- Makaleler
- 6
Hepinize iyi sonuçlar gelir inşallah. Dünyanın sonu değil bu yaz tatilini iyi geçirin lisede bambaşka konular görünce zorlanmaya başlayacaksınız çünkü.
Bende de matematik katliam yarattı, süreyi yetiştiremediğim için 3 soruyu mantıksal sallama yaparak çözdüm, normalde 20 dakika arttıran ben bu sınavda soruları yetiştiremedim. Şükür ki salladığım 3 soru + 1 din sorusunun 3ü tutarak matematikte 1 yanlışa düşürdüm.Eleyici bir sınavdı ve elenenler arasında ben de varım.
Ciddi yorum yaparsam 2021 LGS'ye benziyordu matematik bölümü çok çok zordu 4 tane kazanım tipi vardı sadece geri kalan 16 sorunun 8 ekstrem 8 de ortalama ve ortalama üstü olan sorulardı. Fende çok uzun paragraf ve deney soruları verilmiş. Türkçede eleyici sorular çok fazla idi Türkçede kendine güvenen çoğu kişide 4-5-6 yanlış çıkması şaşırtıcı olmaz çünkü sınav anında doğru sandığın birçok soru yanlış çıkabiliyor. Ara ders olan inkılap din ve İngilizce bayağı basitti onlara hiç zorlanmadan çözdüm. 350 ila 400 arası bir puan gelecek ama kaç gelecek bilmiyorum. Tüm Türkiye'de herkesi zorladı netler çok düşecek yüzdelikler düşecek mecburen çoğu kişi düşük alacağı için. LGS kolaylaşan sistemi zorlaştırarak dandik liselerin bile yüzde 7-8'lere çıkmasının önüne geçti bence bu sınavla. Tekrardan başa döndük LGS 2018'deki yüzdelikler gibi olacak. En iyi kısımdakiler yüzde 1'in içinde kalacak ve genellikle niteliksiz liseler 250-300 gibi puanlara düşecek ortalama liseler 340-400 arasına indirgenecek 400 üstüne iyi liseler kalacak genelde. 2021 LGS'de buna benzer olaylar oldu ve puanlama düzeltildi sanırım MEB her 4 senede 1 katliam yapıyor ve o katliamda bize denk geldi. LGS 2026 gireceklere tek tavsiyem sözel bölüme çok çalışmak yerine sayısal bölüme çok çalışmaları çünkü genelde sözelde Türkçedeki eleyici sorular hariç pek bir olay yok ama sayısal bölüm bu sene herkesi katletti.
Günde kaç soru çözüyordunuz?Bende de matematik katliam yarattı, süreyi yetiştiremediğim için 3 soruyu mantıksal sallama yaparak çözdüm, normalde 20 dakika arttıran ben bu sınavda soruları yetiştiremedim. Şükür ki salladığım 3 soru + 1 din sorusunun 3ü tutarak matematikte 1 yanlışa düşürdüm.
Soru bazında saymadım ama çok çalışmıyordum ben. En fazla 200 sorulara çıkmıştım.
Bende de matematik katliam yarattı, süreyi yetiştiremediğim için 3 soruyu mantıksal sallama yaparak çözdüm, normalde 20 dakika arttıran ben bu sınavda soruları yetiştiremedim. Şükür ki salladığım 3 soru + 1 din sorusunun 3Ü tutarak matematikte 1 yanlışa düşürdüm.