Veyt

Başarılı
Başlıktaki model monitörü lg.com/tr üzerinden 24.09.2026 tarihinde satın aldım. 26.09.2026 tarihinde tarafıma ulaştı. Ekranın orta kısmının biraz sağında 1 adet ölü piksel var. LG'yi aradım yetkili servisimiz görecek değerlendirme raporuna göre iade talebi oluşturulabilir ancak dediler. Direkt iade oluşturamıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Ek olarak servis sorun görmezse 1.500 TL ücret alacaklarmış.

olu_piksel.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım, iade işlemi yerine servis süreci üzerinden bir çözüm üretmeye çalışıyorlar. Ancak iade hakkınızın hâlâ geçerli olduğunu biliyorum. Bu süreçle vakit kaybetmek istemezseniz, iade talebinizi kendilerine yazılı olarak iletmenizi tavsiye ederim. Her şeyin kayıt altında olması sizin açınızdan faydalı olacaktır. Bu hakkınızı açıkça ifade ederek talep edin.

14 gün hakkın var, o süre zaafında monitörün orada beklerse o hakkın biter daha çok sıkıntı yaşarsın.
LG’nin "teknik servis görmeden iade talebi açılamaz" beyanı tamamen hukuka aykırı bence.

Mail ve İletişim formlarına bunu yazın;
"24.09.2026 tarihinde aldığım [Sipariş No] numaralı monitör için, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği madde 9 uyarınca 14 günlük koşulsuz cayma hakkımı kullanmak istiyorum. İade kargo kodunun tarafıma iletilmesini talep ederim."

olmadı müşteri hizmetleri çağrı merkezine rest çekin;

"Ben ölü piksel şikayetiyle arıza iadesi yapmıyorum. İnternet alışverişi yasal hakkım olan koşulsuz cayma hakkımı kullanıyorum. Kanunen cayma hakkı için servis raporu istenemez. İade kaydımı açmazsanız, cayma hakkımı engellediğiniz için hakkınızda Ticaret Bakanlığı ve Tüketici Hakem Heyeti üzerinden yasal süreç başlatacağım."

Eğer illa servis göndermekte diretirlerse, gelsinler. Ancak:

Kusur bulamadık diyerek talep edeceklerini söyledikleri 1500 TL'yi kesinlikle ödemeyin. Kanunen teslim alınan ilk 6 aydaki kontroller ücretsizdir.

Eğer bu yazılı başvurunuza rağmen ürünü kargolamanıza izin vermezlerse, elinizdeki mail ekran görüntüsüyle e-Devlet (TÜBİS) üzerinden Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduğunuzda paranızı yasal faiziyle kuruşu kuruşuna geri alırsınız. Korkmayın, haklısınız ve kanun tamamen sizin yanınızda.

Ölü piksel mevcut olduğunu LG'ye bildirdiğim için sıkıntı yaşamaz mıyım? Website üzerinden iade talebi oıluşturacağım değil mi?
14 gün hakkın var, o süre zaafında monitörün orada beklerse o hakkın biter daha çok sıkıntı yaşarsın.
LG’nin "teknik servis görmeden iade talebi açılamaz" beyanı tamamen hukuka aykırı bence.

Mail ve İletişim formlarına bunu yazın;

olmadı müşteri hizmetleri çağrı merkezine rest çekin;

Eğer illa servis göndermekte diretirlerse, gelsinler. Ancak:

Kusur bulamadık diyerek talep edeceklerini söyledikleri 1500 TL'yi kesinlikle ödemeyin. Kanunen teslim alınan ilk 6 aydaki kontroller ücretsizdir.

Eğer bu yazılı başvurunuza rağmen ürünü kargolamanıza izin vermezlerse, elinizdeki mail ekran görüntüsüyle e-Devlet (TÜBİS) üzerinden Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduğunuzda paranızı yasal faiziyle kuruşu kuruşuna geri alırsınız. Korkmayın, haklısınız ve kanun tamamen sizin yanınızda.

Ölü piksel mevcut olduğunu LG'ye bildirdiğim için sıkıntı yaşamaz mıyım?
farketmiyor, yasal cayma hakkımı kullanmak istiyorum demen yeterli. Kanunen cayma hakkı için servis raporu istenemez.

"Ben ölü piksel şikayetiyle arıza iadesi yapmıyorum. İnternet alışverişi yasal hakkım olan koşulsuz cayma hakkımı kullanıyorum."

farketmiyor, yasal cayma hakkımı kullanmak istiyorum demen yeterli. Kanunen cayma hakkı için servis raporu istenemez.

"Ben ölü piksel şikayetiyle arıza iadesi yapmıyorum. İnternet alışverişi yasal hakkım olan koşulsuz cayma hakkımı kullanıyorum."
1790584060286.webp

Dönen mail bu şekilde. Sıkıntı yaşar mıyım? Kontrol ettiklerinde ölü piksel görecekler zaten. Bu durum kullanıcı hatası olarak değerlendirme durumu yaşar mıyım acaba?

Eki Görüntüle 282432
Dönen mail bu şekilde. Sıkıntı yaşar mıyım? Kontrol ettiklerinde ölü piksel görecekler zaten. Bu durum kullanıcı hatası olarak değerlendirme durumu yaşar mıyım acaba?
LG'nin sisteminden otomatik olarak çıkan hazır şablon.

Cevap olarak;

"Sayın Yetkili,
28/09/2026 tarihli yanıtınızda belirttiğiniz 'servis incelemesi' ve '1.500 TL servis ücreti' prosedürlerini kabul etmiyorum. Ben şirketinizden 'ayıplı mal tespiti veya arıza onarımı' talep etmiyorum.
Ürünü internet siteniz üzerinden (mesafeli sözleşmeyle) 24.09.2026 tarihinde satın aldım ve ürün tarafıma 26.09.2026 tarihinde teslim edildi. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nin 9. maddesi uyarınca, hiçbir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin 14 günlük KOŞULSUZ CAYMA HAKKIMI kullanıyorum.
Kanunen cayma hakkının kullanımı için yetkili servis raporu veya arıza tespiti şart koşulamaz. Bu hakkımı yasal süresi (14 gün) içerisinde yazılı olarak şirketinizle paylaştığımı bildirir; tarafıma ivedilikle ücretsiz iade kargo kodunun tanımlanmasını ve ücret iadesi sürecinin başlatılmasını talep ederim. Aksi takdirde, cayma hakkımın engellenmesi ve hukuk dışı servis ücreti dayatması nedeniyle Ticaret Bakanlığı ve Tüketici Hakem Heyeti'ne (TÜBİS) başvuracağımı ihtar ederim.
Gereğinin yapılmasını rica ederim.

Zaten min 3-5 ölü piksel yoksa servis bunu ayıplı mal diye kabul etmez. cayma hakkını kullanmalısın.