ahevr

Çalışkan
Yer
İzmir
Selam,

Yaşadığım problemi araştırırken Recep Baltaş'ın(@Recep Baltaş ) Techolay YouTube kanalında paylaştığı “güncelleme sonrası açılmayan Philips TV” videosuna denk geldim. Benzer bir durumu LG tarafında da yaşıyorum.

Kullandığım model LG 65QNED81re ve cihazı 20/04/2024 tarihinde satın aldım. Yani ürün henüz yaklaşık 1,5 yıllık.

Son zamanlarda fark ettiğimiz üzere, cihazın alt kısmında belirgin bir ışık sızması oluştu. Bu durum yalnızca kozmetik bir problem değil; renklerde bozulmaya ve görüntü kalitesinde kayba neden oluyor. Özellikle sağ alt köşede RGB testlerinde ciddi bir “yeşillenme” (renk sapması) mevcut hatta bunu gelen servisteki arkadaşlarda aynen gördüler.

Bu nedenle LG'den destek talep ettik. Servis geldi, inceledi; burada özellikle belirtmek isterim ki servisin herhangi bir kusuru yok. Süreç tamamen LG genel merkez üzerinden ilerliyor. Ancak LG tarafı, bu durumu “normal” olarak değerlendirdiğini ve herhangi bir işlem yapmayacağını açıkça ifade etti.

Bunun üzerine LG genel merkezle birkaç kez telefon görüşmesi yaptık. Aldığımız yanıt değişmedi: Sorunun “izlemeye engel olmadığı” gerekçesiyle normal kabul edildiği söylendi.

Burada asıl problem şu:
Ortada açık bir kusur var ve bu kusurun “izlemeye engel olup olmaması” konuyla ilgili değil. Bir üründe sorun varsa, bu sorunun varlığı esas alınmalıdır. “izlemeye engel değil” denilerek bu durumun normalleştirilmesi kabul edilebilir değil. Bu mantıkla her türlü ayıplı ürün rahatlıkla savunulabilir ve her ürüne ya ürünün çalışmasına engel mi değil o zaman devam gibi bir yol izlenebilir.

Durumu bir adım ileri taşıyıp LG'nin sitesinde yer alan “CEO'ya yazın” bölümünden de konuyu ilettim. Ancak oradan gelen yanıt da tamamen aynı oldu. cevap metni

Sonuç olarak, ürününde açık bir kusur bulunan bir kullanıcı olarak hakkımı Tüketici Hakem Heyeti üzerinden arayacağımı belirttim ve Tüketici Hakem Heyeti üzerinden başvurumu yaptım.

Benzer durumu yaşayan var mı, nasıl bir yol izlediniz merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@SpeedBeast34’ün daha iyi bir önerisi var galiba. Kendisinden de bir dönüş alalım, öyle ilerleyelim.

Evet, ben de aynı fikirdeyim. Kapa çeneni de işimizi yapalım @SpeedBeast34 !

Dün ekran fotoğraflarıyla sorunu tekrar LG genel merkeze ilettim genel cevapta yine bir değişiklik olmadı. Dosya THH devam ediyor gelişmesi buraya anlık olarak paylaşacağım

