yigitv99

Uzman
Yer
Samsun
Herkese iyi akşamlar.

8. sınıf LGS öğrencisiyim, sınav için istediğim puan 420 gibi bir puan. Bunun icin dershane şart mı genel olarak? Yoksa okuldan gelince tekrar yapmak ve pekiştirmek yeterli midir?

Gitmemen senin adına çok daha iyi, orada ne kadar seviye sınavları yapılsa da hoca sadece sana değil, bütün sınıfa anlattığı için daha yavaş ilerliyor. Kendi hızında internetteki kaynaklardan çalışman çok daha iyidir.

Sadece 8 konuları zaten :D eğer belediye dershanesi varsa o bile olur. En kötü denemelere girersin faydası olur. Ama evde çalışarak LGS de 400 üstü yaparsın. Ama mutlaka deneme çözmeni öneririm. Sınav anında işine yarayacaktır.

Simdi şöyle hafta sonu okulun sunduğu kurs var pazar ve cumartesi onlara gideceğim bir de odaklanma sorunum var sadece onun dışında isteyince yapabiliyorum.

Kendin evde düzenli şekilde çalışabiliyorsan, dershaneye gitmene gerek yok. Yine de yaşadığın ilde yapılan Türkiye geneli denemelere mutlaka gir. Bu denemelerde yaptığın hataları analiz et ve sınavda tekrarlamamaya çalış.
Ayrıca LGS sandığın kadar belirleyici bir sınav değil. İyi bir puan alamazsan da çok fark etmez, çünkü artık neredeyse tüm Anadolu liseleri benzer eğitim veriyor. Aralarındaki fark daha çok ortamla ilgili. O da puanla ölçülmez; biraz şans, biraz da kader meselesi. Şansına, geneli iyi insanlardan oluşan bir sınıfa da düşebilirsin, kötü bir ortama da. Bu tamamen denk gelme işi.

Simdi şöyle hafta sonu okulun sunduğu kurs var pazar ve cumartesi onlara gideceğim bir de odaklanma sorunum var sadece onun dışında isteyince yapabiliyorum.

Telefon süreni azalt o zaman. Fazla Reels TikTok izleme odaklanmaya başlarsın. O hafta sonu kursunda deneme yapıyorlarsa çok iyi olur senin için. En azından sınava güzel hazırlık olur.

Telefon süreni azalt o zaman. Fazla Reels TikTok izleme odaklanmaya başlarsın. O hafta sonu kursunda deneme yapıyorlarsa çok iyi olur senin için. En azından sınava güzel hazırlık olur.

Böyle bir şey okumaya çalışınca okuyamıyorum ama dersleri bitirdikten sonra PC'yi açsak sorun olur mu? 1-2 saatliğine yatmadan önce.