Blackraven
Üstün
Hangi Sosyal bilimler lisesi? Sosyal bilimler liseleri pek iyi değil artık eskisi gibi.
Yaşadığım ilçe çok spesifik bir yer zaten 4 tane okul var. Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu Teknik ve Meslek. Hani seçenek sınırlı...
Hangi Sosyal bilimler lisesi? Sosyal bilimler liseleri pek iyi değil artık eskisi gibi.
Ulaşım sorunu yoksa diğer ilçelere de bakın hocam. Hangi ilçedesiniz?Yaşadığım ilçe çok spesifik bir yer zaten 4 tane okul var. Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu Teknik ve Meslek. Hani seçenek sınırlı...
Ulaşım sorunu yoksa diğer ilçelere de bakın hocam. Hangi ilçedesiniz?
Unutulmuş bölge...Şile. Diğer ilçelerdeki en yakın okul tahmini 1-1.5 saat falan sürer.
Unutulmuş bölge...
O kadar kötü bir ulaşımı yoktu oranın ama, en azından otobüs-metro ile şehrin önemli yerlerine bağlanmak mümkün.
139T metrosu sanırım Şile'deydi, Çekmeköy'e geçip M5 ile Üsküdar'a geçip oradan herhangi bir yere bağlanma şansınız var. Özellikle Anadolu Yakası'ndaki birçok iyi okulun ulaşım avantajı varken değerlendirebilir gibi.
Vasıf Topçu'ya puan yettiriyorsa direkt girsin o zaman hocam. Vasıf Topçu o kadar da kötü değildir herhalde.Lise eğitimi için günde 1.5 saat yol gidilmesinin bir mantığı olduğunu düşünmüyorum. Bahsettiğim okullar zaten belirli bir eğitim kadrosuna sahip geçmişi olan okullar. Sırf İstanbul'dan öğrencilerin gelmesi zor olduğu için puanı düşük.
Vasıf Topçu'ya puan yettiriyorsa direkt girsin o zaman hocam. Vasıf Topçu o kadar da kötü değildir herhalde.
Sosyal bilimlerin devrinin geçtiğini düşünenlerdenim. Bu arada sınav sonuçlarını çok merak ediyorum, eğer ki genel bir düşüş olursa 21' benzeri hatta ondan da saçma bir puanla okullar gelebilir.Ben o okulların hepsinde işim gereği bulundum. Puanına bakıp yorum yapmayın örneğin Vasıf Topçu şu an Maltepe'de olsa tavan puandan alım yapar. İnsanlar 14 yaşındaki çocuklarını yatılı olarak göndermek istemediği için puanı düşük, sosyal bilimler için de aynı muhabbet var.