yağızemir

Çalışkan
Merhaba, yeni bir sistem topluyorum ve bu sistem için bir monitör arıyorum. Aşağıdaki 2 monitörü buldum. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Bütçem aşağı yukarı bu fiyatlar.

ASUS TUF Gaming VG27AQML1A
LG UltraGear 27GR83Q-B

Merhaba, yeni bir sistem topluyorum ve bu sistem için bir monitör arıyorum. Aşağıdaki 2 monitörü buldum. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Bütçem aşağı yukarı bu fiyatlar.

ASUS TUF Gaming VG27AQML1A
LG UltraGear 27GR83Q-B
Her iki monitör de oyun deneyiminiz için yüksek kaliteli seçenekler sunmaktadır. Ancak hangisini seçeceğiniz, kullanım amacınıza ve tercihlerinize bağlı olarak değişebilir. İşte karşılaştırma için dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar:

1. Ekran Teknolojisi ve Panel Türü​

• ASUS TUF Gaming VG27AQML1A: IPS panel, renk doğruluğu ve geniş görüş açıları sunar.
  • LG UltraGear 27GR83Q-B: IPS panel, benzer şekilde renk doğruluğu ve geniş görüş açıları ile yüksek performans sunar.

2. Yenileme Hızı​

• ASUS TUF Gaming VG27AQML1A: 170 Hz yenileme hızı, daha akıcı bir oyun deneyimi sağlar.
  • LG UltraGear 27GR83Q-B: 144 Hz yenileme hızı, büyük çoğunlukla akıcı oyunlar için yeterlidir, ancak ASUS'un bir adım önünde.

3. Tepki Süresi​

• ASUS TUF Gaming VG27AQML1A: 1 ms tepki süresi, hareketli görüntülerde bulanıklığı minimuma indirir.
  • LG UltraGear 27GR83Q-B: 1 ms tepki süresi, benzer performans sunar.

4. Çözünürlük​

- Her iki monitör de 2560 x 1440 (QHD) çözünürlüğe sahiptir, bu da oyunlar ve medya için yüksek görsel kalite sağlar.

5. Ek Özellikler​

• ASUS TUF Gaming VG27AQML1A: Adaptive Sync, HDR desteği gibi özellikler ile donatılmıştır.
  • LG UltraGear 27GR83Q-B: Benzer şekilde AMD FreeSync desteği ve HDR özelliklerine sahiptir.

Sonuç​

Eğer daha yüksek yenileme hızına (170 Hz) ve bazı ekstra oyun özelliklerine ihtiyacınız varsa ASUS TUF Gaming VG27AQML1A'yı tercih edebilirsiniz. Ancak renk doğruluğu ve genel performans açısından her iki monitör de oldukça yakın seviyededir. Eğer bütçeniz kısıtlıysa, LG UltraGear 27GR83Q-B da harika bir seçim olacaktır.

Hangi monitörün sizin için daha iyi olduğunu belirlemek için bu kıyaslamayı dikkate almanızı öneririm.