Herkes yok en zor sınavdı, 2021 kadar zordu diyordu. Şimdi girdim baktım. Puanlar sadece 2024'ün birazcık daha altındaydı. 2021'in yanından bile geçmiyordu. Sınav en zoruydu diyenler toplanabilir mi lütfen? Geçen senelerin LGS'sini analiz etmeden bir kanıya varmanın saçmalık olduğunu öğrenmişsinizdir umarım.
Seçici soru sayısı matematikte 6, fende de 3'tü. Sözelde de Türkçe bazında 4 seçici sorusu olan sınavda bu kadar yüksek başarı oranı olması biraz mantıksız.
Diğer branşlardaki yüksek net muhtemelen sıralamaları çok karmaşık hâle getirdi.
Herkes yok en zor sınavdı, 2021 kadar zordu diyordu. Şimdi girdim baktım. Puanlar sadece 2024'ün birazcık daha altındaydı. 2021'in yanından bile geçmiyordu. Sınav en zoruydu diyenler toplanabilir mi lütfen? Geçen senelerin LGS'sini analiz etmeden bir kanıya varmanın saçmalık olduğunu öğrenmişsinizdir umarım.
Sağ olun hocam, keyifli işler olunca uğraşası geliyor insanın.
YKS için YGS-LYS döneminden itibaren başlayarak hesap kitap yapmayı düşünüyorum. Özellikle MF1-2-3-4 gibi puanlamaların olduğu bir sınavdan sonra bu şekilde düzenlenmiş bir puanlama sistemindeki yerleştirme matematiğini görmek lazım.
20'de bundan daha az fulleyen çıkmıştı, bu kadarı acayip mantıksız. Ya öğrenci kalitesi arttığı için sınav zorluğunu eskisi kadar hissedemiyoruz ya da sınav sorularının zorluk dağılımı acayip dengesiz.
İki türlü de suçlu olan taraf MEB oluyor, bu kadarını ön görebilmeli.