Corexee

Gelişen
Merhaba arkadaşlar,

Yeni toplayacağım sistemde tamamen Lian Li ekosisteminden ilerlemek ve kasada mümkün olduğunca temiz, kablosuz bir fan kurulumu yapmak istiyorum. Ancak Lian Li fan modelleri hakkında çok fazla bilgim olmadığı için hangi seriyi tercih etmem gerektiği konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Birde RGB ve ARGB var hangisi tercih edilmeli. Ben istiyorum ki istediğim renk ile özelleştirebileyim.

Kasada toplam 8 adet fan kullanmayı düşünüyorum:
  • Yan taraf: 3 adet fan (sıvı soğutmanın radyatörüne monte edilecek)
  • Alt taraf: 3 adet fan (içeriye hava alacak)
  • Egzoz: 2 adet fan (havayı dışarı atacak)
Yan taraftaki radyatör fanlarıyla birlikte alt taraftaki 3 fanın da içeriye hava almasını, egzoz fanlarının ise sıcak havayı dışarı atmasını planlıyorum. Yan ve alt tarafta Reverse Blade, egzoz tarafında ise normal fan kullanmam gerektiğini anladım. Ancak radyatör üzerinde Reverse Blade kullanmanın mantıklı olup olmadığından ve doğru fan seçiminden emin değilim.

Fanlarda özellikle sonsuz ayna (Infinity Mirror) efekti istiyorum. RGB aydınlatmalarının yazılım üzerinden tamamen özelleştirilebilmesi, istediğim renkleri seçebilmem, farklı efektler oluşturabilmem ve fan hızlarını ayarlayabilmem benim için önemli. Ayrıca mümkün olduğunca kablosuz, kablo kalabalığı az olan bir kurulum istiyorum.

Araştırırken Lian Li UNI FAN SL-INF Wireless, SL Wireless ve TL Wireless gibi modellere denk geldim. Ancak bunların arasındaki farkları, hangisinin daha kaliteli olduğunu ve hangisinin benim istediğim görünüme daha uygun olduğunu tam olarak anlayamadım.

Özellikle şu konularda yardımcı olabilir misiniz?

1. SL-INF Wireless, SL Wireless ve TL Wireless modellerinin birbirinden farkları nelerdir? Sonsuz ayna efekti ve RGB özelleştirmesi açısından hangisi daha iyi?
  2. Hem yan hem de alt tarafta Reverse Blade fan kullanıp egzoz tarafında normal fan kullanmam doğru olur mu?
  3. Yan tarafta sıvı soğutmanın radyatörüne monte edeceğim 3 fan için hangi modeli tercih etmeliyim? Radyatör performansı açısından hangi seri daha mantıklı?
  4. 8 fan için hangi modelleri, kaç adet ve hangi paketler hâlinde almamı önerirsiniz? Üçlü paket ve tekli paket tercihinde nelere dikkat etmeliyim?
  5. Kablosuz modellerde kontrolcü gerekiyor mu? Üçlü paket ve tekli paketlerin kutu içerikleri nasıl farklılaşıyor? Ekstra bir kontrolcü veya başka bir parça almam gerekir mi?
  6. Bütün fanların RGB renklerini, efektlerini ve hızlarını L-Connect 3 üzerinden kontrol edebilir miyim? Farklı Lian Li kablosuz ürünlerini aynı yazılım üzerinden senkronize edebilir miyim?
  7. Bu modeller arasında soğutma performansı, ses seviyesi, malzeme kalitesi ve fiyat/performans açısından hangisini önerirsiniz?
  8. Seçtiğim fanların hepsinin aydınlatmasını aynı renk ve efektlerle senkronize etmek mümkün mü? Sonsuz ayna efektinin her fanın hangi tarafında göründüğüne de dikkat etmek istiyorum.
Amacım hem görüntü hem de soğutma açısından kaliteli, mümkün olduğunca sorunsuz ve uzun süre kullanabileceğim bir Lian Li fan kurulumu yapmak. Özellikle bu fanları daha önce kullananların deneyimleri ve kendi sistemlerinde yaptıkları kurulumlar benim için çok değerli.

