İyi forumlar. Lian Li Galahad 360 ile 7600 kullanıyorum. Kasa fanlarım ve pompam tam devirde olmasına ve TF7 gibi çok iyi bir macun kullanmama rağmen 80 derece görüyorum.

İşlemci 1 yıl önce değişti, eski işlemci 7600X idi ve 90 derece görüyordum. Daha demin bir başkasına 7500F'li sistem topladım Thermalright Peerless Assassin 120 ile 64 derece gördü maksimum.

Pompam çalışıyor ve soğutucuyu düzgün monte ediyorum kontrol ettim kaç defa. Sizce nasıl bir sorun olabilir?

@BerkayZ87

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam macun dandik. Bende kullandım. O kadar kötü ki ömrü bile kısa. Ne testi var ne bir şeyi. GTX 1070 Tİ için kullanmıştım o da 80-82 dereceler de dolaşıyordu. Başka macun sürdüm düşük fanda 75 derecelere kadar düştü.

Her zaman yüksekti bu şekilde.

İki ekran kartı+bir sistemde sürülü sıcaklıklar MX6'ya göre çok daha iyi kurumasını da zamanla göreceğiz.
MX-6 zaten kötü. Kullanacaksanız MX-4, Kryonaut, Noctua NT-H1 veya Pullsar Pullwark bakın derim.

Hocam macun dandik. Bende kullandım. O kadar kötü ki ömrü bile kısa. Ne testi var ne bir şeyi. GTX 1070 Tİ için kullanmıştım o da 80-82 dereceler de dolaşıyordu. Başka macun sürdüm düşük fanda 75 derecelere kadar düştü.

MX-6 zaten kötü. Kullanacaksanız MX-4, Kryonaut, Noctua NT-H1 veya Pullsar Pullwark bakın derim.

MX6'nın MX4'ten çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim bu arada. MX4'e de sahiptim çünkü zamanında. MX6 ile benzer performanslarda olsalar dahi MX6 MX4 kadar pump out yapmıyor en azından ekran kartında. Viskozitesi MX4'e göre çok daha yüksek çünkü.

Ayrıca 3070 Gamerock MX4 sürülü ekran kartına bu macunla bakım yaptığımda tam 8 derecelik bir düşüş yaşadım.

PC'nin bulunduğu ortam, konum fark edebilir. Bunların dışında kasanın hava sirkülasyonu iyi olmayabilir.

Kasamın hava akışı mükemmel. Lancool 3 kullanıyorum. Masamın üstünde her yeri açık ve ekran kartımın sıcaklığı iyi.

7600X'te de bu denli sıcaklıklar görüyor muydun? Açıkçası sıvı soğutmayı aldığından beri yüksek sıcaklık görüyorsan sıvı soğutmada en başından beri sıkıntı olabileceği kanaatindeyim :rofl: Sonradan meydana geldiyse de sıvı soğutma sonradan bozulmuş olabilir diye düşünüyorum.

7600X'te de bu denli sıcaklıklar görüyor muydun? Açıkçası sıvı soğutmayı aldığından beri yüksek sıcaklık görüyorsan sıvı soğutmada en başından beri sıkıntı olabileceği kanaatindeyim :rofl: Sonradan meydana geldiyse de sıvı soğutma sonradan bozulmuş olabilir diye düşünüyorum.

Galahad 360 80 derecede tutarken bahsi geçen kule tipi aynı sistem 79'da tutabiliyor. Bu kule tipinin bu sıvı soğutucudan iyi olabilme ihtimali var mı?