hunseus

Çalışkan
Merhaba, elimde anakart olarak Gigabyte B850M Force var. Kasa icin mATX veya ATX secimi neye gore yapilmalidir? Sicakliklar mATX model kasada daha mi fazla olur? mATX anakarti ATX kasada kullanmak herhangi bir problem cikartir mi? Tesekkurler.

Kasanın desteklediği anakart boyutuna göre değilde, kalitesine göre değişir. Diğer sorunuzdaki anakart boyutlarıda bildiğim kadarıyla(en azından ben yaşamadım) soğutmayı iyi veya kötü etkilemez.

Ben Lian-Li V100R tavsiye ederim, ileride anakart seçerken sadece mATX seçmek zorunda kalmazsınız. Aralarında da çok büyük fiyat farkı yok zaten.

Kendimde MSI 320R’dan Lian-Li 207 kasaya geçtim sıcaklıklarımda 5-10 dereceye kadar fark oldu.

Arada boyut farkından başka bir şey yok gibi gözüküyor. mATX anakart tabiki ki mini kasada daha iyi duracaktır. Büyük kasalara küçük anakart takılması beni görsel açıdan aşırı rahatsız ediyor. O yüzden oem sistemlerde ki anakart/kasa özelleştirmeleri uygun olmayınca sinir oluyorum.

arada boyut farkından başka bir şey yok gibi gözüküyor. mATX anakart tabii ki ki mini kasada daha iyi duracaktır. Büyük kasalara küçük anakart takılması beni görsel açıdan aşırı rahatsız ediyor. O yüzden OEM sistemlerde ki anakart/kasa özelleştirmeleri uygun olmayınca sinir oluyorum.

mATX anakarti ATX kasaya monte ederken sıkıntı cikma olayi falan var mi yoksa rahatça yapiliyor mu biliyor musunuz? Altta bosluk kalmasi harici bir sıkıntı yok gibi sanirim.

mATX anakarti ATX kasaya monte ederken sıkıntı cikma olayi falan var mi yoksa rahatça yapiliyor mu biliyor musunuz? Altta bosluk kalmasi harici bir sıkıntı yok gibi sanirim.
Hayır hocam öyle bir sorun yok. Çok daha rahat montajlarsınız. Anakart vida hizaları büyük oranda evrenseldir, ben farklı bir anakart tipine hiç denk gelmedim. Bu vida hizaları tüm kasa ve anakartlarda aynıdır.