Sisteminiz anakartınız gibi beyaz ağırlıklıysa O11 Dynamic Mini'ye bir bakın derim güzel kasadır. Daha da ufak olsun derseniz de işte DAN A3, Aerocool P300c ya da ucuz olsun derseniz Zoko'nun ufak modellerine bakabilirsiniz. Ama genelde ATX form faktöründe kasalar boydan kısalır, öyle aşırı ufak kasalar olmuyorlar yani masada kapladıkları yer hemen hemen aynı oluyor.
Jonsbo Z20, Deepcool CH260 ve Jonsbo D32 PRO var aklımda.

Jonsbo Z20, Deepcool CH260 ve Jonsbo D32 PRO var aklımda.
Üçü de güzel kasalar diye biliyorum. Jonsbo kasalar Türkiye'de var mı bilmediğimden önermedim, Googleda bulamadım da.

Jonsbo D32 PRO'nun kablo yönetimi güzel duruyor özellikle. ATX psuda kablolar uzun olduğundan gizleyecek alan olması güzel, yoksa kabloları kısalarıyla değiştirmek lazım.

Üçü de güzel kasalar diye biliyorum. Jonsbo kasalar Türkiye'de var mı bilmediğimden önermedim, Googleda bulamadım da.

Jonsbo D32 PRO'nun kablo yönetimi güzel duruyor özellikle. ATX psuda kablolar uzun olduğundan gizleyecek alan olması güzel, yoksa kabloları kısalarıyla değiştirmek lazım.
Jumbum satıyor hocam.

Ben de medya server olarak kullandığım PC'yi ATX kasadan kurtarıp ufaltmak için Steam machine kafası bir küp kasa bastım geçen aylarda. Gerçekten güzel oluyor ama sıfırdan tasarlamak biraz mesai istiyor.

Ayrıca medya serverım Pentium işlemcili ve ekran kartsız olduğundan ısınmıyor da asıl bilgisayarımın kasa basarken ısınmayı vesaire iyi hesaplayıp ona göre tasarlamak lazım. Bir de benim yazıcı kabinsiz, asa vesaire basamıyorum yoksa daha kolay olurdu.

Vallahi mesai istiyor ama yapacak bir şey yok. Elimizdeki gibi bir sistemi küçültebilmek için yapılabilecek farklı bir seçenek yok açıkçası.

Büyük ihtimalle bir adet riser ve Slim fan alıp kasayı tekrardan düzenlemek gerekecek ama yapacak bir şey yok maalesef. A3 güzel bir kasa ama gerçekten her şey çok dip dibe ve problem.

Aldığım printer kasalı olduğu için asa düşündüm ben de. Güzel sağlam bir kasa basmayı uzun sürerlerdir düşünüyordum zaten en kötü 1 kilo filament gider veya 2.

Güzel sağlam bir kasa basmayı uzun sürerlerdir düşünüyordum zaten en kötü 1 kilo filament gider veya 2.
Gitsin hocam kilosu Porimada 800-850 lira. Bugün düzgün bi kasa almaya kalksanız 5-6 binden başlıyor yani 😂 Onun yanında hiç bir şey gerçekten.

Belki yazıcıma kabin yapar ASA ya da ABS basmaya elverişli hale getiririm. Extruderı yükselttim zaten, derece olarak çıkabiliyorum o seviyelere ama kabin olmadığından çekme yapar diye basamıyorum şuan.

Gitsin hocam kilosu porimada 800-850 lira. Bugün düzgün bir kasa almaya kalksanız 5-6 binden başlıyor yani 😂 onun yanında hiçbir şey gerçekten.

Belki yazıcıma kabin yapar asa ya da abs basmaya elverişli hale getiririm. Extruderı yükselttim zaten, derece olarak çıkabiliyorum o seviyelere ama kabin olmadığından çekme yapar diye basamıyorum şu an.

Parasınıda geçtim fabrikasyon kasalarla uğraşmak o kadar sinirimi bozmaya başladı ki. İyi diye Lian Li aldık AP201 yerine çekmediğimiz amelelik uğraş kalmadı.

Ekran kartı değiştirdim 3,5 saat kasayı tekrar kurmakla uğraştım. Kendime göre bir kasa tasarlarım basar kullanırım. En azından istediğim bir şey olur.

Parasınıda geçtim fabrikasyon kasalarla uğraşmak o kadar sinirimi bozmaya başladı ki. İyi diye Lian Li aldık AP201 yerine çekmediğimiz amelelik uğraş kalmadı.

Ekran kartı değiştirdim 3,5 saat kasayı tekrar kurmakla uğraştım. Kendime göre bir kasa tasarlarım basar kullanırım. En azından istediğim bir şey olur.
Ben alta fan takamadığımdan ekran kartı havasız kalıp ısınıyor diye anakart değiştirdim hocam 😂 x16 slotu en tepede değil de 2. sırada oldu mu ekran kartı fanlarla beraber sığmıyormuş 😂 Tipini sevdiğimden kullanmaya devam ediyorum keratayı, yoksa değiştiricem.

Ben alta fan takamadığımdan ekran kartı havasız kalıp ısınıyor diye anakart değiştirdim hocam 😂 X16 slotu en tepede değil de 2. sırada oldu mu ekran kartı fanlarla beraber sığmıyormuş 😂 tipini sevdiğimden kullanmaya devam ediyorum keratayı, yoksa değiştireceğim.

Ne yalan söyleyeyim aynı durumdan bende muzdaribim mobo değişecektim ancak para olmadığı için vazgeçtim. Şimdi 3D print alınca da mobo değişmekle uğraşmaktansa kasa basarım dedim. Bilmiyorum belki kafam atar moboyuda değişirim.

Ama gerçekten lanet bir yapı ne yalan söyleyeyim.

Ne yalan söyleyeyim aynı durumdan bende muzdaribim mobo değişecektim ancak para olmadığı için vazgeçtim. Şimdi 3D print alınca da mobo değişmekle uğraşmaktansa kasa basarım dedim. Bilmiyorum belki kafam atar moboyuda değişirim.
Mantıklı aslında, en kötü deneyim olmuş olur. Moboyu da değişmek pahalı ya, ben RAM yükseltme ihtiyacım ve ARGB isteğim de olduğundan değiştim. Sadece alta fan takıcam diye değişmek mantıksız.

Ama olur da değişirseniz Thermalright TL-N12-R5-S fanları öneririm. Bulamazsanız da kesinlikle statik pressure fanlar alın yoksa güçleri yetmiyor meshten sağlıklı hava çekmeye. Ben eski Sharkoon kasamın ince fanlarını sıkıştırmıştım araya ama hiç bir değişiklik olmamıştı mesela fansız halinden 😂