Arkadaşlar, Recep Baltaş'ın son videosunu izlemişsinizdir. Videodaki sistemi toplayan arkadaş, Lian Li'nin LCD fanlarıyla bir sistem toplamış ve arka arkaya fanları bozulmuş. Yorumlara indiğim zaman da birçok insanın Lian Li fanlarının bozulduğu yönünde yorumlar gördüm. Bu bozulma meselesi sadece Lian Li'nin LCD fanlarına mı özel, yoksa bütün fanları için mi geçerli? Çünkü yeni toplayacağım sistem için Lian Li SL Infinity Wireless fanlarını tercih edecektim. Bu fanlarda LCD yok fakat yine de tedirgin oldum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Detaylar
Kim cevapladı?Hocam bence tamamen uzak durun. Rulmanının hatalı olduğu söyleniyor, kimi zaman düşük voltaj çekiyor, kimi zaman yüksek voltaj çekiyor. Videodaki sistemin sahibi Hasan, fanı üçüncü kez servise göndereceğini söylüyor vs. Bütçeniz varsa, LCD ekranlı bir sıvı soğutma alın geçin. Fanlarda LCD aramayın.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yanlış anladınız sanırım , ben zaten LCD'li fan almayacaktım. Lian Li'nin SL Infinity Wireless modellerini alacaktım. Bunlarda LCD ekran yok. Fakat bu bozulma meselesi bütün Lian Li fanlar için mi geçerli yoksa sadece LCD ekranlı fanlarına mı özel onu merak etmiştim. Ona göre bir yol çizecem çünkü.Hocam bence tamamen uzak durun. Rulmanının hatalı olduğu söyleniyor, kimi zaman düşük voltaj çekiyor, kimi zaman yüksek voltaj çekiyor. Videodaki sistemin sahibi Hasan, fanı üçüncü kez servise göndereceğini söylüyor vs. Bütçeniz varsa, LCD ekranlı bir sıvı soğutma alın geçin. Fanlarda LCD aramayın.
Son düzenleyen: Moderatör:
Valla hocam dediğiniz gibi olabilir. Sırf görüntüsü için 7 adet fana 13 bin tl verecektim fakat markaya olan güvenim azaldı o videodan sonra. Sizce LCD olmayan fanlarında da bozulma riski var mı ? Çünkü ona göre katiyen vazgeçip başka tarz bir setup yapacam.@Krmm, benim gözümde en büyük şüpheli Lian Li'nin Türkçe Windows yazılımı.
Görünüyor ki hala adam edememişler.
ARGB, devir, senkronizasyon hataları vs. hala mevcut.
Valla hocam dediğiniz gibi olabilir. Sırf görüntüsü için 7 adet fana 13 bin tl verecektim fakat markaya olan güvenim azaldı o videodan sonra. Sizce LCD olmayan fanlarında da bozulma riski var mı ? Çünkü ona göre katiyen vazgeçip başka tarz bir setup yapacam.
Ben dikkat etmedim açıkçası. Daha doğrusu çok araştırmadım bu konuyu, kronik düzeyde olsaydı muhtemelen duyumunu alırdık buradan da.
@Krmm, yazılım hala kötü orası kesin.
Hocam sizle daha önceleri de bazı konularda fikir alışverişi yapmıştık. Bu yüzden aramızdaki samimiyete dayanarak bir sorum olacaktı size. Bizzat bu soruyu size sormamın sebebi ise forumda fikirlerini önemsediğim insanlardan birisisiniz.Ben dikkat etmedim açıkçası. Daha doğrusu çok araştırmadım bu konuyu, kronik düzeyde olsaydı muhtemelen duyumunu alırdık buradan da.
@Krmm, yazılım hala kötü orası kesin.
Durumu kısaca anlatmaya çalışayim , ekosistem çatısı altında bir sistem toplama kararı almıştım. Marka olarak da asus rog'u seçtim ve kararlıyım bu konuda. Anakart , psu , sıvı soğutucu , ekran kartı komple asus rog olacak. Geriye bir tek kasa kalıyor. Normalde bunu da ekosistemi bozmayıp Asus rog hyperion kasasından alacaktım lakin bu parçayı asus almayıp Lianli O11 akvaryum kasa alıp içine de Lianli fanları döşersem sanki daha hoş bir görüntü olur gibi düşünüp böyle planlamıştım. Kısacası 4 parça rog 1 parça Lianli (kasa) olacaktı , planım bu şekildeydi.
