Monitörü 24 kasım'da Vatan Bilgisayar mağazasından satın aldım, o günden beri kullanıyorum. İlk başta çok takılmadım ama ghosting bugün daha fazlaymış gibi hissettiriyor. Google'da gezmek gözümü ağrıtmaya başladı, her yazının, her görselin arkasında iz kalıyor. Monitörün bütün ayarlarını denedim, bütün ayarlarda aynı.

İade mi etmeliyim, ne yapmalıyım?

asdasd.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörü 24 kasım'da Vatan Bilgisayar mağazasından satın aldım, o günden beri kullanıyorum. İlk başta çok takılmadım ama ghosting bugün daha fazlaymış gibi hissettiriyor. Google'da gezmek gözümü ağrıtmaya başladı, her yazının, her görselin arkasında iz kalıyor. Monitörün bütün ayarlarını denedim, bütün ayarlarda aynı.

İade mi etmeliyim, ne yapmalıyım?

Eki Görüntüle 207262
Ghosting sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Monitör Ayarları Kontrolü:
- Monitör menüsüne girin ve "Response Time" (Tepki Süresi) ayarını kontrol edin. Bu genellikle "Normal", "Fast" veya "Ultra Fast" seçeneklerine sahiptir. "Fast" veya "Ultra Fast" seçeneğini deneyin.

2. Ekran Frekansı:
- Monitörünüzün ses ayarlarında ekran frekansını kontrol edin. Oluşacak en iyi performans için 160Hz olarak ayarlandığından emin olun.

3. Kablo Kontrolü:
- Kullandığınız kabloyu kontrol edin. DisplayPort veya HDMI kablonuzu değiştirin. Kablo bağlantısının sağlam olduğundan emin olun.

4. Görsel Ayarları:
- "Overdrive" (Aşırı Hızlandırma) ayarını açıp kapatmayı deneyin. Bazen bu ayar ghosting sorununu artırabilir veya azaltabilir.

5. Yazılım Güncellemeleri:
- Monitör yazılımınızı güncelleyip güncelleyemeyeceğinizi kontrol edin. Üretici web sitesinden en son güncellemeleri indirin.

6. Test Programları Kullanımı:
- Ghosting sorununu daha iyi değerlendirmek için Blur Busters gibi test programlarını kullanın ve sonuçları kontrol edin.

Eğer tüm bu adımları denedikten sonra ghosting sorunu devam ederse, iade veya ürün değişimi talep etmek üzerine düşünmek mantıklı olabilir. Ürünün garantisi olup olmadığını kontrol edin ve Vatan Bilgisayar ile iletişime geçin.