Genel olarak iş hayatına atılana kadar nerede ne okuduğunun pek bir önemi olmuyor bazen. Şöyle örnek vereyim. Bir arkadaşım vardı derslerine çalışmaz okulu sadece orta notlarla geçerdi ve polis oldu. Yine aynı şekilde bir arkadaşım daha vardı çok çalıştı iyi lisede iyi bir üniversitede okudu ve açıkta kaldı. Bazen hangi lisede ya da hangi üniversitede okuduğunun bir önemi yok. Bir arkadaşım da sağlık bitirmişti ama devlet kurumuna KPSS ile düz memur olarak atandı. İstediğin kadar iyi okullarda oku ama sonucunu okuduğun okula verdiğin emeğe bağlamıyorsan hepsi boş. Liseye geçtim rahatladım dedim bitmedi. Üniversiteye geçtim rahatladım dedim bitmedi. Mezun olmadan atanayım dedim atandım yine bitmedi. Atanınca da memurlukta sınavlara giriyorsun. Bitmiyor yani...

Ben 440 küsür puan yapmıştım ailem puanı beğenmedi özel mesleğe gönderdi. Okulun denemelerine, ortalamalarına baktığım zaman cidden benim ile aynı sayılabilecek kimse yok. İnsanların sohbetleri sarsa da tenefüste ders çalışmak eziyet benim için; rahat verdikleri yok. En azından nitelikli Anadolu lisesine gitsen senin için çok iyi olur. İnsanlar çevre çevre diye boşuna söylenmiyor.

Söylemeden edemeyeceğim uzak okula gitme. Allah beni sınıyor sanırım uzak okula gidiyorum eziyet gerçekten. En yakın ve mümkünse nitelikli olan hangi okulsa orayı tercih et.

Son düzenleme:
OBP'yi falan salla, LGS'de düzgün bir yeri kazanıp geleneği, kültürü olan bir lisesi olan okula git. Ben gidemedim diye hâlen daha çilekeşim mesela. Özellikle pandemi laneti olmasa ne güzel en kötü ihtimalle Çemberlitaş veya Çapa Fen'e gidebilecekken %7 yüzdelik dilimle Hüseyin Bürge'ye gitmek zorunda kalmıştım.

Fen lisesinin bir olayı yok. Türkiye sıralamasındaki çoğu Anadolu liseleri, fen liselerinden daha iyi ve mantıklı.
Arkadaş Manisa'da hocam, Manisa'nın en iyi 5 lisesi de fen lisesi. İstanbul/İzmir/Ankara özelinde belki haklı olabilirsiniz ama Manisa için öyle değil durum.

OBP'yi falan salla, LGS'de düzgün bir yeri kazanıp geleneği, kültürü olan bir lisesi olan okula git. Ben gidemedim diye hâlen daha çilekeşim mesela. Özellikle pandemi laneti olmasa ne güzel en kötü ihtimalle Çemberlitaş veya Çapa Fen'e gidebilecekken %7 yüzdelik dilimle Hüseyin Bürge'ye gitmek zorunda kalmıştım.
Kültürlü lise ayrı bir şey. Tarihi ve gelenekleri olan okullar ortamı ekstra güzelleştiriyor. Örneğin bunu her okulda göremezsiniz.

Arkadaş Manisa'da hocam, Manisa'nın en iyi 5 lisesi de fen lisesi. İstanbul/İzmir/Ankara özelinde belki haklı olabilirsiniz ama Manisa için öyle değil durum.
Manisa ayrıntısını görmemiştim. Dediğim şey büyükşehirler için geçerli. Yatılı da gelebilir ama.

Kültürlü lise ayrı bir şey. Tarihi ve gelenekleri olan okullar ortamı ekstra güzelleştiriyor. Örneğin bunu her okulda göremezsiniz.

Bu tarz okulların zaten amacı kültürü ve geleneğine sahip çıkacak öğrenci yetiştirmek. Benim lisem yani Hüseyin Bürge'de böyle bir kültür yok mesela. Zaten çok düşüşe geçti okul. Benim zamanımda 5.5-6 hattından bile öğrenci alıyorlardı, geçen sene 10.5 ile kapatmış.
Bayrampaşa'nın 1 numarası olan Suat Terimer İstanbul'un ilk 50'sinde bile değil yani. Üstelik her sene ilk 10K hattına EA-SAY bölümlerinden garanti 30 öğrenci bırakan bir okul. Abimin zamanında Suat Terimer dediğin zaman ortamdaki suratlar değişiyordu mesela. 2018 yılına kadar ilk 15 hattından düşmeyen, her sene garanti 10 derece, 25-30 tane tıp gibi Bayrampaşa için sansasyonel sayılabilecek sonuçlar çıkartıyorlardı. Şu anki tasfiyelerin o zamanla karşılaştırınca şu ankiler tasfiye bile değil. Özellikle Cağaloğlu ve Çemberlitaş'ın eski mezunlarına sorarsanız dediğimi daha net anlarsınız, onlar bu işi bizzat yaşamış olanlar.
Manisa ayrıntısını görmemiştim. Dediğim şey büyükşehirler için geçerli. Yatılı da gelebilir ama.
Yatılıda Çapa Fen falan yazmasınlar aman dikkat, dershanedeki arkadaş sinir krizi geçiriyo'. Her gün suları falan kesiliyormuş.

Ek: Unutmuşum ama zamanında Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi de oldukça iyi bir liseydi, çoğu okul Fatih bölgesine geçirilince okulun niteliği çöpe gitti. Zamanında 2.5-3 diliminden alan Gelenbevi şu anda OBP ile alıyor.