Gelen Cevap

Örnek Görsel-1
Örnek Görsel-2

Alt köşede belli oluyor.
Madem bu durum LG tarafından “cihazın normal kriterler dahilinde çalıştığı” şeklinde değerlendiriliyor, o halde bu ürünlerin satış aşamasında da bu şekilde açıkça belirtilmesi gerekir. Ya ürünü bu haliyle doğrudan satsınlar ya da satın aldıktan 1,5 yıl sonra bu tür sorunların ortaya çıkabileceğini ve bunun “normal” kabul edildiğini müşteriye net şekilde ifade etsinler.
Sonuçta biz bu ürünleri belirli bir ücret karşılığında satın alıyoruz. Karşılığında ise “Bunlar arada oluyor, kafanıza takmayın, zaten küçük bir şey” gibi bir yaklaşım sunulması kesinlikle kabul edilebilir değil.
Bugün “kullanıma engel değil” denilerek geçiştirilen bu sorun, yarın çok daha yüksek bedeller ödenerek alınan bir üründe de aynı şekilde karşılık bulacaksa, bu yaklaşım ciddi bir güven problemine işaret eder. Örneğin 150-200 bin TL bandında bir OLED TV C5-G4-G5 vs alsam, aynı tavırla karşılaşmayacağımın hiçbir garantisi yok.
Bu arada paylaştığım görseller sadece örnek amaçlıydı. Özellikle altyazılı film ve dizi izlerken, karanlık sahnelerde ciddi seviyede ghosting (iz bırakma) problemi de mevcut. Onu artık görmezden gelmeye çalışıyorum.

LG genel merkezi darlamaya devam ediyorum. Olumsuz dönüş yaptıkça yeni bir mail daha atıyorum bakalım süreç devam ediyor. THH içinde hala bir dönüş yok dosya yoğunluğuna bağlı olarak 6 aya kada sürebiliyormuş.

Son düzenleme:
LGE veya X bir TV üreticisi...
MARKA önemli değildir, çünkü "her" markada bu sorunlar çıkıyor!
Ancak teknik olarak IPS paneller(veya ADS/ADS-pro gibi) özellikle
Bu çok daha bariz ve yüksek oranlarda çıkıyor; dolayısıyla olay artık
Onlar için adeta "NORMAL" oluyor ama teknik olarak kesinlikle normal değildir

Ancak "kabul edilebilir" bir seviye varsa o da tartışmaya yine açık olmak üzere
Değerlendirilir yani kafadan "NORMAL" demek anormaldir!

Benim her markada IPS panellerden en çok çekindiğim konuda iş bu dur
VA panellerde de oluyor ama IPS'ler oran olarak çok daha yüksekdir

Not; ancak "TV"ler teknik olarak bu konularda değerlendirildiği zaman olaya örneğin salt
Bir "MONİTOR" gibi de bakılmaz, kullancıları burasını atlıyor işi teknik anlama kısmında
Örneğin bu bir monitör olsaydı o zaman farklı bir sonuç olurdu veya kesin olurdu ama bu bir
"Televizyon" ve aynı kategoride değerlendirilmez!

Güncel kullanımda örneğin gece karanlık ortamda bilen birileri için değil ama bilmeyen
Birileri için bile seyir zevkinin içine eder!

Sahnedeki olması gereken renk/ton sapması(özellikle kenar bölgelerden) birkaçan ışığın
Çıkardığı hüzmeler olması gereken izleme zevkini ciddi düşürür...

Buraya resim atın size söyleyeyim, onları geçin bir kalem alışmışlar "normaldir abi bunlar"
Diyeceklerdir!

Aynı sorun dışarıda da aynen böyledir IPS ve uyumsuz baclit çalışması+katmanların konumu, yapısı
Olası hassas montaj yapılmaması(genel de sistem makinesi bunu yapıyor ve sapma olabiliyor)
+Ve "malzeme kalitesi" baclit+diff. Katman+QD vs
Bana göre kalite "dandik"(her markada veya sadece Panasonic hariç)
++

Direk THH'ye ver, ve onlar "NORMAL" demiyor bunlara olay sadece bu ise direk değişim çıkar karardan
Umarum işi iyi bilen bir eksper gelir kontol için!

Not; bilginiz olsun; Ben de geçenlerde böyle bir THH kararıyla kullandığım 50" Philips TV'yi THH'den davayı kazanarak
Değiştirmiştim yerine 55'lik TV verdiler ama eski TV i de arıyorum!
Servis arızalanan TV'yi almıştı, bunu gidermeden geri getirmişti! Üstelik panel koruyucu katmanın "içiriden"
Her ne yaptılarsa kalıcı lekeler oluşmuş vaziyet de teslim ettiler, üstelik Merkez "normal izleme yapılıyor" bu TV'den
Diyerek gerekçe göstermişlerdir! Yani anlayın servis+merkaz durumunu "normal" olayı onlar için işte bu!
Doğru TV bir şekilde çalışıyordu izler de olsa sorun değilmiş...

