RamKokusuSeven 17

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Rockstar Games GTA VI çıkar
Selamlar, 7. sınıfta denemelerim en fazla 310 görüyordu. Asla 330 falan göremedim, dersleri de umursamıyordum (Türkçe ve Matematik dışında ve Matematik notlarım hep kötüydü). Fakat yumurta kapıda, kapıyı çalıyor; bu yaz tatilini saymazsak 9-10 ayım var. Nasıl yüksek alabilirim LGS'den? Deneme kulüplerine, özel derslere, dershaneye gitmeye gerek var mı? Zaten istesem de gidemem, gibi dershaneye de neyse.

İnternett yüzlerce hatta belki binlerce ders anlatım kampları ve kitap pdf'leri var. Techolaya girebildiğine göre bunlarada erişebilirsin. Önce nasıl ders çalışılcağına dair bir kaç rehberlik videosu izle, sonra kafanda bir plan oluşturup ders çalışmaya başla.
Kitap alabiliyorum. Sorun o değil zaten, istediğim şey nasıl yüksek alabilirim, nasıl bir yol izlemeliyim.

Bence şimdi çok takma. Yaz tatiline bak. Okullar açıldığında çalışmaya başlarsın.
Şuan eksik kapatık, paragraf çözüp, kitap okuyorum.

Selamlar, 7. sınıfta denemelerim en fazla 310 görüyordu. Asla 330 falan göremedim, dersleri de umursamıyordum (Türkçe ve Matematik dışında ve Matematik notlarım hep kötüydü). Fakat yumurta kapıda, kapıyı çalıyor; bu yaz tatilini saymazsak 9-10 ayım var. Nasıl yüksek alabilirim LGS'den? Deneme kulüplerine, özel derslere, dershaneye gitmeye gerek var mı? Zaten istesem de gidemem, gibi dershaneye de neyse.
Her sene LGS birincileri nasıl ders çalıştıklarını söylüyor; onları örnek al :)

Yüksek derken ne kadar yüksek?

Güzel kardeşim benim seni bir süredir forumda takip ediyorum ve gerçekten hayalleri olan pırıl pırıl bir çocuk olduğunu düşünüyorum. Bu yaştan itibaren ilgilendiğin şeyler de bunu kanıtlar nitelikte. Bir abin olarak sana birkaç şey söyleyeceğim. Hayallerini gerçekleştirebilmek için gerçekten en iyi kurumlara girip eğitim alman gerekiyor. Herkesin bunu yapmasına gerek yok ancak senin yapmak istediklerin bu yoldan geçiyor. Göz ardı edilmiş kurumlarda network kazanmak gerçekten çok zorlayıcı ve bir o kadar yıpratıcı bir süreç içeriyor. Ne kadar sevmesende o matematiğe asıl ve önündeki bu 10 ay boyunca sadece sınav formatındaki sorulara çalış. Özel ders, kulüpler ve diğer her şey o kadar boş ki. Gerçekten kendine doğru bir çalışma metodu geliştirmelisin. Daha da önemlisi kendine karşı bu süreçte çok dürüst olup neleri eksik neleri doğru yapabileceğini tespit etmelisin. Sonra kendine ve eksikliklerine özel bir çalışma programı hazırlamalısın. Bu süreçte oyun oynamayı seviyorsan bunu da ihmal etme oyununu da oyna kitabını da oku haftada bir iki kez dışarı da çık sosyalleş. İnanıyorum ki disiplinli bir şekilde çalışırsan başarısız olman ihtimal dahilinde bile değil.