mr.esat

Üstün
3 senedir Android tarayıcı arayışındayım. Hâla bulamadım.

Biri özelleştirilebilir olsa kapalı kaynak oluyor, viri açık kaynak olsa fazla kaynak tüketiyor, biri az kaynak tüketse özelleştirilemiyor. Yok, her istediğime uyan bir tarayıcı hâla bulamadım. Şu an Firefox kullanıyorum ama öteki tarayıcılara göre yavaşmış gibi geliyor bana.

Sizin favoriniz nedir?

Bilgisayarımda da mobilde de Microsoft Edge kullanıyorum. Yakın zamanda mobil Microsoft Edge'e de eklenti desteği geldi. Yani bilgisayardaki birçok tarayıcı eklentisi artık mobil Microsoft Edge'de kullanılabiliyor, mesela reklam engelleyiciler.

Öncesinde ise mobilde ana tarayıcım yine eklenti desteğinden dolayı Firefox'tu. Şahsen hâlâ da severim, mobilde Edge'den daha kullanışlı geliyordu bana. Bu yüzden ikincil tarayıcı olarak hâlâ kullanıyorum.

Telefonda Brave, PC'de Brave şeklinde bende de :D
PC'de 30 kadari aktif toplamda 100 kadar eklenti yuklu. Bu yuzden Chromium tabanli olanlardan kullanmak zorunlu gibi. Chrome degilde Edge secme nedenim senkronizasyon inanilmaz hizli. Baska bir makineye oturup oturum actigimda bir dakika icinde tum eklentiler, tablar ve sık kullanilanlar hazir oluyor. Chrome'da bu kanser ediyor adami. Iki gun bekletip senkronize edemedigini bilirim. Epeydir denemedim, su an duzeldi mi bilmiyorum tabii.