SYCL

Çalışkan
Selam. Lian Li Galahad II Trinity Performance 360mm soğutucum var. Oyunlar dışında tarayıcı üzerinden herhangi bir sekmede fanlar ciddi derece yükseliyor ve 3-5 saniye sonra normale dönüyor. BIOS üzerinden Slient, normal ve PWM hafif fan eğrileri yaparak saniyeyi 3 olarak da değiştirdim.

ARK Survival oyununda harita yükselenirken bile bu kadar yüksek devirde çalışmıyor. Oyunlarda genel olarak normal diyebilirim.

Anakart bağlantıları şu şekilde; radyatör fanları kablosu CPU_FAN, pompa üzerindeki kablo ise CPU_OPT pinlerine takılı. Bağlantılarda bir kusur var mı? Tam tersini de denedim. Sorunu çözemedim.
  • Ryzen 7 7900X
  • Patriot Viper Xtreme 5 32 GB (2x16) 6000MT/s
  • Gigabyte B650 Eagle AX Wi-Fi AMD AM5
  • Lian Li Galahad II Trinity Performance 360mm

Son düzenleme:
Soğutucunun pompası BIOS da bulunan fan eğrisine göre çalışmasın o ayara dikkat edin. Sürekli sabit çalışsın. 3 saniye olarak ayarladığın PWM değerini 5-7 saniye yap. Onun dışındaki anlık yükselip durması normal.

Soğutucunun pompası BIOS da bulunan fan eğrisine göre çalışmasın o ayara dikkat edin. Sürekli sabit çalışsın. 3 saniye olarak ayarladığın PWM değerini 5-7 saniye yap. Onun dışındaki anlık yükselip durması normal.

Bu tarz konulara bunu iletmeniz lazım, Ryzen çiplette çözüm bu.

Soğutucu pompasını full devire aldım, burada bir sorun yok. Ancak radyatör fanları sıradan bir sekmede neredeyse full devirde çalışıyor. Görselleri BIOS sayfasını ekledim.

Bu arada Temperature İnterval 3 saniyeden fazla belirlenemiyor.

Dosya Ekleri

• 20260520_204404(2).webp
    20260520_204404(2).webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 13
  • 20260520_204433(2).webp
    20260520_204433(2).webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 14
Soğutucu pompasını full devire aldım, burada bir sorun yok. Ancak radyatör fanları sıradan bir sekmede neredeyse full devirde çalışıyor. Görselleri BIOS sayfasını ekledim.

Bu arada Temperature İnterval 3 saniyeden fazla belirlenemiyor.

3 mü ayarlıydı sizde? Diğer Slope ayarının seçenekleri neler?

3 mü ayarlıydı sizde? Diğer Slope ayarının seçenekleri neler?

Anlık spike dediğimiz durumdan sonra 3 saniye olarak ayarladım fakat yine değişen bir şey yok. Fan eğrisini manuel ve sessiz olarak değiştirmeme rağmen sorun çözülmedi Ayhan bey.

Slope ve Stairs var. Fan eğrisini basamaklandiriyor.