Zaranon 5

Başarılı
Yeni sistem için ATX anakart ve 360mm sıvı soğutma takacağım, hava akışı iyi olan akvaryum bir kasa araştırma sürecindeydim. Normalde akvaryum tip NZXT H6/H9 Flow düşünüyordum, H6 Flow genel olarak çok hoşuma gitmişti ama RGB modeli 6500 TL bandında olmasına rağmen 3 adet fan olması, fanlarının 3 pin oluşu ve gürültülü çalıştıklarına dair geri bildirimler okudum. Fanları komple yenilemem gerekeceği ve ekstra masrafla bütçeyi zorlayacağı için vazgeçtim. Şu anda H9 Flow seçeneği var fakat 8000 TL bandına çıkıyor.

En son tesadüfen Lian Li Lancool III'e denk geldim. 4 adet PWM fan, hava akışı, geniş olması, kablo yönetimi ve esneklik sunması açısından genel olarak akvaryum olmasa da epey başarılı bir kasaymış. 7000 TL'ye peşin fiyatına 6 taksit avantajı görünce anlık bir kararla sipariş verdim ama hala iptal etme şansım var. Aslında gönlümde hala akvaryum kasa almak var ama istediğim koşulları karşılayan ve uygun fiyatlı bir kasaya denk gelemediğim için böyle bir yol seçmiş oldum.

Sizce aldığım fiyatı/taksit vs. gibi durumlar düşünülünce mantıklı mı olmuş? Yerimde olsaydınız iptal eder miydiniz?
Farklı önerisi olan veya denk gelmediğim akvaryum kasa olasılığına karşı öneriniz varsa da alabilirim.

Lian Li lancool 2 mesh kullandım. Gerçekten harika bir kasa havadar ve geniş. Bunu da öneririm.

Ayrıca o kasa devasa bir genişlikte 140mm fanları var üstü 420mm sıvı soğutma destekli ve çok portatif. Tek sevmediğim yanı PSU shroud delikli RGB yanınca içi görünüyor.

Zamanının en performanslı soğutan kasası halen daha sıralamalarda yerini buluyor. Ancak üst sıradaki 10 15klık kasalara nazaren F/P ürünüdür.

Lian Li lancool 2 mesh kullandım. Gerçekten harika bir kasa havadar ve geniş. Bunu da öneririm.

Hava akışı konusunda ben de memnun kalacağımı düşünüyorum. Kafama yatmayan tek kısım görsel olarak akvaryumu daha iyi bulduğum için ileride pişman olur muyum düşüncesi. Bir de fiyat konusu ama böyle bir kasa için fiyat iyi duruyor.

Zamanının en performanslı soğutan kasası halen daha sıralamalarda yerini buluyor. Ancak üst sıradaki 10 15klık kasalara nazaren F/P ürünüdür.

Hava akışı konusunda ben de memnun kalacağımı düşünüyorum. Kafama yatmayan tek kısım görsel olarak akvaryumu daha iyi bulduğum için ileride pişman olur muyum düşüncesi. Bir de fiyat konusu ama böyle bir kasa için fiyat iyi duruyor.

Şöyle diyeyim uzun yıllar kullandım ve lancool 2 mesh DC fanlı bir kasa bu PWM fanlı akvaryum kasanın görüntüsü daha hoş ancak performansı daha az. Bende lancool 2'den NV5 kasasına geçiş yaptım. Bir zaman sonra akvaryumda olsa mesh de olsa alışıyorsun. Tabii görüntü olarak akvaryum daha haz verici.

Siz karar verin diyelim :D.

LED'inde sorun olduğu olduğu için böyle çektim. İadeye gidecek kasa.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    89,9 KB · Görüntüleme: 122

Şöyle diyeyim uzun yıllar kullandım ve lancool 2 mesh DC fanlı bir kasa bu PWM fanlı akvaryum kasanın görüntüsü daha hoş ancak performansı daha az. Bende lancool 2'den NV5 kasasına geçiş yaptım. Bir zaman sonra akvaryumda olsa mesh de olsa alışıyorsun. Tabii görüntü olarak akvaryum daha haz verici.