Fakat Lianli fanlarında yaşanan sorunlardan ötürü biraz soğudum yani bu markaya karşı. O yüzden Lianli O11 kasayı salıp hyperion kasa alsam ve lianli fanları da almayıp hyperion kasanın içindeki fanları kullansam , yani kısacası lianli'yi komple sistemden çıkarsam nasıl olur sizce ? Sistem full Asus rog olmuş olacak kasayı da hyperion yapınca. Ve son olarak bir de şunu eklemem lazım. Eğer ilk söylediğim gibi yaparsam şayet , yani lianli ve rog ekosistem şeklinde yaparsam , Psu olarak Asus rog strix platinum almayı planlamıştım. Çünkü bu kasa akvaryum olduğu için Thor almamın anlamı olmuyordu , oled ekranı görünmediği için. Fakat eğer lianli'nin akvaryum kasasından vazgeçip hyperion kasa alırsam Psu olarak da buna yakışır biçimde Rog thor Platinum III 1200 watt çekeceğim. Bunu da ekleyim dedim. Durum böyle hocam. Biraz uzun oldu vaktinizi aldım kusura bakmayın. Önümde 2 seçenek var. Sizce hangi seçenek mantıklı olur ?
Hocam sizle daha önceleri de bazı konularda fikir alışverişi yapmıştık. Bu yüzden aramızdaki samimiyete dayanarak bir sorum olacaktı size. Bizzat bu soruyu size sormamın sebebi ise forumda fikirlerini önemsediğim insanlardan birisisiniz.
Durumu kısaca anlatmaya çalışayim , ekosistem çatısı altında bir sistem toplama kararı almıştım. Marka olarak da asus rog'u seçtim ve kararlıyım bu konuda. Anakart , psu , sıvı soğutucu , ekran kartı komple asus rog olacak. Geriye bir tek kasa kalıyor. Normalde bunu da ekosistemi bozmayıp Asus rog hyperion kasasından alacaktım lakin bu parçayı asus almayıp Lianli O11 akvaryum kasa alıp içine de Lianli fanları döşersem sanki daha hoş bir görüntü olur gibi düşünüp böyle planlamıştım. Kısacası 4 parça rog 1 parça Lianli (kasa) olacaktı , planım bu şekildeydi.
Fakat Lianli fanlarında yaşanan sorunlardan ötürü biraz soğudum yani bu markaya karşı. O yüzden Lianli O11 kasayı salıp hyperion kasa alsam ve lianli fanları da almayıp hyperion kasanın içindeki fanları kullansam , yani kısacası lianli'yi komple sistemden çıkarsam nasıl olur sizce ? Sistem full Asus rog olmuş olacak kasayı da hyperion yapınca. Ve son olarak bir de şunu eklemem lazım. Eğer ilk söylediğim gibi yaparsam şayet , yani lianli ve rog ekosistem şeklinde yaparsam , Psu olarak Asus rog strix platinum almayı planlamıştım. Çünkü bu kasa akvaryum olduğu için Thor almamın anlamı olmuyordu , oled ekranı görünmediği için. Fakat eğer lianli'nin akvaryum kasasından vazgeçip hyperion kasa alırsam Psu olarak da buna yakışır biçimde Rog thor Platinum III 1200 watt çekeceğim. Bunu da ekleyim dedim. Durum böyle hocam. Biraz uzun oldu vaktinizi aldım kusura bakmayın. Önümde 2 seçenek var. Sizce hangi seçenek mantıklı olur ?
Teşekkürler öncelikle.
Sorunuza gelicek olursak daha önceden fikirleri belirtmiştim zaten. Bu konuda kararlıysanız Hyperion + Thor almak daha mantıklı olur. İlerleyen zamanda içinizde bi' kurt kalmamış olur. Ki size hak veriyorum, benim eleştirdiğim/düşündüğüm kısım fiyatları.
Daha önceden bu tarz bir şey sormuş muydum hocam hatırlamıyorum gerçekten. Çünkü şuan ilk defa böyle bir durum yaşıyorum. Eğer buna benzer bir şey yaşandıysa kusura bakmayın tekrardan vaktinizi aldığım için. Cevabınız için de çok teşekkür ederim.Teşekkürler öncelikle.
Sorunuza gelicek olursak daha önceden fikirleri belirtmiştim zaten. Bu konuda kararlıysanız Hyperion + Thor almak daha mantıklı olur. İlerleyen zamanda içinizde bi' kurt kalmamış olur. Ki size hak veriyorum, benim eleştirdiğim/düşündüğüm kısım fiyatları.
Estağfurullah. Bunu doğrudan sormadınız.Daha önceden bu tarz bir şey sormuş muydum hocam hatırlamıyorum gerçekten. Çünkü şuan ilk defa böyle bir durum yaşıyorum. Eğer buna benzer bir şey yaşandıysa kusura bakmayın tekrardan vaktinizi aldığım için. Cevabınız için de çok teşekkür ederim.
Kasa için konu açtığınızda konuşmuştuk çoğu şeyi.