3
31191
Ziyaretçi
Evet, VRM fanı var fakat ben onun çok bir sesini duymadım. Zaten Arctic’in pompa kafası mıknatıslı ve o VRM fanı da kablo ile bağlı değil; bu yüzden sesi deneyim ederken orayı elinizle çekip bağlantısını kesebilirsiniz. Arctic’in pompası sesli, kendine has bir sesi var. Ben kullanımımda hep üç ayrı kablo ile testlerini yaptım.Haklısın cidden inatla karşı çıktığım yok ancak şu konu dikkatime geldi Lian Li kullanmadım onu diyemeyeceğim ama Corsair'in kendi kiti ve uygulaması var ancak Arctic 3 kablo ya da tek kablo olarak imkan var mış ki bu yanlış tek takarsan pompada hızı azalıp artacak ve ses ciddi şekilde artacak ki bence bu araştırmalarda kesin 3 kablo olarak takmışlardır diye düşünüyorum. Asıl takıldığım nokta VRM fanı, özellikle gördüm ki kullanıcı yorumları sesi özellikle VRM fanında bulmuş ki çoğu düşük hızlara çekmiş. Bu artı bir özellik diğerlerinde yok değerlendirmeye onun sesi de dahil mi? Yoksa sadece pompa sesi mi ölçülüyor.
Lian Li’ye gelecek olursak, o tam bir fiyasko. Kablo ve yazılım konusunda pompayı yazılımı olmadan 4200 RPM’e çıkaramıyorsunuz veya yazılımdan PWM ayarı da yapamıyorsunuz; sabit bir RPM’de döndürmek zorundasınız. Eğer ki "PWM ayarını uygula" derseniz, bu kez de bir 4200’lere çıkıyor, bir çıkmıyor. Zaten Lian Li’nin yazılım tarafında ne kadar kötü olduğunu duymuşsunuzdur.