LGS deneme sınavlarında sınavda çıkmayacak soruları neden soruyorlar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 21200
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 229
  • Etiketler Etiketler
    neden

21200

Çalışkan
Arkadaşlar 8.sınıfa gidiyorum. Bazen denemelerde saçma sorular olduğu oluyor. Mesela ihracat, ithalat konusu veya ekoloji ayak konusu normal yazılı sınavlarda bile sorulmamasına rağmen bazen denemelerde 1 ya da 2 kez bile çıktığı oluyor. Bazen de LGS'de hiç çıkmamış açık hava basıncı sorusunu 3 defa sordukları da oluyor. Hatta sınavda her yıl 1 kez çıkan soruyu bile denemelerde 4-5 kez sordukları bile oluyor. Denemelerde neden böyle soruyorlar?

Soru ayırt etmeksizin çözen kazanıyor bu sınavı. Bunlar niye çıkıyor veya neden sormuşlar olmamalı bence. Çözüp çözemediğime bak geç fazla kafaya takmamalısın bu konuları.

Soru tiplerini öğrenmen için sana a+b verip dedesinin gözlük numarasını sorduğundan dolayı zorlanma diye ve belli olmaz her türlü sorabilirler.

Soru ayırt etmeksizin çözen kazanıyor bu sınavı. Bunlar niye çıkıyor veya neden sormuşlar olmamalı bence. Çözüp çözemediğime bak geç fazla kafaya takmamalısın bu konuları.
Evet, eyüp gibi yetenekli tecrübeli hocaların dedikleri bu. Benim gördüğüm de bu. Yksye çalışan bir eleman vardı. İsimsiz yayınlara giriyordu hepsinin analizini yapıyordu. Geçen sene 10k falan ile gitti.

Evet, eyüp gibi yetenekli tecrübeli hocaların dedikleri bu. Benim gördüğüm de bu. Yksye çalışan bir eleman vardı. İsimsiz yayınlara giriyordu hepsinin analizini yapıyordu. Geçen sene 10k falan ile gitti.
Şu an aynısını ben yapıyorum, Eksen falan alayına girdim. Hepsinde kıyıda köşede kalmış bilgileri sınıyolar.
Mesela yarın 3D var, 3D hem kıyıda kalmışı hem de sorulması muhtemel tüm soruları barındırıyo' mesela.

Yayınların çoğu sınavların sorduğundan 2-3 kat daha zor soruyor zaten. Zor yayınlar daha çok satıyor (Türk ailelerinin ve öğrencilerinin zor yayınların daha iyi olduğunu düşünmesinden kaynaklı). Ayrıca fark etmeksizin bu soruları çözdüğün zaman sınavda hiç zorlanmıyorsun ve soruları yorumlama yeteneğin de gelişiyor. Mesela sınav sana "a + b kaçtır?" diye sorabilir, deneme sana bu soruyu şöyle sorar: "Ali'nin aldığı elma sayısı ile Zehra'nın aldığı kalem sayısının toplamı kaçtır?". Bu tarz yorumlar yapabilmen için farklı sorular soruyorlar.

Hocam son ay ne varsa çözülmeli zaten. Özellikle TYT'de bence. AYT'de ne sordukları zaten belli en fazla bildiğini kullanıp kullanmadığını ölçüyorlar AYT bazında. Örnek geçen seneki sınav o tarzdaydı. Sınav son ay kazanılır benim görüşümce.

Son cümle dışı haklısınız.

Sınav son ay kazanılmıyor, son ay tüm konuları toplamak aşırı zor. Son 5-6 ayda (0'dan başlamaktan bahsediyorum) toplamak mümkün. Ama son ay sıkılmadan devam etmek de çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…