AM6 soketin ne zaman geleceği tam olarak belli değil 2026'dan önce gelmeyecek gibi duruyor. AMD AM5 için destek vaadini 2027'ye uzattı. Konu sahibinin kararına kalmış AM5 sisteme geçilir ama elindeki sistemde fena değil.
Yani ben hala AM4 soketteyim R5 3600'den yükseltmek için 2. el uygun fiyata R7 5700X aldım ve büyük ihtimalle beni 4-5 yıl götürür. Kısaca konu sahibinin korkmasına gerek yok AM5'e geçerse hemen ardından AM6 çıkmaz ki oldu da çıktı diyelim AM4 işlemcileri bile günümüz şartlarına ayak uydurabiliyor.
Herkese degerli düşünceleri için teşekkür ediyorum. Aklımda şu anlık soru işareti kalmadı. LGA1700'den devam ediyorum, fırsatım olursa AM5 gecerim elbet. Eskiden güncelliğini dert ederdim ama artık etmemeye başladım.
Herkese degerli düşünceleri için teşekkür ediyorum. Aklımda şu anlık soru işareti kalmadı. LGA1700'den devam ediyorum, fırsatım olursa AM5 gecerim elbet. Eskiden güncelliğini dert ederdim ama artık etmemeye başladım.
20 upload var hocam onda sorun yok. Genel olarak türlü türlü oyunlar. 10 çekirdeğin sadece 6'si performans çekirdeği kalan 4'ü E-çekirdek. Bir de ileride kart alırsam diye de yükseltmek istiyorum. Islemci yayınlarda %100'e çıkıyor ve sesim patliyor.
20 upload var hocam onda sorun yok. Genel olarak türlü türlü oyunlar. 10 çekirdeğin sadece 6'si performans çekirdeği kalan 4'ü e-çekirdek. Bir de ileride kart alırsam diye de yükseltmek istiyorum. Islemci yayınlarda %100'e çıkıyor ve sesim patliyor.
12600K sadece %10 daha iyi o da sentetik testlerde ve çok daha fazla güç çekiyor yani geçmeniz mantıksız. Hangi oyunların yayınını yapıyorsun CPU mu GPU mu odaklı? 12900K istemişsiniz yanlış görmüşüm...