Siz karar verin diyelim :D.

Akvaryum kesinlikle daha iyi duruyor :). Gönlüm de hala akvaryumdan yana olsa da fan masrafı etmeden kurtulacağım ve içime sinen bir akvaryum kasaya denk gelemedim ne yazık ki. En fazla şu anda H6 Flow RGB versiyonu var, 6500 bandında. Aşırı hoşuma gidiyor görünümü ama fanları konusunda tatmin etmeyeceğini ve Lian-Li'nin de dereceler konusunda fark atacağını düşündüğüm için inanılmaz aradayım :D.

Akvaryum kesinlikle daha iyi duruyor :). Gönlüm de hala akvaryumdan yana olsa da fan masrafı etmeden kurtulacağım ve içime sinen bir akvaryum kasaya denk gelemedim ne yazık ki. En fazla şu anda H6 Flow RGB versiyonu var, 6500 bandında. Aşırı hoşuma gidiyor görünümü ama fanları konusunda tatmin etmeyeceğini ve Lian Li'nin de dereceler konusunda fark atacağını düşündüğüm için inanılmaz aradayım :D.

Uzun zamandır mesh yapı kullanıyorsanız ve parçalarınız performanslıysa bence akvaryuma geçiş yapın. Bütçenizi tam bilmiyorum ancak benim aklım apnx v1 bu kasada kaldı. 7 fan dahil 10400TL'ye geliyor.

Dereceye fazla takılıyorsan mesh al. Ancak araları en fazla 5 derece oynar. Hoşuna ne gidiyorsa onu al bence.

Uzun zamandır mesh yapı kullanıyorsanız ve parçalarınız performanslıysa bence akvaryuma geçiş yapın. Bütçenizi tam bilmiyorum ancak benim aklım apnx v1 bu kasada kaldı. 7 fan dahil 10400TL'ye geliyor.

Dereceye fazla takılıyorsan mesh al. Ancak araları en fazla 5 derece oynar. Hoşuna ne gidiyorsa onu al bence.

Uzun zamandır değil, direkt hiç akvaryum kasa kullanmadım şu ana kadar :). Parçaları kaliteli seçtim, özellikle ekran kartında bütçeden kısmadım, serin çalışan bir model aldım. Attığınız kasa da epey güzelmiş ama fan çıkmaması kötü. Bütçeyi çok zorladım, daha fazla zorlayamam maalesef.

Şu anda elimde halihazırda 2 adet PWM fan var. 6500'e NZXT H6 Flow RGB alsam, içinden 3 adet fan çıkıyor ama 3 pin. Elimdeki 2 adet fanı da egzoz fanlar olarak eklesem sanki üzmez gibi geliyor. İlerleyen zamanlarda da öndeki fanları değişerek çözüm bulunabilir gibi.
Normalde kasayı almışken stok fanlar da düzgün olsun derdindeydim fakat akvaryum istediğim durumda pek mümkün değil gibi. :/

Açıkçası DC fanlı kasa artık eskide kaldı. Bunu da bir değerlendirin. Üstü 360mm soğutucu destekli ayrıca 2 fanınızı ekran kartı altına da yerleştirebilirsiniz. Hatta kalan bütçeyle 3 adet RGB fan alıp da yerleştirebilirsiniz. Ayrıca buna da bakın derim NV5 ile arasında kalmıştım. Üstünde M25 fan var gerçekten performanslıdır Phanteks kalitesi de cabası :).

Konuyu hortlatalım. Ne yaptın ne ettin bilmiyorum lakin ben akvaryum kasalardan nefret ediyorum. Aynı kasayı kullanıyorum. Mesh olacak abi kasa dediğin. Boş hali bile inanılmaz ağır. Parçaları yükledikten sonra iki kişi zor kaldırdık kasayı. Bu kasada seni rahatsız edecek bir tek kasa fanları olur yüke girince acayip sesli çalışıyor. Ama kasa buz gibi.

Şuan Boyut olsun vs. içine her türlü malzemeyi alıyor. Bu tip kasada yenisi gelene kadar üstüne tanımıyorum.