taylansimdi

Uzman
Arkadaşlar Lian Li O11 Dynamic EVO RGB (XL olmayan modeli) bu modelde yukarıda push-pull yapabilir miyim? Onun yerine yan tarafta rahatça push-pull yapabilir miyim 360 radyatöre? Yapan varsa resim atabilir mi? İnternette örnek bulamadım. Bir de yukarıya push-pull yaparsam anakartı biraz aşağıya monte etme şansım olur mu? RGB CPU güç kablosunun görünmesini istiyorum. Bu arada sıvı soğutucum iCUE LINK H150i LCD. Buraya Lian Li SL Infinity Wireless fanları takacağım push-pull için 6 adet. İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam selam öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan.

Şimdi bu kasada anakartı aşağı indirme özelliği var low mode diye geçiyor. Eğer yukarıya push pull yapcaksan kesnlikle anakartı o alt konuma alman lazım. Nrmal modda yukarıda ytrli mesafe kalmıyor radyatör ramlere yada anakart soğutucularına çarpar.

Ama anakartı aşağı moda alırsan yukarda baya bi boşluk açılıyo o zaman rahat rahat sığdırırsın push pullu. Senin istedğin o cpu güç kablosunun görünmesi olayı da bu sayede çözülüyo zaten anakart aşağı inince yukardaki delikler daha yukarda kalıyor ve kablo daha net görünüyo.

Yan tarafa gelince oraya da yaparsın ama arkadaki kablo toplama alanından biraz çalabilrsin o yüzden bence en temizi yukarı yapmak ısıyı direkt dışarı atar.

Özetle anakartı alt moda kur yukarıya çak push pullu gitsin dert etme sığıyor.

Selam. Kasanın anakart tablasını sökerek alt konuma indirebilirsiniz, bu mümkün. Ben yan konuma almanızı öneririm. İki türlü de push/pull yapılabilir. Yan panelde radyatör demiri iki farklı konumda takılabiliyor. Kurulumu yaparken buna dikkat edin, sağlamasını yapmış olun.

Kasa O11 Vision modeli, genleri aynı.

20241106_153048.webp

Hocam selam öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan.

Şimdi bu kasada anakartı aşağı indirme özelliği var Low mode diye geçiyor. Eğer yukarıya push pull yapacaksan kesnlikle anakartı o alt konuma alman lazım. Nrmal modda yukarıda ytrli mesafe kalmıyor radyatör RAM'lere ya da anakart soğutucularına çarpar.

Ama anakartı aşağı moda alırsan yukarıda bayağı bir boşluk açılıyor o zaman rahat rahat sığdırırsın push pullu. Senin istedğin o CPU güç kablosunun görünmesi olayı da bu sayede çözülüyor zaten anakart aşağı inince yukarıdaki delikler daha yukarıda kalıyor ve kablo daha net görünüyor.

Yan tarafa gelince oraya da yaparsın ama arkadaki kablo toplama alanından biraz çalabilrsin o yüzden bence en temizi yukarı yapmak ısıyı direkt dışarı atar.

Özetle anakartı alt moda kur yukarıya çak push pullu gitsin dert etme sığıyor.

Allah razı olsun hocam. Lian Li push pull vida set aldım 33.8mm ek olarak. Sizce galahad II LCD modeli çakmalı mıyım yoksa iCUE link H150i radyatör uygun mudur? Bir de bu anakartı aşağı indirme modunun resmini göremedim hocam.

Selam. Kasanın anakart tablasını sökerek alt konuma indirebilirsiniz, bu mümkün. Ben yan konuma almanızı öneririm. İki türlü de push/pull yapılabilir. Yan panelde radyatör demiri iki farklı konumda takılabiliyor. Kurulumu yaparken buna dikkat edin, sağlamasını yapmış olun.

Kasa O11 vision modeli, genleri aynı.

Eki Görüntüle 209108

Hocam benim kasa modelinde push pull kombinasyon yapan bulamadım video vs. fakat tahminim doğru ise sizin gibi yana takarsam arkadaki fanlar görünmeyecek. Sadece radyatör ve önündeki fanlar görünecek doğru mu?

Hocam vdialar tam oturur işini gçrür hayırlı olsn. Bence elinde h150i vrasa hiç galahad macerasına girme, corsair in link sistemi kablo kirliliği açısndan çok daha tmeiz ve pratik. Performans olrak da aman aman bi fark yok zatn. Boşa masraf ypam derim.

Anakart indirme olayının resmi pek yok çünkü o bir tuş falan değil montaj şekli. Kasanın içindeki o anakartı vidaladığımız sarı yükseltme vidaları (standoff) var ya, onları söküp kasadaki "L" (Low) yaan alt deliklere takıyosun. Yani anakartı takmadan öne o vidaların yerini değiştirmen lazım. Kitapçıkta göteriyor yerlerini basit bir işlem.

Hocam benim kasa modelinde push pull kombinasyon yapan bulamadım video vs. fakat tahminim doğru ise sizin gibi yana takarsam arkadaki fanlar görünmeyecek. Sadece radyatör ve önündeki fanlar görünecek doğru mu?
Evet, mütabıkız. Radyatörün arkadasındaki fanlar görünmeyecek. 3X fan metal tarafta kalacak.

Hocam vdialar tam oturur işini gçrür hayırlı olsn. Bence elinde H150i vrasa hiç galahad macerasına girme, Corsair'in link sistemi kablo kirliliği açısndan çok daha tmeiz ve pratik. Performans olrak da aman aman bir fark yok zatn. Boşa masraf ypam derim.

Anakart indirme olayının resmi pek yok çnkü o bir tuş falan değil montaj şekli. Kasanın içindeki o anakartı vidaladığımız sarı yükseltme vidalrı (standoff) var ya, onları söküp kasadaki "l" (Low) yaan alt deliklere takıyosun. Yani anakartı takmadan öne o vidaların yerini dğeiştirmen lazm kitapçıkta göteriyor yerlerini basit bir işlem.
Teşekkür ederim hocam. O halde Galahad almak yerine 3 adet daha 120mm standart Blade Uni Fan SL Infinity alıyorum ve dediğiniz gibi montaj yapıyorum. Çok teşekkür ederim.
Evet, mütabıkız. Radyatörün arkadasındaki fanlar görünmeyecek. 3X fan metal tarafta kalacak.
O halde yukarıya yapmam gerek. Çok teşekkür ederim, sağlıklı günler dilerim hocam.

@M1000.uie hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum fakat en son bu l connect 3 açıkken performans sorunları veya %1 FPSlerde drop görüyordum. Şu an hala aynı mı?
Ek olarak l connect 3 + service tamamen kapatırsam PC açılıp kapandığında hız ve RGB profilleri bellekte kayıtlı kalıyor mu yoksa sürekli programa ihtiyaç mı var bu konu çok önemli benim için.

Son düzenleme:

Kasa O11 vision modeli, genleri aynı.

Eki Görüntüle 209108

Hocam bu Liquid Freezer 3 360mm siyah RGB'siz modeli mi?