ben LGS'ye geçen senlerde girdim ve orta düzeyde iyi bir lgs puanlı okula girdim başka okullara girden arkadaşlarımdada anlıyorum ki iyi bir yere gitmek cideen iyi ama en önemlisi iyi bir okulda ARKADAŞ ÇEVREN İYİ OLUR.

Bu tarz okulların zaten amacı kültürü ve geleneğine sahip çıkacak öğrenci yetiştirmek. Benim lisem yani Hüseyin Bürge'de böyle bir kültür yok mesela. Zaten çok düşüşe geçti okul. Benim zamanımda 5.5-6 hattından bile öğrenci alıyorlardı, geçen sene 10.5 ile kapatmış.
Bayrampaşa'nın 1 numarası olan Suat Terimer İstanbul'un ilk 50'sinde bile değil yani. Üstelik her sene ilk 10K hattına EA-SAY bölümlerinden garanti 30 öğrenci bırakan bir okul. Abimin zamanında Suat Terimer dediğin zaman ortamdaki suratlar değişiyordu mesela. 2018 yılına kadar ilk 15 hattından düşmeyen, her sene garanti 10 derece, 25-30 tane tıp gibi Bayrampaşa için sansasyonel sayılabilecek sonuçlar çıkartıyorlardı. Şu anki tasfiyelerin o zamanla karşılaştırınca şu ankiler tasfiye bile değil. Özellikle Cağaloğlu ve Çemberlitaş'ın eski mezunlarına sorarsanız dediğimi daha net anlarsınız, onlar bu işi bizzat yaşamış olanlar.

Yatılıda Çapa Fen falan yazmasınlar aman dikkat, dershanedeki arkadaş sinir krizi geçiriyo'. Her gün suları falan kesiliyormuş.

Ek: Unutmuşum ama zamanında Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi de oldukça iyi bir liseydi, çoğu okul Fatih bölgesine geçirilince okulun niteliği çöpe gitti. Zamanında 2.5-3 diliminden alan Gelenbevi şu anda OBP ile alıyor.
Şu anda bence yatılı gelinebilecek en mantıklı okullardan birisi Kadıköy Anadolu. Daha yapılalı 2-3 sene olmadı. Her şey yeni. Ortam hakkında konuşmaya gerek yok zaten. Kulüpler, Kalfest (İlla duymuşsunuzdur diye düşünüyorum.) vs gelmek için yeterli sebepler.

Şu anda bence yatılı gelinebilecek en mantıklı okullardan birisi Kadıköy Anadolu. Daha yapılalı 2-3 sene olmadı. Her şey yeni. Ortam hakkında konuşmaya gerek yok zaten. Kulüpler, Kalfest (İlla duymuşsunuzdur diye düşünüyorum.) vs gelmek için yeterli sebepler.
Sakıp Sabancı/Haydarpaşa/Vefa veya Hüseyin Avni Sözen gibi okullar varken oraya gitmem açıkçası. Böylesine kültürü uzun süredir olan okullar varken kültürünü yeni oturtan okullar benim için gereksiz.

Sakıp Sabancı/Haydarpaşa/Vefa veya Hüseyin Avni Sözen gibi okullar varken oraya gitmem açıkçası. Böylesine kültürü uzun süredir olan okullar varken kültürünü yeni oturtan okullar benim için gereksiz.
Kültürünü yeni oturtan derken biraz açar mısın hocam? Vefa ve Haydarpaşa inşaat şu anda. Onlar kafadan elendi.

Kültürünü yeni oturtan derken biraz açar mısın hocam? Vefa ve Haydarpaşa inşaat şu anda. Onlar kafadan elendi.
Uzun süredir belli bir öğretmen kadrosuna sahip olan, genellikle o öğretmen kadrosunun yetiştirdiği öğretmenlerle birlikte sürekli aynı geleneği taşıyan hocaların olduğu okullardan bahsediyorum hocam.
Kadıköy Anadolu'nun hocaları farklı okullardan gelme hocalar. Yani belli bir kültüre dayalı okul değiller.

Konuyu hortlatıyorum ama nereliydiniz?
Manisa.

Arkadaş Manisa'da hocam, Manisa'nın en iyi 5 lisesi de fen lisesi. İstanbul/İzmir/Ankara özelinde belki haklı olabilirsiniz ama Manisa için öyle değil durum.
Fatih Dündarçiloğlu gediz falan düşünüyorum. Nerden anladınız Manisa'da olduğumu.

Arkadaş Manisa'da hocam, Manisa'nın en iyi 5 lisesi de fen lisesi. İstanbul/İzmir/Ankara özelinde belki haklı olabilirsiniz ama Manisa için öyle değil durum.
Fatih Dündarçiloğlu gediz falan düşünüyorum. Nerden anladınız Manisa'da olduğumu.

Nerden anladınız Manisa'da olduğumu.
1744461257941.webp

Dündar Çiloğlu Lisesi'ni geç, OBP'yle alan herhangi bir okula bakmayın. Ortamları rezalet. Meslek liselerinde İTÜ MTAL gibi liseler dışında bakmayın.
İmam Hatiplere zaten bulaşmayın, tamamen Arap kültürü üstüne inşaa edilmişler.
Anadolu liselerinde dediğimiz liselere bakın, Manisa'da Halil Kale vs. bakın. Bunlara bakmak için de sağlam çalışmanız gerek. Ben %7'lik dilimde Bayrampaşa'da kalmak gibi bir hata yapıp Hüseyin Bürge yazmıştım. Keşke Ataköy Cumhuriyet veya İstanbul Atatürk falan yazsaydım.

Bi de benim girdiğim senede İTÜ MTAL yeni açılmıştı, puanı düşükken giren öğrenciler çoktu. Şu anda inanılmaz iyi kadroları var. İTÜ ile çok iyi gidiyorlar.

Uzun süredir belli bir öğretmen kadrosuna sahip olan, genellikle o öğretmen kadrosunun yetiştirdiği öğretmenlerle birlikte sürekli aynı geleneği taşıyan hocaların olduğu okullardan bahsediyorum hocam.
Kadıköy Anadolu'nun hocaları farklı okullardan gelme hocalar. Yani belli bir kültüre dayalı okul değiller.
Her okulda aynı muhabbet var. Kadıköy Anadolu'nun hocaları da diğer okullar gibi senelerdir aynıydı. 2016 gibi bu 4 sene muhabbeti gelince her okuldaki hocalar değişti. Yani sadece Kadıköy Anadolu'nun öğretmen kadrosu değişmedi. Saydığınız bütün okulların da değişti. Gelen öğretmenler tabii proje okullarından geliyorlar ama 250 okuldan 2300 küsür okula çıkınca tabii öğretmenlerin seçkinliği de azaldı. Ama dediğiniz Kadıköy Anadolu'ya özel değil.