Geçen gün annemleri ziyarete gittim ve herkes evdeydi. Ben annemle ve ablamla mutfaktayken, babam ve 2 küçük erkek kardeşlerim oturma odasındaydı. Bu sene biri LGS'ye, diğeri ise YKS'ye girecek.
Çocuklar baya emek sarf ediyor ve çalışıyorlar ama babam bildiğin çocuklar sanki hiç çalışmıyormuş gibi konuşuyor: "Hep bilgisayar başındasınız! Kafanızı telefondan kaldırmıyorsunuz!" diyor ama çocuklar her gün bana merak ettikleri soruları vs. atıyorlar ve çalışıyorlar ama bu aralar babamın bu konuşmaları yüzünden ikisi de baya baydı bu durumdan. Gördüğüm kadarıyla babamla konuşmaya girmek bile istemiyorlar bu aralar, hep odalarına kaçıyorlar.
Sınavlarına 3 veya 4 hafta kaldı ve motivasyonları yerlerde. Bu aralar ne soru atıyorlar bana, ne de çalıştıklarını görüyorum. Babam baskıcı biri değil ama sınav konusunda biraz sorun çıkarıyor. Onun dışında çocuklar para istediğinde, dışarı çıkacağında parada verir, izini de. Şiddet vs. söz konusu değil. Sadece son zamanlarda babamın söylediklerinden dolayı böyle oldular. Ben babamla konuşmaya çalıştım ama pek etki edeceğini düşünmüyorum.
Ne yapabilirim?