LGS neden bu kadar zor yapılıyor?
TYT gibi beceri temelli soruları çok ondandır. Özellikle eğitim sistemimiz teorik ve ezbere dayalı olduğu için beceri temelli sorulara uygun eğitim sistemimiz olmadığı için bence kendi çalışmanız olmadan sadece okulu eksiksiz takip ederek hatta okul sınavlarından yüksek puan almak bile tek başına yeterli olmuyor. MEB kaynaklarını yalayıp yutup üstüne soru bankası falan anca kurtarır sayısal kısmını sözel kısımda sadece MEB kitapları fazlasıyla yeterlidir (İngilizce hariç). Sözel kısımdan İngilizce, İnkılap, Din derslerini neredeyse fullemiş biri olarak söylüyorum.

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun küçük dostlarım. Benimde kuzenim girdi ilk oturumdan sonra bahçe de konuştuk çok güzel kolaydı falan dedi, eve geçtik söylenmeler başladı. "İşte şimdiden 6 yanlışım çıktı, bu kadar zor sorulur mu?" hayırlısı neyse o olsun herkes için.

Zor gibiydi ama yine de iyi yaptım. Şu lanet olası Türkçe yüzünden kafayı yiyorum. Normalde Türkçede sıkıntı yoktur ama ben fazla yorum yapmışım o yüzden işler karıştı. Doğru yapacağım soruları yanlış yapmışım. Çok da umurumda değil çünkü hem Namık Karamancı fen lisesi tutuyor hem de sınava çalışmadım. Emek vermeden daha iyisini istemek açgözlülük olur değil mi?

Son düzenleme: