Birisi ultrawide diğeri 4K 27" çözünürlüğe sahip. Boyut ve çözünürlük olarak bir şeye karar vermen lazım, 4k 27'' daha keskin gözükecek. Hangisinin daha iyi olduğu testler de belli olur.

Birisi ultrawide diğeri 4K 27" çözünürlüğe sahip. Boyut ve çözünürlük olarak bir şeye karar vermen lazım, 4K 27" daha keskin gözükecek. Hangisinin daha iyi olduğu testler de belli olur.

Yok hocam biliyorum da hangi teknolji daha iyidir diye merak ediyorum düşünelim ki ikisi de aynı boyut ve çözünürlükte yani 27 inç ve 4K zaten ilerleyen zamanlarda Samsung'ta 27 inç 4K V STRİPE çıkartır. Hangisinin daha iyi olduğunu da artık testlerini bekleyerek göreceğiz dediğiniz gibi.

Yok hocam biliyorum da hangi teknolji daha iyidir diye merak ediyorum düşünelim ki ikisi de aynı boyut ve çözünürlükte yani 27 inç ve 4K zaten ilerleyen zamanlarda Samsung'ta 27 inç 4K v stripe çıkartır. Hangisinin daha iyi olduğunu da artık testlerini bekleyerek göreceğiz dediğiniz gibi.

Muhtemelen birisi diğerinden çok daha fazla satacak ama, eski nesil QD-OLED ve WOLED de olduğu gibi kişiye göre tercih değişecektir. Hiçbir teknoloji mükemmel değil, ikisinin de birbirine karşı üstün olduğu kısımlar olacak. Bana göre parlaklık, renk ve siyah arasında bir seçim yapmamız gerekecek gibi geliyor. Bence renk hacmi, renk parlaklığı ve parlaklık kısmında QD-OLED daha iyi olacak, çünkü beyaz altpiksel yüzünden parlaklık düştü, muhtemelen homojenlik kısmında da QD-OLED daha iyi olur. Ama siyahlar da r-g-b tandem daha iyi olacak gibi gözüküyor; ek olarak beyaz altpikselden kaynaklanan renk solması ve overshoot sorunları çözülecek gibi gözüküyor. Homojenlik ve gri tekdüzelik kısımları QD-OLED kadar iyi de olabilir sadece LG bana pek güven vermiyor. İlerleyen zamanlar da çözülüp çözülmediği hakkında net bilgiler ortaya çıkar. Bana ışık altında siyahları tam siyah, en az %80 rec 2020, sdr da minimum 300nit, ABL bulundurmayan, renk parlaklığı yüksek olan, aşırı yansıma yapmayan, metin netliği iyi olan, iyi çalışan BFI teknolojisi, VRR flicker yapmayan, gözleri yormayan, vertical banding veya homojenlik gibi sorunları olmayan bir monitör lazım. 😆