İşe bakın yahu, hem TV'nin arızasını gideremediler hem de kalıcı lekeler oluştu panel...
NORMALmiş bu şimdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@ahevr, selamlar, LG'den bir dönüş yoksa biz videoyu çekelim isterseniz.
Recep bey savunması istendi durumunda şuanda süreci takip ediyoruz bakalım ne olacak.

LGE veya X bir TV üreticisi...
MARKA önemli değildir, çünkü "her" markada bu sorunlar çıkıyor!
Ancak teknik olarak IPS paneller(veya ADS/ADS-pro gibi) özellikle
Bu çok daha bariz ve yüksek oranlarda çıkıyor; dolayısıyla olay artık
Onlar için adeta "NORMAL" oluyor ama teknik olarak kesinlikle normal değildir

Ancak "kabul edilebilir" bir seviye varsa o da tartışmaya yine açık olmak üzere
Değerlendirilir yani kafadan "NORMAL" demek anormaldir!

Benim her markada IPS panellerden en çok çekindiğim konuda iş bu dur
VA panellerde de oluyor ama IPS'ler oran olarak çok daha yüksekdir

Not; ancak "TV"ler teknik olarak bu konularda değerlendirildiği zaman olaya örneğin salt
Bir "MONİTOR" gibi de bakılmaz, kullancıları burasını atlıyor işi teknik anlama kısmında
Örneğin bu bir monitör olsaydı o zaman farklı bir sonuç olurdu veya kesin olurdu ama bu bir
"Televizyon" ve aynı kategoride değerlendirilmez!

Güncel kullanımda örneğin gece karanlık ortamda bilen birileri için değil ama bilmeyen
Birileri için bile seyir zevkinin içine eder!

Sahnedeki olması gereken renk/ton sapması(özellikle kenar bölgelerden) birkaçan ışığın
Çıkardığı hüzmeler olması gereken izleme zevkini ciddi düşürür...

Buraya resim atın size söyleyeyim, onları geçin bir kalem alışmışlar "normaldir abi bunlar"
Diyeceklerdir!

Aynı sorun dışarıda da aynen böyledir IPS ve uyumsuz baclit çalışması+katmanların konumu, yapısı
Olası hassas montaj yapılmaması(genel de sistem makinesi bunu yapıyor ve sapma olabiliyor)
+Ve "malzeme kalitesi" baclit+diff. Katman+QD vs
Bana göre kalite "dandik"(her markada veya sadece Panasonic hariç)
++

Direk THH'ye ver, ve onlar "NORMAL" demiyor bunlara olay sadece bu ise direk değişim çıkar karardan
Umarum işi iyi bilen bir eksper gelir kontol için!

Not; bilginiz olsun; Ben de geçenlerde böyle bir THH kararıyla kullandığım 50" Philips TV'yi THH'den davayı kazanarak
Değiştirmiştim yerine 55'lik TV verdiler ama eski TV i de arıyorum!
Servis arızalanan TV'yi almıştı, bunu gidermeden geri getirmişti! Üstelik panel koruyucu katmanın "içiriden"
Her ne yaptılarsa kalıcı lekeler oluşmuş vaziyet de teslim ettiler, üstelik Merkez "normal izleme yapılıyor" bu TV'den
Diyerek gerekçe göstermişlerdir! Yani anlayın servis+merkaz durumunu "normal" olayı onlar için işte bu!
Doğru TV bir şekilde çalışıyordu izler de olsa sorun değilmiş...

İşe bakın yahu, hem TV'nin arızasını gideremediler hem de kalıcı lekeler oluştu panel...
NORMALmiş bu şimdi.
Ben bu yazdıklarınızdan hiç bir şey anlamadım.

18z6u4z.png - Hızlı Resim

Son düzenleme: