimdi bu TV sınıfta kalmış mı, kalmamış mı? Bu mesajları özenle tek tek seçmedim, ilk sayfadan arka arkaya mesajlar.

Dosya Ekleri

• 1775348119586.webp
    1775348119586.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 26