duranforreal

Üstün
İyi günler Forum. Bugün sizlerle LineageOS ne olduğu ve LineageOS 23.0 (Android 16) deneyimimi anlatacağım. Bu inceleme geçmeyi düşünenler içindir.

Giriş​

LineageOS nedir?​

LineageOS, Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) temel alınarak geliştirilen, özelleştirilebilir ve ücretsiz bir mobil işletim sistemi dağıtımıdır. Stok Android’e yakın bir deneyim sunar ancak üreticilerin eklediği gereksiz yazılımlar (bloatware) olmadan gelir. Kökeni CyanogenMod'a dayanır.​

Neden LineageOS?​

Neden mi LineageOS? Üretici (OEM) tarafından güncelleme almayan cihazları güncel tutmak, hafif, hızlı ve saf Android deneyimi, daha fazla gizlilik, pil ömrü ve performans için tam aranan OS'dir.​

Peki cihaz desteği?​

Merak etmeyin. 100'lerce cihaza tertemiz destek sunuyor ama unofficial derlemeleri de fazladır.​

LineageOS Hakkında Bilgiler​

1. LineageOS, CyanogenMod sayesinde ortaya çıkmıştır.
2. LineageOS, saf bir Android sunar.
3. LineageOS, Play Integrity'nin "MEETS_BASIC_INTEGRITY" kısmını başarıyla geçer.​

Benim Deneyimim​

Öncelikle ben bunu Redmi Note 8 Pro (64GB) cihazımda test ettim. Tahmin edebileceğiniz üzere Unofficial Build kullanıyorum. Telegram'da @RedmiNote8ProUpdates kanalından aldım.
LineageOS 23.0 (Android 16) sürümünü kullandım ve gerçekten büyüleyici şekilde hızlı fakat Material 3 Expressive teması yoktu burayı anlamadım. Performans konusunda mis gibi hızlı root'umu attım, özelleştirmemi yaptım hala harika. Ayrıca oyun konusunda şöyle bir şeye denk geldim. Bir çoğunuzun bildiği bir oyun vardır, Car Parking Multiplayer oyununda test ettim. Oyun varsayılan olarak yüksek grafiklerde geliyor ve ben bu oyunda MIUI 12.5.15'de yüksek grafiklerde 30FPS falan oynuyordum. 60 FPS hissetmiyordum yani ama bi baktım ki yüksek grafiklerde 60 FPS alıyorum. MIUI 12.5.15'den iyi yani nasıl oluyorsa artık. Evet benim deneyimim böyleydi.​

Kapanış​

Evet, benim deneyimim bu şekilde. Sizin de ROM öneriniz falan var mıdır? Aşağıda buluşalım.
Okuyup zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.​

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler Forum. Bugün sizlerle LineageOS ne olduğu ve LineageOS 23.0 (Android 16) deneyimimi anlatacağım. Bu inceleme geçmeyi düşünenler içindir.

Giriş​

LineageOS nedir?​

LineageOS, Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) temel alınarak geliştirilen, özelleştirilebilir ve ücretsiz bir mobil işletim sistemi dağıtımıdır? Stok Android'e yakın bir deneyim sunar ancak üreticilerin eklediği gereksiz yazılımlar (bloatware) olmadan gelir. Kökeni CyanogenMod'a dayanır.​

Neden LineageOS?​

Neden mi LineageOS? Üretici (OEM) tarafından güncelleme almayan cihazları güncel tutmak, hafif, hızlı ve saf Android deneyimi, daha fazla gizlilik, pil ömrü ve performans için tam aranan OS'dir.​

Peki cihaz desteği?​

Merak etmeyin. Yüzlerce cihaza tertemiz destek sunuyor ama unofficial derlemeleri de fazladır.​

LineageOS Hakkında Bilgiler​

1. LineageOS, CyanogenMod sayesinde ortaya çıkmıştır.
2. LineageOS, saf bir Android sunar.
3. LineageOS, Play Integrity'nin "MEETS_BASIC_INTEGRITY" kısmını başarıyla geçer.​

Benim Deneyimim​

Öncelikle ben bunu Redmi Note 8 Pro (64 GB) cihazımda test ettim. Tahmin edebileceğiniz üzere Unofficial Build kullanıyorum. Telegram'da @RedmiNote8ProUpdates kanalından aldım.
LineageOS 23.0 (Android 16) sürümünü kullandım ve gerçekten büyüleyici şekilde hızlı fakat Material 3 Expressive teması yoktu burayı anlamadım. Performans konusunda mis gibi hızlı Root'umu attım, özelleştirmemi yaptım hala harika. Ayrıca oyun konusunda şöyle bir şeye denk geldim. Birçoğunuzun bildiği bir oyun vardır, Car Parking Multiplayer oyununda test ettim. Oyun varsayılan olarak yüksek grafiklerde geliyor ve ben bu oyunda MIUI 12.5. 15'te yüksek grafiklerde 30FPS falan oynuyordum. 60 FPS hissetmiyordum yani ama bir baktım ki yüksek grafiklerde 60 FPS alıyorum. MIUI 12.5. 15'ten iyi yani nasıl oluyorsa artık. Evet benim deneyimim böyleydi.​

Kapanış​

Evet, benim deneyimim bu şekilde. Sizin de ROM öneriniz falan var mıdır? Aşağıda buluşalım.
Okuyup zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.​

Los A16 kurdum eski tabletime A7 için.
Eski sürümleri kaldırmışlar hiç iyi olmamış arsiv olaymış keşke ve akıcı gelmedi bana A7 uzerinde.

Samsunglarda bazı özellikleri kalıcı kaybetme olmasa kullandığım cihaza can vermek için bire bir. Ha biraz sıcaklığı artacak o kadar da olur.