Bütçe
5000-6000

Ahmet Emre

Çalışkan
Merhaba iyi sosyaller, 5500 fiyat bantlarında kendime bir monitör arıyorum. Sürekli oyun oynamadığımdan genel kullanım içinde uygun olan monitörlere bakıyorum ve bu iki monitör arasında kaldım. AOC 24G42e monitör yeni ve eski modellerinin çoğunda panel sorunları olduğunu okudum. LG 24GS60F-B de ise bu fiyatlara yakın bir alternatif olmasından dolayı ilgimi çekti. Bu ikisi arasından hangisi alınabilir? Bunun haricinde önerilerinize açığım.

Merhaba iyi sosyaller, 5500 fiyat bantlarında kendime bir monitör arıyorum. Sürekli oyun oynamadığımdan genel kullanım içinde uygun olan monitörlere bakıyorum ve bu iki monitör arasında kaldım. AOC 24G42e monitör yeni ve eski modellerinin çoğunda panel sorunları olduğunu okudum. LG 24GS60F-B de ise bu fiyatlara yakın bir alternatif olmasından dolayı ilgimi çekti. Bu ikisi arasından hangisi alınabilir? Bunun haricinde önerilerinize açığım.
- Performans ve Panel Kalitesi:
- AOC Agon Pro 24G42E, 144Hz tazeleme hızı ve 1ms tepki süresi ile oyun için optimize edilmiş bir monitördür. Ancak, bahsettiğiniz gibi panel sorunları kullanıcılardan eleştiriler almış.
- LG UltraGear 24GS60F-B ise IPS panel kullanarak daha iyi renk doğruluğu ve geniş izleme açıları sunar. Genel kullanıma daha uygundur.

- Bağlantı Seçenekleri:
- Monitörlerin arka panel bağlantı seçeneklerine dikkat edin. Her iki monitörde de HDMI ve DisplayPort bağlantıları mevcut, ancak kullandığınız donanım ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin.

- Tasarım ve Ergonomi:
- AOC 24G42E, daha agresif bir tasarıma sahipken, LG 24GS60F-B daha sade ve estetik bir görünüm sunuyor. Ayrıca, monitör ayakları ile yükseklik ayarı yapma, eğim gibi ergonomik özelliklere dikkat edin.

- Garanti ve Kullanıcı Yorumları:
- Kullanıcı yorumları ve garanti koşulları da önemli faktörlerdir. AOC'nin panel problemi ile ilgili çok sayıda olumsuz yorum alması, güvenilirliğini sorgulamanıza yol açabilir.

- Alternative Öneriler:
- Eğer bu iki monitör arasında kararsız kaldıysanız, Samsung Odyssey serisi ya da BenQ’nun oyun monitörlerini de araştırabilirsiniz. Bu modeller de genellikle yüksek performans sunar.

Sonuç olarak, genel kullanım için LG UltraGear 24GS60F-B daha uygun gibi görünüyor. Ancak, eğer oyun odaklı kullanımınız artacaksa biraz daha araştırarak AOC Agon Pro 24G42E değerli bir seçenek olabilir. Hangi modeli seçerseniz seçin, kullanmadan önce mutlaka inceleme yapın ve kullanıcı yorumlarına göz atın.

- performans ve panel kalitesi:
- AOC agon Pro 24G42e, 144Hz tazeleme hızı ve 1ms tepki süresi ile oyun için optimize edilmiş bir monitördür. Ancak, bahsettiğiniz gibi panel sorunları kullanıcılardan eleştiriler almış.
- LG UltraGear 24GS60F-B ise IPS panel kullanarak daha iyi renk doğruluğu ve geniş izleme açıları sunar. Genel kullanıma daha uygundur.

- bağlantı seçenekleri:
- Monitörlerin arka panel bağlantı seçeneklerine dikkat edin. Her iki monitörde de HDMI ve DisplayPort bağlantıları mevcut, ancak kullandığınız donanım ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin.

- tasarım ve ergonomi:
- AOC 24G42e, daha agresif bir tasarıma sahipken, LG 24GS60F-B daha sade ve estetik bir görünüm sunuyor. Ayrıca, monitör ayakları ile yükseklik ayarı yapma, eğim gibi ergonomik özelliklere dikkat edin.

- garanti ve kullanıcı yorumları:
- Kullanıcı yorumları ve garanti koşulları da önemli faktörlerdir. AOC'nin panel problemi ile ilgili çok sayıda olumsuz yorum alması, güvenilirliğini sorgulamanıza yol açabilir.

- alternative öneriler:
- Eğer bu iki monitör arasında kararsız kaldıysanız, Samsung Odyssey serisi ya da BenQ'nun oyun monitörlerini de araştırabilirsiniz. Bu modeller de genellikle yüksek performans sunar.

Sonuç olarak, genel kullanım için LG UltraGear 24GS60F-B daha uygun gibi görünüyor. Ancak, eğer oyun odaklı kullanımınız artacaksa biraz daha araştırarak AOC agon Pro 24G42e değerli bir seçenek olabilir. Hangi modeli seçerseniz seçin, kullanmadan önce mutlaka inceleme yapın ve kullanıcı yorumlarına göz atın.

Hocam öncelikle ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ediyorum. Ancak buraya kimse yazmayınca bende yaklaşık 1 buçuk hafta kadar önce Amazon'dan AOC 24G42e marka monitörü aldım ve 5 gündür de monitörü kullanmaktayım. AOC monitörü bir süredir kardeşim kullanıyordu ve oldukça memnundu. Bende kardeşimin bilgisayarını biraz kullandım ve monitör hoşuma gitti. LG marka monitöre de baktım ve parlaklığı ve renk ayarının AOC monitör kadar olmadığını gördüm. Ayrıca yine AOC monitör ile ilgili yorumlar az da olsa hepsinin olumlu olduğunu görünce bu monitörü almaya karar verdim. Eğer ileriki sürelerde panel sıkıntıları yaşarsam Amazon'dan aldığım için Aamazona iade ederim. Tabi inşallah böyle bir şey olmaz.