naganen

Yetkin
Makaleler
2
Yer
Tokat
Lian Li DAN A3 kasamdaki sistemimi olabildiğince derli toplu şekilde toplamaya çalıştım ama görüntüsü istediğim kadar güzel durmuyor. Sanki bir şeyler eksik gibi hissediyorum, internette gördüğüm sistemler gibi durmuyor nedense. Aklıma da bir şey gelmiyor, ne gibi bir değişiklik yapabilirim diye. Tek fikrim sağ taraftaki HDD ile kabloları ve üstteki kablo kısmını gizlemek amacıyla iç kısmına bir cover yapmak; başka neler yapabilirim sizce? Bu yeterli olur mu acaba?

20261002_214852.webp

Çift odalı tasarım olmadığı için istediğini yap güzel gözükmez, direkt kasa güzel gözükmeye uygun değil çünkü. Ek olarak HDD ve SATA SSD ulu orta duruyor, onlar da görselliğe negatif yönde etki eden unsurlar. Tabii bir sistemin güzel gözükmesine en çok etki eden şey sıvı soğutmadır lakin sıvı soğutma buram buram anakartı ortaya çıkaracağı için anakartın da güzel olması gerekir dış görünüş olarak. Kısacası şu an güzel bir görüntü istiyorsan direkt kasayı değiştirmen gerekiyor ya da elimdekiyle yetinirim diyorsan sıvı soğutmaya geçiş yapmalısın.

Çift odalı tasarım olmadığı için istediğini yap güzel gözükmez, direkt kasa güzel gözükmeye uygun değil çünkü. Ek olarak HDD ve SATA SSD ulu orta duruyor, onlar da görselliğe negatif yönde etki eden unsurlar. Tabii bir sistemin güzel gözükmesine en çok etki eden şey sıvı soğutmadır lakin sıvı soğutma buram buram anakartı ortaya çıkaracağı için anakartın da güzel olması gerekir dış görünüş olarak. KIsacası şu an güzel bir görüntü istiyorsan direkt kasayı değiştirmen gerekiyor ya da elimdekiyle yetinirim diyorsan sıvı soğutmaya geçiş yapmalısın.
O HDD ve SSD kısmını toparlamam lazım farkındayım, komple M2 ye geçmeyi düşünüyorum ama piyasalar malum. Sıvı soğutmayı da açıkçası istemiyorum, hava soğutmamdan gayet memnunum o yüzden gereksiz geliyor.

Onların kasaları mı daha elverişli bilemiyorum ama işte ben de kasaya ne yapsam daha iyi gözükür diye kafa yormaya başladım. Zaten bir akvaryum kasa estetiği de beklemiyorum 😂 Forumda mesela O11 kasanın çirkin görünen kısımlarını 3D baskı ile kapatan bir kit yapmış birisi, ben de benzer bir şeyi kendi kasamda uygulayabilir miyim onu merak ediyorum.

Sistemimden de memnunum açıkçası parça değişmek istemiyorum, o yüzden ne yapabilirim ben de bilemedim 😂

O HDD ve SSD kısmını toparlamam lazım farkındayım, komple M2 ye geçmeyi düşünüyorum ama piyasalar malum. Sıvı soğutmayı da açıkçası istemiyorum, hava soğutmamdan gayet memnunum o yüzden gereksiz geliyor.

Onların kasaları mı daha elverişli bilemiyorum ama işte ben de kasaya ne yapsam daha iyi gözükür diye kafa yormaya başladım. Zaten bir akvaryum kasa estetiği de beklemiyorum 😂 Forumda mesela O11 kasanın çirkin görünen kısımlarını 3D baskı ile kapatan bir kit yapmış birisi, ben de benzer bir şeyi kendi kasamda uygulayabilir miyim onu merak ediyorum.

