Merhabalar herkese. @ErlikÇağlar az önce bana "Hangi oyundan başlayayım?" diye sordu diye bu kısa rehberi yazma fikri geldi aklıma, diğer insanlara da yardımcı olur diye.

Daha önce benzer bir konu açılmış ancak güncelliğini yitirmemesi için bu konuyu yeniden açmayı, bir diğer deyişle rehberin "remastered" versiyonunu yazıyorum diyebiliriz :)
Ayrıca linkteki rehberde bazı eksikler var, onları da tamamlayacağım.

Oyunları çıkış sırasına göre oynamak bana pek mantıklı gelmiyor, kronolojik sırayla gidince her şey yerine oturuyor. Bunun tartışmasını (SPOILER) Sizce Life is Strange 1 ve Before The Storm hangi sırayla oynanmalı? isimli konuda tartışmıştık zaten. Bence oynanış sırası aşağıdaki gibi olmalı:

1 - Life is Strange: Before The Storm​

Ana oyundan 3 yıl öncesini anlatan bu oyunda Chloe Price karakterini oynuyoruz. Oyunun ana konusu Chloe Price ve Rachel Amber arasındaki arkadaşlık ilişkisi. Gerisini anlatmayayım, spoiler olur. Oynayıp görmeniz en iyisi :D

1769031814460.webp

2 - Life is Strange 🦋

2. sırada ana oyun var. Ben de dahil olmak üzere neredeyse bütün Life is Strange hayranlarının ortak görüşü olarak serinin en iyi oyunu olan bu oyunda, zamanı geriye sarma gücüne sahip ana karakterimiz olan Max Caulfield'ı oynuyoruz. Aslında her bölümde farklı bir odak noktası var ancak hikayenin temelini Chloe oluşturuyor. Bunu da çok uzatmayayım ki oyun zevkiniz bozulmasın.

1769031849606.webp

3 - The Awesome Adventures of Captain Spirit​

Evet, oyun Life is Strange serisinin dışında gibi görünüyor ancak hikayesi doğrudan Life is Strange 2 ile alakalı. Bu sebepten dolayı Life is Strange 2'den önce bu ara oyun oynanmalı, birkaç saatlik bir şey zaten.

Oyunda annesinin ölümünden sonra yıkılan babasıyla birlikte yaşanan ve süper kahraman olma hayalleriyle büyüyen Chris Eriksen isimli küçük bir çocuğu oynuyoruz.

1769031586613.webp

4 - Life is Strange 2​

Benim şahsen oynayıp da başlarında bıraktığım bir oyun, niyeyse pek içine çekmedi beni. Yine de Life is Strange oyunudur, yenür :D

Telekinetik güçlere sahip Daniel ve onun erkek kardeşi olan Sean'ı oynuyoruz bu oyunda.

1769032516484.webp

5 - Life is Strange: True Colors​

2021'de çıkan bu bağımsız oyunda başkalarının duygularını hissedebilen Alex Chen'i yönlendirdiğimiz bu oyunu henüz ben de bitirmedim, bu sebeple hikayesine tam olarak hakim değilim. Ancak diğer oyunlardan tamamen bağımsız bir hikayeye sahip olduğu için tek başına oynanabilir, diğer oyunları oynayıp bitirmiş olmak zorunda değilsiniz.

1769031669531.webp

6 - Life is Strange: Double Exposure​

Bu oyunda tekrardan ilk oyunun ana karakteri Max'e dönüyoruz. İlk oyundan seneler sonrasını anlatan bu oyunda Max ve yakın arkadaşı Safi (Safiya Llewellyn-Fayyad) arasındaki arkadaşlık ilişkisini temel alan birtakım olaylar zincirini oynuyoruz. Bu oyunun hakkının yendiğini ve ön yargılardan uzak durarak bir şans verilmesini rica ediyorum :)

1769031704017.webp

7 - Life is Strange: Reunion​

Bu yazıyı yazdığım gün itibariyle henüz çıkmamış ancak resmi olarak duyurusu yapılmış bir oyundur. Hikayesinin temelinde Max ve Chloe'nin seneler sonra tekrar bir araya gelmesi ve yaşanan birtakım olaylar vardır. Oyun hakkında şimdiden edindiğimiz bilgilere bu konudan ulaşabilirsiniz.

1769031721946.webp

ÖNEMLİ NOT: Birçok kişiye göre Before The Storm, ana oyundan daha sıkıcı bir başlangıca sahip, yalan yok. Eğer Before The Storm'dan başlayacaksanız ilk bölümden sıkılıp kapatmamanızı, Life is Strange oyunlarının genel olarak yavaş başlayan bir hikayeye sahip olduğunu belirtmek istiyorum. Eğer Before The Storm'un başlangıç sahnesi olan "bıçkıhane" kısmı gerçekten sıkıcı gelirse o zaman oyunu bırakıp ana oyunu oynamanızı, sonradan Before The Storm'a geri dönmenizi öneriyorum.

Bu rehberim de bu kadardı, işe yarar bir içerik olmasını umuyorum. İyi oyunlar dilerim, gerçekten güzel bir oyun serisine bakıyorsunuz, bundan emin olabilirsiniz 😍🦋💙

Son düzenleme:
Rehbere vesile olduğu için sayın @ErlikÇağlar'a ve rehberi yazdığınız için size teşekkür ederim fehmi bey. Life is Strange çok güzel seridir gerçekten, bilgisayarımın kötü olduğu dönemlerde oynamıştım ana oyunu. Sistem dostu bir seri.