LGS'ye girmeden önce neler bilinmeli?

Makaleler
4
Yer
Avcılar/İstanbul
Arkadaşlar LGS 2024'e ucundan baktım, gayet kolay gibi. Tam şimdi tamamen çözmeye çalışacağım matematiğini. Matematik için Fenomen 8B çözüyorum, çok çözmedim ancak yeni nesilim iyi denilebilir. Konu eksiğim pek yok zaten, sınıftaki notlarımın hepsi 90 ile 100 arası. Sözelim inkılap dışında süper, zorlasam fullerim yani inkılap dışındaki tüm sözeli. Fenim de 14-15'lerde denemede. Sizce matematik yine kolay gelir mi? Fenomen 8B kitabını biliyorsanız eğer ona göre değerlendirir misiniz?

Bir de LGS'ye girerken ne yapmak lazım? Partikül Matematik'ten dinleyeceğim bunun cevabını ancak dinlemeden önce sizlerden de öğrenmek istiyorum. Cumartesi günü çalışmamak var aklımda stres olmamak ve aklıma soru takılmaması açısından.

Arkadaşlar LGS 2024'e ucundan baktım, gayet kolay gibi. Tam şimdi tamamen çözmeye çalışacağım matematiğini. Matematik için Fenomen 8B çözüyorum, çok çözmedim ancak yeni nesilim iyi denilebilir. Konu eksiğim pek yok zaten, sınıftaki notlarımın hepsi 90 ile 100 arası. Sözelim inkılap dışında süper, zorlasam fullerim yani inkılap dışındaki tüm sözeli. Fenim de 14-15'lerde denemede. Sizce matematik yine kolay gelir mi? Fenomen 8B kitabını biliyorsanız eğer ona göre değerlendirir misiniz?

Bir de LGS'ye girerken ne yapmak lazım? Partikül Matematik'ten dinleyeceğim bunun cevabını ancak dinlemeden önce sizlerden de öğrenmek istiyorum. Cumartesi günü çalışmamak var aklımda stres olmamak ve aklıma soru takılmaması açısından.
LGS'ye hayatında hiç çalışmamış ve şuan da YKS'ye hazırlanan bir abin olarak söyleyebilirim ki, konu bilgi ile ilgili olsa da konu stres yönetiminde bitiyor. Sana tavsiyem sınavdan çıkmadan kimse ile konuşma, dediğin gibi Youtube'den konuları tekrar et. Başka yapacak birşeyinde kalmıyor zaten. Dediğim gibi stresli gitme, sınavdan çıkmadan da kimse ile konuşma.

Cumartesi günü çalışıp çalışmamak size kalmış tamamen kişisel bir tercih olur bizim dememiz ile olacak bir tercih değil.

Arkadaşların da söylediği gibi stresini toparla rahatça gir sınavına. Ha sınav diyelim ki zor geldi asla LGS 2024 kolaydı diye panik yapma sorular zor olur kolay olur çözülür sakin sakin okuduğunu anla işaretle. Ayrıca zor olursa zorları çözen değil zorları sona bırakıp onlara tam odaklanan kazanır çözemediğin soruyla takla atma enerjini boşa harcarsın. Başarılar dilerim.

Çok teşekkür ederim hocalarım. Partikül Matematik'in bu konuyla alakalı videosu vardı, onu izledim üstüne de sizinle aynı şeyleri diyor. Bir şey daha aklıma takıldı, sizce sözel oturumu bittikten sonra soru çözmek mantıklı mı? Bahsettiğim videoda "Bir soruyu yapamazsın, aklına takılır sınavda kafanı karıştırır." diyordu hoca. Sizce doğru mu bu? Videoyu aşağıya bıraktım.

3,42 yüzdelik yapmış biri olarak, o arada sadece derin nefes alıp kendini sakinleştirmeye bak derim. Bizimkiler yine de soru tartışırlarken ben hafiften dahil oldum ama sonrasında bir kaç badem/ceviz atıştırıp kendime odaklandım. Geride kalanı bırak kalsın, üzerine çok düşersen zincir gibi bütün sorulara takılırsın sonrasında. Son 3-4 gün ben çalışmamıştım diye hatırlıyorum. Ha bu arada LGS'den bir önceki gün yatağa erken gir çünkü ben gerçekten uyuyamamıştım -normalde telefona vs. bakmazsam max 10-15 dakikaya uyuyabilen biriydim- o an uyuyamamak nasıl bir his cidden anlamış oldum. Son günler kendini rahatlatacak şeyler yapmanı öneririm.

Bence LGS’e kadar bir süre derslerden uzak kalın, zaten 1 yıl boyunca yeterince çalışmışsındır son günler çalışarak kafa karıştırmaya gerek yok.

Arkadaşlar LGS 2024'e ucundan baktım, gayet kolay gibi. Tam şimdi tamamen çözmeye çalışacağım matematiğini. Matematik için fenomen 8B çözüyorum, çok çözmedim ancak yeni nesilim iyi denilebilir. Konu eksiğim pek yok zaten, sınıftaki notlarımın hepsi 90 ile 100 arası. Sözelim inkılap dışında süper, zorlasam fullerim yani inkılap dışındaki tüm sözeli. Fenim de 14-15'lerde denemede. Sizce matematik yine kolay gelir mi? Fenomen 8B kitabını biliyorsanız eğer ona göre değerlendirir misiniz?

2024 LGS'ye girdim. Sorular bayağı kolay ve aşırı yeni nesil sorular soruluyor özellikle matematikte. Bir arkadaşın yorumu gibi stresli olmamaya çalış. Sorular kolaydı ama stresten dolayı 420 civarı beklerken 272 almıştım çok ta üzülmemiştim çünkü OBP yüksekti iyi bir liseye girdim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt