Umutlu

Yetkin
Merhaba bilgisayarımda LibreOffice kurulu. Komşumuz hazırladığı slaytı flash belleğe atmamı rica etti. Dosyayı indirdiğimde ilk başta not defteri dosyası olarak indi slayt dosyası olarak değil. Ben LibreOffice ile aç yaparak dosyayı açtım ama dosyada bazı hatalar vardı harflerin kalınlığı ve biribiri ile karışması gibi. Aynı dosyaya telefondan bakınca gayet normal.

Ben her iki ihitmale karşı not defteri ile olan dosyayı da LibreOffice dosyasısını da belleğe aktardım. Not defterli dosyayı telefonuma atınca pdf olarak görüyor zaten.

Yalnız LibreOffice'in tam olarak stabilize olmaması canımı sıktı. Hem indirdiğim dosyayı slayt olarak okumadı hem de açtığımda bir dizi hatalar ile karşılaştım. Acaba bu durumu düzeltmek için bir şey yapabilir miyim? Microsoft Office'e verecek param yok. Bu sene üniversiteye gideceğim programlar muhtemelen lazım da olacak.

Merhaba bilgisayarımda LibreOffice kurulu. Komşumuz hazırladığı slaytı flash belleğe atmamı rica etti. Dosyayı indirdiğimde ilk başta not defteri dosyası olarak indi slayt dosyası olarak değil. Ben LibreOffice ile aç yaparak dosyayı açtım ama dosyada bazı hatalar vardı harflerin kalınlığı ve biribiri ile karışması gibi. Aynı dosyaya telefondan bakınca gayet normal.

Ben her iki ihitmale karşı not defteri ile olan dosyayı da LibreOffice dosyasısını da belleğe aktardım. Not defterli dosyayı telefonuma atınca PDF olarak görüyor zaten.

Yalnız LibreOffice'in tam olarak stabilize olmaması canımı sıktı. Hem indirdiğim dosyayı slayt olarak okumadı hem de açtığımda bir dizi hatalar ile karşılaştım. Acaba bu durumu düzeltmek için bir şey yapabilir miyim? Microsoft Office'e verecek param yok. Bu sene üniversiteye gideceğim programlar muhtemelen lazım da olacak.

Benzer bir durumla karşılaştım. Dosya ilk indirildiğinde sistem tarafından yanlışlıkla .txt formatında algılandı. Bu tür hatalar genellikle dosya uzantısının yanlış tanınmasından veya eksik/bozuk indirilmesinden kaynaklanıyor. Dosyayı LibreOffice ımpress ile manuel olarak açtığımda biçimlendirme sorunları (harf kaymaları, kalınlık problemleri vb.) Yaşadım. Ancak aynı dosya mobil cihazlarda sorunsuz görüntüleniyordu.

Çözüm olarak şunları yaptım:

• Dosyanın gerçek uzantısını kontrol ettim ve gerekiyorsa .odp veya .pptx olarak manuel şekilde yeniden adlandırdım.
  • LibreOffice'i en güncel sürüme güncelledim (özellikle ımpress modülü için).
  • Alternatif olarak, dosyayı Google Drive'a yükleyip Google slides üzerinden açtım, bu sayede bozulmalar olmadan çalıştı.
LibreOffice her zaman tam uyumlu çalışmayabiliyor, özellikle Microsoft Office'te hazırlanmış dosyalarda. Bu yüzden Google slides veya onlyoffice gibi çevrimiçi alternatifler de değerlendirilebilir.