Sistemimden de memnunum açıkçası parça değişmek istemiyorum, o yüzden ne yapabilirim ben de bilemedim 😂
Zaten "güzel gözükmesini istiyorum" dediğimiz şey performans memnuniyetinden ziyade görsel memnuniyetle alakalı, yani güzel gözükmesini istiyorsan durum bu şekilde. Hatta durum öyle abartı seviyelere gidiyor ki insanlar sıvı soğutmada bile sırf güzel gözüksün diye daha kötüsüne +7.000 TL falan veriyorlar.

Zaten "güzel gözükmesini istiyorum" dediğimiz şey performans memnuniyetinden ziyade görsel memnuniyetle alakalı, yani güzel gözükmesini istiyorsan durum bu şekilde. Hatta durum öyle abartı seviyelere gidiyor ki insanlar sıvı soğutmada bile sırf güzel gözüksün diye daha kötüsüne +7.000 TL falan veriyorlar.
Orası öyle tabi 😂 Ama ben eldeki malzemeden bir şeyler çıkartma taraftarıyım. Sıvı soğutmayı da zaman zaman düşünüyorum ama şimdi ona 4-5 bin lira vermek içime sinmiyor, onun yerine üstüne ekler SSD alırım. Görsel tatmin isteğimle mantıksal düşüncem kapışıyor ve mantığım baskın geliyor sürekli 😂

1790970601454.webp

Şuradaki kablo karışıklığını çözsen olur gibi. PCI-e ve anakart için özel Sleeve kablo da yaptırabilirsin. Uzatma değil, direkt modüler kablo niyetine. Zaten kasa küçük olduğundan 30cm falan yaptırsan yeter. Çok tutacağını sanmam.

3D yazıcıdan Cover'da basılabilir dendiği gibi. Bir de neden tüm RGB'ler birbirinden bağımsız renkte? Üsttekiler daha krem gibi, hava soğutma sarımsı, egzoz fan hiç yanmıyor, alttakiler buz mavisi, RAM'ler mavi. Çorbaya dönmüş böyle.

Bir de neden tüm RGB'ler birbirinden bağımsız renkte. Üsttekiler daha krem gibi, hava soğutma sarımsı, egzoz fan hiç yanmıyor, alttakiler buz mavisi, RAM'ler mavi.
Aslında hepsi aynı renk yanıyor ama fanlar farklı olduğundan ve sanırsam plastikleri sarardığından sarıya çekiyorlar. D50 RAM kitim de aynı şekilde, o yüzden istemeye istemeye rainbowda tutuyorum. Ne yapsam, ne etsem bilemedim hani beyaz da olsun istiyorum ama başka bir renge mi değiştirsem acaba renkleri.

Alt fanlar tam beyaz bende şuan gözle görünce, telefon biraz maviye çekmiş.

Aslında hepsi aynı renk yanıyor ama fanlar farklı olduğundan ve sanırsam plastikleri sarardığından sarıya çekiyorlar. D50 RAM kitim de aynı şekilde, o yüzden istemeye istemeye rainbowda tutuyorum. Ne yapsam, ne etsem bilemedim hani beyaz da olsun istiyorum ama başka bir renge mi değiştirsem acaba renkleri.

Alt fanlar tam beyaz bende şuan gözle görünce, telefon biraz maviye çekmiş.
Tüm fanlar farklıysa olabiliyor bu. Veya her RGB fanın beyazı aynı olmuyor. Onu sende renklerle oynayıp düzeltebilirsin.

Komple RGB'siz sistem yapacaksın aslında...

Komple RGB'siz sistem yapacaksın aslında...
Komple ışıksız da hoşuma gitmiyor ya, RGB'nin her yere sokulmasını ben de sevmiyorum ama böyle fanlardan gelen aydınlatma hoşuma gidiyor. Belki elle tek tek tune edebilirim beyaza yaklaştırmak için bakalım, ama özellikle RAM kitlerim ne yaparsam yapayım beyaz olmadı o yüzden onlardan vazgeçtim artık 😂