creazy

Başarılı
@Barış hocam, Lifebox'ı silmeli miyim sizce, yoksa kullanmaya devam mı etmeliyim? 4-5 yıl önce bu tür konuları pek bilmediğim için araştırmadan kullanıyordum. Şimdi olsam daha güvenli bir şey tercih ederdim, mesela Bitwarden gibi şifre yöneticilerini kullanıyorum; onu güvenilir buldum, araştırdım vs. lifebox'ı ise hiç araştırmadan direkt karşıma çıktığı için kullanmıştım. Hâlâ da kullanıyorum ve içinde bir sürü fotoğraf, video vb. birikmiş durumda. Hepsini güvenilir bir uygulamaya aktarmak falan da bilmiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?

Drive 1 TB aboneliği Black Friday sebebiyle ilk ay 10 TL.

TL kısmını göremedim hocam.

1762814300192.webp

Son düzenleme:
@Barış hocam, Lifebox'ı silmeli miyim sizce, yoksa kullanmaya devam mı etmeliyim? 4-5 yıl önce bu tür konuları pek bilmediğim için araştırmadan kullanıyordum. Şimdi olsam daha güvenli bir şey tercih ederdim, mesela Bitwarden gibi şifre yöneticilerini kullanıyorum; onu güvenilir buldum, araştırdım vs. lifebox'ı ise hiç araştırmadan direkt karşıma çıktığı için kullanmıştım. Hâlâ da kullanıyorum ve içinde bir sürü fotoğraf, video vb. birikmiş durumda. Hepsini güvenilir bir uygulamaya aktarmak falan da bilmiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?
Şimdi şöyle bakalım, biri Türk yapımı diğeri İsviçre. Lifebox basit bir depremde neredeyse tamamen çöken bir operatöre ait, Proton ise bankalarının gizliliği ve güvenliği ile bilinen İsviçre'ye ait. Proton zaten gizlilik merkeziyetçiliği ile bilinen bir şirket, Bitwarden güzel bir tercih. Ayrıca Bitwarden'da ekstra güvenlik için şifre türetme özelliğini PBKDF2 yerine Argon2id yapmayı da düşünebilirsin, biraz araştırırsan anlarsın farklarını ancak yeni nesil cihazlar kullanıyorsan buna geçmeyi düşünebilirsin.

Bende çıkıyor ancak indirmeniz gerekiyor olabilir.

Screenshot_20251111_090922_Proton Drive.webp

Şimdi şöyle bakalım, biri Türk yapımı diğeri İsviçre. Lifebox basit bir depremde neredeyse tamamen çöken bir operatöre ait, Proton ise bankalarının gizliliği ve güvenliği ile bilinen İsviçre'ye ait. Proton zaten gizlilik merkeziyetçiliği ile bilinen bir şirket, Bitwarden güzel bir tercih. Ayrıca Bitwarden'da ekstra güvenlik için şifre türetme özelliğini pbkdf2 yerine argon2ID yapmayı da düşünebilirsin, biraz araştırırsan anlarsın farklarını ancak yeni nesil cihazlar kullanıyorsan buna geçmeyi düşünebilirsin.

Doğrudur, haklısınız hocam. Küçük bir depremde bile çöküyor. Proton bu konuda gayet iyi görünüyor, özellikle hız açısından. Lifebox ise dediğim gibi hiç araştırmadan, sadece uygun fiyatlı olduğu için kullanmıştım; açıkçası hata etmişim. Sayenizde farkına vardım, teşekkür ederim.

Bitwarden konusunu da araştıracağım. Peki Proton'a geçtiğimde Lifebox'taki tüm verileri (fotoğraflar, dosyalar, videolar dahil) silmemi önerir misiniz hocam? Abonelikleri de iptal ederim zaten. Bugün Lifebox'taki tüm fotoğraf ve videoları indirdim, yaklaşık 110 GB tuttu. Rehberi de indirip yedekledim.

Bir de bugün 2.5” SATA 960 GB SSD sipariş ettim, birkaç güne gelir. Orayı da yedek diski olarak kullanmamda bir sakınca olur mu hocam?

Yeni nesil cihazlar kullanıyorsan buna geçmeyi düşünebilirsin.

Acer Nitro 5 AN515-45 geçerli mi? Ryzen 7 5800H RTX 3050. 32 GB.

Son düzenleme:
Peki Proton'a geçtiğimde Lifebox'taki tüm verileri (fotoğraflar, dosyalar, videolar dahil) silmemi önerir misiniz hocam? Abonelikleri de iptal ederim zaten. Bugün Lifebox'taki tüm fotoğraf ve videoları indirdim, yaklaşık 110 GB tuttu. Rehberi de indirip yedekledim.
Bence silin, abonelikten ziyade hesabınızı silebiliyorsanız silin.

Bir de bugün 2.5” SATA 960 GB SSD sipariş ettim, birkaç güne gelir. Orayı da yedek diski olarak kullanmamda bir sakınca olur mu hocam?
İki yere de yedekleme yapmayı tercih edebilirsin, birine sadece bilgisayardan erişim sağlayabilirken diğerine tüm cihazlardan erişim sağlayabilirsin.

Acer Nitro 5 AN515-45 geçerli mi? Ryzen 7 5800H RTX 3050.
Genelde son 5 yıl içerisinde çıkmış cihazlar için önerilen bir yöntem.

İki yere de yedekleme yapmayı tercih edebilirsin, birine sadece bilgisayardan erişim sağlayabilirken diğerine tüm cihazlardan erişim sağlayabilirsin.

Anladım hocam. Bir de USB belleğim var; oraya da yedek alırım, üç yerde de durur, format atınca gitmez herhalde. Bir şey daha merak ediyorum: Size sorayım, argon2ID yapmadan önce Bitwarden'da şifre ürettim ve bunları Gmail, Instagram gibi hesaplara koydum. Bazıları 16 karakter, bazıları 50 karakter gibi değişiyor. Eğer argon2ID'e geçersem, bu hesaplara koyduğum parolaları tekrar üreterek yeniden mi değiştirmem gerekecek?

Bence silin, abonelikten ziyade hesabınızı silebiliyorsanız silin.

Tamam hocam. Proton Drive'a bir bakayım, abonelikleri de inceleyeyim. Bir de Lifebox'taki her şeyi indirip indirmediğimi kontrol edeyim, hallederim. Desteğiniz için teşekkür ederim.

Genelde son 5 yıl içerisinde çıkmış cihazlar için önerilen bir yöntem.
Olur herhalde sanırım.

Anladım hocam. Bir de USB belleğim var; oraya da yedek alırım, üç yerde de durur, format atınca gitmez herhalde. Bir şey daha merak ediyorum: Size sorayım, argon2ID yapmadan önce Bitwarden'da şifre ürettim ve bunları Gmail, Instagram gibi hesaplara koydum. Bazıları 16 karakter, bazıları 50 karakter gibi değişiyor. Eğer argon2ID'e geçersem, bu hesaplara koyduğum parolaları tekrar üreterek yeniden mi değiştirmem gerekecek?
Tekrar değiştirmenize gerek yok, zaten Bitwarden'ın ürettiği şifreler kolay kolay kırılabilecek şifreler değil.