@Testo Unit, hocam yüzdelik dilimlerde de maalesef aynı durumlar geçerli. Benim yüzdelik dilimimle kesin olarak uyuşan okullar 1 saatlik yol olduğundan dolayı YKS senesinde sorun çeker miyim kaygısına düşüyorum.

YKS senesi zaten aciga gecmeye calisirsin ancak zor aciga gecemek. Olabildigince yakin bulmaya calis olmaz ise yol mumkunse tek vasita(metrobus hatti uzerinde mesela) olsun. YKS senesi zaten evinin karsindada olsa okul gene vakit kaybi. Ailenle konus bence bu konuyu. Dershane veya okuldaki hocalarlada konus. Tercih yaparkende okulun web ve Instagram sayfasina bak. Etkinlik yapiliyor mu sosyal anlamda aktif mi diye.

YKS senesi zaten aciga gecmeye calisirsin ancak zor aciga gecemek. Olabildigince yakin bulmaya calis olmaz ise yol mumkunse tek vasita(metrobus hatti uzerinde mesela) olsun. YKS senesi zaten evinin karsindada olsa okul gene vakit kaybi. Ailenle konus bence bu konuyu. Dershane veya okuldaki hocalarlada konus. Tercih yaparkende okulun web ve Instagram sayfasina bak. Etkinlik yapiliyor mu sosyal anlamda aktif mi diye.
Hocam yarın okulumdaki hocalara soracağım, çok teşekkür ederim. Maalesef tek vasıta yapamıyorum, en kötü okulda bile şuanlık metrobüs ve otobüs şeklinde 2 vasıta yapmam gerekiyor ki çok sorun değil açıkçası benim için. Ancak 3 olunca biraz korkutuyor işte gözümü. YKS senesinde açığa geçme konusunu ailemle konuşacağım, çok teşekkür ederim öneri için. Sosyal etkinliklere bakmıştım ancak dediğiniz kadar detayına girmemiştim, tekrardan inceleyeceğim. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum, kafam çok karışıktı ve sayenizde konuyla alakalı birkaç şeyi anlayabildim.

Hocam yarın okulumdaki hocalara soracağım, çok teşekkür ederim. Maalesef tek vasıta yapamıyorum, en kötü okulda bile şu anlık metrobüs ve otobüs şeklinde 2 vasıta yapmam gerekiyor ki çok sorun değil açıkçası benim için. Ancak 3 olunca biraz korkutuyor işte gözümü. YKS senesinde açığa geçme konusunu ailemle konuşacağım, çok teşekkür ederim öneri için. Sosyal etkinliklere bakmıştım ancak dediğiniz kadar detayına girmemiştim, tekrardan inceleyeceğim. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum, kafam çok karışıktı ve sayenizde konuyla alakalı birkaç şeyi anlayabildim.

Uyku konusunda sikintin yoksa merak etme sorun cekmezsin. 1,5 saatlik yoldan gelen vardi bizim okula ancak dedigim gibi ne kadar yakin o kadar iyi. Ayrica okulun universite yerlestirme basarilarina bak. Ayrıyeten mesela esit agirlik okuyacaksin ancak okul sayisalda iyi bunu da tercih kosullarina ekle. Mesela bizim okul sayisalcilar icin cehennemdi edebiyatcilar sağ olsun. Mumkunse mezunlariyla da konusmaya calis. Hocalarin son sene salip salmadigini sayisalsan edebiyat tarih gibi derslerde zorlanip zorlanmadigini sor mezunlara.

Nakipoğlu lisesini yazmayın. Eskiden güzel olan ama şimdilerde esenyurt hakimiyetine kalmış bir lise. Süleyman nazifide seven var sevmeyen var genel yorum cok karışık. Tabi istiyorsanız Süleyman nazif yazabilirsiniz. Nakipoğlu yerine vali muammer güler yazmanizi tavsiye ediyorum. Metrobuse biraz uzak ama en azından nakipoğlu gibi vasat bir yerde okumak yerine beylikduzundeki temiz bir lisede okuyun. Nakipoğlu puanları tamamen şişirme olduğunu düşünüyorum okulun başlıca bulunduğu mahalle bile kötü.

Nakipoğlu Lisesi'ni yazmayın. Eskiden güzel olan ama şimdilerde Esenyurt hakimiyetine kalmış bir lise. Süleyman Nazif'i de seven var sevmeyen var genel yorum çok karışık. Tabii istiyorsanız Süleyman Nazif yazabilirsiniz. Nakipoğlu yerine Vali Muammer Güler yazmanizi tavsiye ediyorum. Metrobüse biraz uzak ama en azından Nakipoğlu gibi vasat bir yerde okumak yerine Beylikdüzü'ndeki temiz bir lisede okuyun. Nakipoğlu puanları tamamen şişirme olduğunu düşünüyorum okulun başlıca bulunduğu mahalle bile kötü.

Hocam Süleyman Nazif ile Nakipoğlu'nu sırf yakın diye yazdım, yoksa iki okul hakkında cidden kötü yorumlar duydum. Dediğiniz okula hemen bakayım, teşekkür ederim. Mahalle konusunda da okul gezisi sayesinde okulu ve etrafını inceleme şansı yakaladım, haklısınız. Hem direkt yanındaki okulda sorunlu insanlar bulunuyor hem de çok gürültülü bir sokak cidden.

Hocam Süleyman Nazif ile Nakipoğlu'nu sırf yakın diye yazdım, yoksa iki okul hakkında cidden kötü yorumlar duydum. Dediğiniz okula hemen bakayım, teşekkür ederim. Mahalle konusunda da okul gezisi sayesinde okulu ve etrafını inceleme şansı yakaladım, haklısınız. Hem direkt yanındaki okulda sorunlu insanlar bulunuyor hem de çok gürültülü bir sokak cidden.
Zamanında esenyurtta yaşamış biri olarak Ekim olaylarını bizzat yaşadık. Nakipoğlunun mahallesinde her gün silah sesleri molotoflar vardı. O mahaller yıllardır böyle hiç değişmedi. Beylikduzune yakın olan yerler hariç asagi dogru indikçe suç ve tehlike artiyor. Şuan tabi esenyurttan gelenler beylikduzune yakın yerleri ve bizzat beylikduzunude bozmuş tabiiki ama en azından direk final boss ile başlamak yerine tehlike seviyesini ortalamada tutmak en iyisi. Özellikle istanbul gibi büyük şehirlerde eskisi gibi nezih semt olayı kalmadi Beyoğlu Kadıköy gibi yerlerde bile serseriler suçlular geziniyo.