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Kasa Bilgilerim;

Kasa:

OLED Sıvı Soğutucu:

ARGB senin istediğin.
1- Infinity mirror istiyorsan SL-INF alacaksın. Performans olarak birbirine yakındır Lian Li fanları, genelde estetik tercih önemli.
2- Evet doğru.
3- Farketmez, dandik bir şey almadığınız sürece zaten Vision modunda kullanacaksınız önemli olan estetik olan gözünüze hoş geleni alın, birkaç derece fazlalık kasayı yakmayacak.
4- 2 adet 3x120 reverse ve 1 adet 3x120 düz al, düz olanlardan bi tanesini yedek olarak kenarda tut.
5- Gerekiyor. Üçlü paketlerden kontrolcü çıkar, tek kontrolcü aynı anda hepsini kontrol eder. Başka parçaya gerek yok.
6- Evet edersin.
7- 4. sefer aynı soru, direkt tablo olarak vereyim, ben mesele estetik olarak en başarılı SL'yi buluyorum, kağıt üstünde performans olarak en zayıfları o bile olsa kusursuz şekilde görüyor tüm işi, bu kadar takılmamak gerek.
1791754596971.webp

8- Mümkün.

Ek olarak, temiz bir sistem yapma isteğinden ve kendi sistemlerimizdeki kurulumları görmek istemişsin, konuma bir göz at dilersen:

Dosya Ekleri

• 1791754648239.webp
    1791754648239.webp
    5,6 KB · Görüntüleme: 2
ARGB senin istediğin.
1- Infinity mirror istiyorsan SL-ınf alacaksın. Performans olarak birbirine yakındır Lian Li fanları, genelde estetik tercih önemli.
2- evet doğru.
3- fark etmez, dandik bir şey almadığınız sürece zaten vision modunda kullanacaksınız önemli olan estetik olan gözünüze hoş geleni alın, birkaç derece fazlalık kasayı yakmayacak.
4- 2 adet 3x120 reverse ve 1 adet 3x120 düz al, düz olanlardan bir tanesini yedek olarak kenarda tut.
5- gerekiyor. Üçlü paketlerden kontrolcü çıkar, tek kontrolcü aynı anda hepsini kontrol eder. Başka parçaya gerek yok.
6- evet edersin.
7- 4. sefer aynı soru, direkt tablo olarak vereyim, ben mesele estetik olarak en başarılı SL'yi buluyorum, kağıt üstünde performans olarak en zayıfları o bile olsa kusursuz şekilde görüyor tüm işi, bu kadar takılmamak gerek.
Eki Görüntüle 284851
8- mümkün.

Ek olarak, temiz bir sistem yapma isteğinden ve kendi sistemlerimizdeki kurulumları görmek istemişsin, konuma bir göz at dilersen:

Hocam çok teşekkür ederim daha güzel anlatılamazdı fakat bir sorum var TL Infinity ile SL inf arasında çok fiyat farkı yoksa kapıt üzerindeki en iyisini almam daha mantıklı değil mi ve birazdan link atacağım onlara bakar mısın senden ricam.

Hocam çok teşekkür ederim daha güzel anlatılamazdı fakat bir sorum var TL Infinity ile SL inf arasında çok fiyat farkı yoksa kapıt üzerindeki en iyisini almam daha mantıklı değil mi ve birazdan link atacağım onlara bakar mısın senden ricam.
Tercih meselesi. Kağıt üzerindeki o farklar sadece birkaç derece olarak yansıyacak tabloya. Ben estetiği daha fazla önemsiyorum.
Nedir link?

Tercih meselesi. Kağıt üzerindeki o farklar sadece birkaç derece olarak yansıyacak tabloya. Ben estetiği daha fazla önemsiyorum.
Nedir link?

Hocam 2 tane egzoz fan bundan olacak doğru mudur ama Wireless yazmıyor sıkıntı olur mu?

Bir de bu var bunda ARGB ve Wireless yazmıyor hocam bu Wireless fanlarda nasıl oluyor bu 3 tanesi birbirine mıknatısla kenetlenmiyor mu 3ündende ayrı ayrı kablomu gidiyor.

Son düzenleme: