Lisenin hiçbir önemi yok. Liseye geç rahat edersin yalanına kanıp tüm hayatını bu sınava bağlamaya gerek yok. Çalışacak olan adam her okulda çalışır. Nitelikli olmayan okullarda ders vermiyorlar gibi bir durum da yok. Önemli olan iyi bir üniversiteye gidip iş bulabilmek. Açıktan lise okuyup bile üniversite kazanabilirsin.
Nitelikli liselerin öyle bir önemi var ki...
Kabataş gibi liselerden mezun olduğu gibi zınk diye Avrupa'nın en önemli programlarına giriyor millet.

O paraya bakıyor daha çok. Paran varsa en nitelikli okul senin istediğin okul oluyor. En önemli program senin seçtiğin program oluyor.
Siz sanırım hiç bir IEL veya KEL mezunu birisine denk gelmemişsiniz. Birazcık Kabataş Erkek Lisesi'nin son 5 senede Avrupa'nın en seçkin okullarının en seçkin bölümlerine en seçkin burslarla nasıl girdiklerini bi' inceleyin, ondan sonra bu dediğinize döneriz.
Hatta Alman hükümetinin en seçici olduğu DAAD bursunu Kabataş'tan kaç kişinin aldığına bi' bakıverin.
Lise üniversite hayatının temellerinin atıldığı ve kişinin gelecekteki dünya görüşünün temellerini attığı bir yerdir. Bu temelin iyi atıldığı okullardan mezun olan kişilerin geldikleri yeri görmek zor değil.
Optik 'Mehmet Işıklar' Başkan'ın Kabataş'ı 3.5 senede bitirmiş olup 2 lisans diploması olduğunu,
Süleyman Seba'nın Kabataş Erkek Lisesi sonrası yaptıklarını,
Adnan Kahveci'nin siyasi hayatının temellerinin atıldığı yer mesela Kabataş'tır, buna benzer birçok örneği birçok niteliklinin niteliklisi liselerde görmeniz mümkün.

Siz sanırım hiçbir IEL veya KEL mezunu birisine denk gelmemişsiniz. Birazcık Kabataş Erkek Lisesi'nin son 5 senede Avrupa'nın en seçkin okullarının en seçkin bölümlerine en seçkin burslarla nasıl girdiklerini bi' inceleyin, ondan sonra bu dediğinize döneriz.
Hatta Alman hükümetinin en seçici olduğu DAAD bursunu Kabataş'tan kaç kişinin aldığına bi' bakıverin.
Lise üniversite hayatının temellerinin atıldığı ve kişinin gelecekteki dünya görüşünün temellerini attığı bir yerdir. Bu temelin iyi atıldığı okullardan mezun olan kişilerin geldikleri yeri görmek zor değil.
Optik 'Mehmet Işıklar' Başkan'ın Kabataş'ı 3.5 senede bitirmiş olup 2 lisans diploması olduğunu,
Süleyman Seba'nın Kabataş Erkek Lisesi sonrası yaptıklarını,
Adnan Kahveci'nin siyasi hayatının temellerinin atıldığı yer mesela Kabataş'tır, buna benzer birçok örneği birçok niteliklinin niteliklisi liselerde görmeniz mümkün.

Çok uzun yazmışsın hiç okumadım. Karşıt bir fikir olduğunu düşünerek cevap veriyorum. Arkadaşım nitelikli okuldan mezun oldu. YKS için mezuna bıraktı. Bir daha da cevap vermem zaten.

Çok uzun yazmışsın hiç okumadım. Karşıt bir fikir olduğunu düşünerek cevap veriyorum. Arkadaşım nitelikli okuldan mezun oldu. YKS için mezuna bıraktı. Bir daha da cevap vermem zaten.
Karşıt fikir ama örnek vererek açıkladığım için uzun bir yazı oldu, dilerseniz bir okuyun.
Bu arada hangi okuldan mezun?