AM6 soketin ne zaman geleceği tam olarak belli değil 2026'dan önce gelmeyecek gibi duruyor. AMD AM5 için destek vaadini 2027'ye uzattı. Konu sahibinin kararına kalmış AM5 sisteme geçilir ama elindeki sistemde fena değil.
Böyle bir üslupla konuşursanız sıkıntı yok hocam, diğer arkadaşı engellediği için mesajını göremiyorum, konu sahibine kalmış dediğiniz gibi.

Böyle bir üslupla konuşursanız sıkıntı yok hocam, diğer arkadaşı engellediği için mesajını göremiyorum, konu sahibine kalmış dediğiniz gibi.

Yani ben hala AM4 soketteyim R5 3600'den yükseltmek için 2. el uygun fiyata R7 5700X aldım ve büyük ihtimalle beni 4-5 yıl götürür. Kısaca konu sahibinin korkmasına gerek yok AM5'e geçerse hemen ardından AM6 çıkmaz ki oldu da çıktı diyelim AM4 işlemcileri bile günümüz şartlarına ayak uydurabiliyor.

Herkese degerli düşünceleri için teşekkür ediyorum. Aklımda şu anlık soru işareti kalmadı. LGA1700'den devam ediyorum, fırsatım olursa AM5 gecerim elbet. Eskiden güncelliğini dert ederdim ama artık etmemeye başladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese degerli düşünceleri için teşekkür ediyorum. Aklımda şu anlık soru işareti kalmadı. LGA1700'den devam ediyorum, fırsatım olursa AM5 gecerim elbet. Eskiden güncelliğini dert ederdim ama artık etmemeye başladım.

Sizde 13400F var mış gayet iyi işlemci üstelik 10 çekirdekli. Yayın ayarlarınızda veya internetinizde sıkıntı olabilir mi ne yayınları yapıyorsunuz?

Sizde 13400F var mış gayet iyi işlemci üstelik 10 çekirdekli. Yayın ayarlarınızda veya internetinizde sıkıntı olabilir mi ne yayınları yapıyorsunuz?
20 upload var hocam onda sorun yok. Genel olarak türlü türlü oyunlar. 10 çekirdeğin sadece 6'si performans çekirdeği kalan 4'ü E-çekirdek. Bir de ileride kart alırsam diye de yükseltmek istiyorum. Islemci yayınlarda %100'e çıkıyor ve sesim patliyor.

Ha bir de belirteyim hocam render almam da gerekecek.

20 upload var hocam onda sorun yok. Genel olarak türlü türlü oyunlar. 10 çekirdeğin sadece 6'si performans çekirdeği kalan 4'ü e-çekirdek. Bir de ileride kart alırsam diye de yükseltmek istiyorum. Islemci yayınlarda %100'e çıkıyor ve sesim patliyor.

12600K sadece %10 daha iyi o da sentetik testlerde ve çok daha fazla güç çekiyor yani geçmeniz mantıksız. Hangi oyunların yayınını yapıyorsun CPU mu GPU mu odaklı? 12900K istemişsiniz yanlış görmüşüm...