megatronn

Yetkin
Yer
Vice City
Merhaba. Küçük kardeşim 8. sınıf ve netleri gitgide düşüyor. Sene başında 60 civarı yapıyordu ama şu an 40 bandına düştü. Ben de zaman kaybetmeden sıfırdan başlayıp zor soru çöze çöze konuları eritmek istiyorum ama bütün kaynakları unutmuşum o yüzden nasıl yapacağımı bilmiyorum. Net dağılımı şu şekilde.

Türkçe 13-14 net
İnkılap 5 net.
Din 6 net.
İngilizce 5-6 net.
Matematik 6-7 net.
Fen 12-13net

Artık duruma el atmak istiyorum. Hiç çalışmıyor zor bela çalıştırdığımda ise sadece paragraf çözüyor artık kampa sokacağım sınava çok az kaldı ama bunun bilincinde değil, bana her dersten kardeşimin seviyesine göre bir kitap önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Küçük kardeşim 8. sınıf ve netleri gitgide düşüyor. Sene başında 60 civarı yapıyordu ama şu an 40 bandına düştü. Ben de zaman kaybetmeden sıfırdan başlayıp zor soru çöze çöze konuları eritmek istiyorum ama bütün kaynakları unutmuşum o yüzden nasıl yapacağımı bilmiyorum. Net dağılımı şu şekilde.

Türkçe 13-14 net
İnkılap 5 net.
Din 6 net.
İngilizce 5-6 net.
Matematik 6-7 net.
Fen 12-13net

Artık duruma el atmak istiyorum. Hiç çalışmıyor zor bela çalıştırdığımda ise sadece paragraf çözüyor artık kampa sokacağım sınava çok az kaldı ama bunun bilincinde değil, bana her dersten kardeşimin seviyesine göre bir kitap önerir misiniz?
LGS 2025'e girdim. Fenomen a iyidir matematik için. Ben paragraf için formula ve gizli paragraf kullanıyordum harikalardı.
Yanlış anlaşılmazsa bence kardeşiniz dersleri dinlemiyor. Fen ders dinlenerek yapılabilir. Ankara yayının modül mü ne öyle bir serisi vardı. Konu anlatımlıydı sonra test onlar harika. Fen içinde iyi olabilir.

Türkçe 13-14 net
İnkılap 5 net.
Din 6 net.
İngilizce 5-6 net.
Matematik 6-7 net.
Fen 12-13net

Din, İnkılap, İngilizce konu anlatımıyla gider kitap çözmek çok mantıklı değil. Dershanenin falan verdiği varsa onu kullansın.

Ulti Fen güzel Ulti matematik ve Fenomen b, Sinan kuzucu matematik zor. Abi paragrafta iyi düşünürse çok hızlı gelişir. Fen dersinde dersi dinlesin yetiyor. Dershanede okulda çözsün test yeter. Bana kalırsa sadece matematik çalışılarak geçilebilir LGS düzgün dinlenirse dersler. Ben panik yaptım 375 yaptım en son denememde 440 yapmıştım. Ve matematiğe çalışmıyordum, çalışmayınca da tek netimi götüren matematikti.

Bir de kütüphane gereksiz geliyor bana ev sessizse. Ben kütüphaneye gidiyordum sevdiğim kızla. Odaklanamıyordum veya arkadaşlarım oluyordu okul çıkışı gidiyorduk. Odaklanamıyordum.

Son düzenleme:
LGS 2025'e girdim. Fenomen a iyidir matematik için.

Hocam başlangıç için zor olmaz mı fenomen a? Şu an mesela çarpanlar katlar konusunu partikül matematikten dinlemesini ve Full yayınları veya benzeri temelden alan kolay bir yayından konuyu komple bitirmesini sonra da hız yayınları ya da benzeri bir yeni nesile temel atabileceği bir kaynaktan çözmesini düşünüyorum. 3-4 konu bitirdikten sonra ise fenomen a gibi bir tık üst bir yayından işlediği konuları bitirecek. Bu plan sizce çok mu saçma.

LGS’ye gireli neredeyse 4 yıl geçmiş ama yine de öneri yapabilirim. Başlangıç için hız yayınları güzel. Sonra biraz daha zor kaynaklara yönelsin en son sinan kuzucu çözsün. Sınava en yakın soran kaynak sinan kuzucu.